Οι 4 λόγοι που επιλέγεις να δεις τις ίδιες σειρές on repeat

Οι 4 λόγοι που επιλέγεις να δεις τις ίδιες σειρές on repeat

Yπάρχει καλύτερη συνήθεια από την επιστροφή ξανά και ξανά στις αγαπημένες σειρές;

Αλήθεια, εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου comfort show; Η απάντηση σίγουρα ποικίλλει. Ίσως, είναι τα Φιλαράκια που αν σε ρωτούσαμε πόσες φορές τα έχεις δει, σίγουρα δεν μπορείς να υπολογίσεις. Από την άλλη, ίσως να είναι και το Gossip Girl, αν σου αρέσει και λίγο το drama ή το The Office, αν γνωρίζεις από χιούμορ.

Όπως και να έχει, είναι η σειρά εκείνη που αυθόρμητα θα δεις όταν θέλεις να χαλαρώσεις και να αποσυνδεθείς από τη γρήγορη καθημερινότητα ή που θα αφήσεις να παίζει στην τηλεόραση ενώ κάνεις οτιδήποτε άλλο. Στην πραγματικότητα, μπορεί να παίζει και αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο.

Μία νέα σειρά μπορεί να είναι, πράγματι, μία συναρπαστική διαδικασία. Η αγωνία αναδύεται όσο προχωράει η πλοκή, γνωρίζεις τη συμπεριφορά και τις συνήθειες νέων χαρακτήρων, ενώ παράλληλα μαθαίνεις τις μεταξύ τους σχέσεις. Ωστόσο, αυτή η περιγραφή δεν είναι ιδιαίτερα δελεαστική για μερικές από εσάς και η αλήθεια είναι πως ούτε και για εμάς. Διότι, υπάρχει καλύτερη συνήθεια από την επιστροφή ξανά και ξανά στις αγαπημένες σειρές; Και αν δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί επιλέγεις να παρακολουθείς οn repeat την αγαπημένη σου σειρά, εμείς συγκεντρώσαμε σου έχουμε μερικές απαντήσεις.

#1 Σύνδεση VS μοναξιάς

Ας είμαστε ρεαλίστριες, οι άνθρωποι έχουμε πάντα ανάγκη να αισθανόμαστε ότι ανήκουμε κάπου. Γνωρίζεις και εσύ η ίδια πως χρειάζεσαι άλλους ανθρώπους, όπως χρειάζεσαι και το σπίτι σου. Άραγε, πόσες φορές και εσύ έχεις βρεθεί σε μία πιο δύσκολη κατάσταση, σε μία διαφωνία με το πρόσωπο, είχες πεσμένη διάθεση και μόλις σκέφτηκες την αγαπημένη σου comfort σειρά, όλες αυτές οι αρνητικές σχέσεις εξαφανίστηκαν; Σίγουρα πολλές.

Είτε η αγαπημένη σου σειρά είναι δραματική, είτε κωμική, είτε reality, αποτελείται από μία σειρά συμμετέχοντες που έχεις δει και έχεις αγαπήσει και η επανάληψή της σου επιτρέπει να διεισδύεις σε έναν κοινωνικό κόσμο που ήδη γνωρίζεις, νιώθεις συνδεδεμένη και σίγουρα νιώθεις καλά. Είναι, άλλωστε, και ένας τρόπος να νιώθεις κοινωνική αποδοχή, όπως ακριβώς είναι το να μιλήσεις με μία παλιά σου φίλη, διότι κάθε φορά θα χαρεί που θα σε δει.

alex-litvin-MAYsdoYpGuk-unsplash.jpg

#2 Συναισθηματικό break

Αν πιστεύεις ότι η παρακολούθηση σειρών είναι μία σχετικά παθητική δραστηριότητα, τότε πρέπει να γνωρίζεις ότι η παρακολούθηση μίας νέας σειράς κρύβει ενεργητική δράση. Εάν είσαι αγχωμένη ή κουρασμένη, ένα επεισόδιο μίας νέας σειράς απαιτεί από εσένα μία…συναισθηματική ρύθμιση. Τι εννοούμε με αυτό; Σκέψου τις στιγμές που έχεις βρεθεί σε αγωνία για την εξέλιξη του επεισοδίου και την ψυχολογική προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβάλεις για να σκεφτείς τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια ή τι δεν θέλεις να συμβεί.

Σίγουρα έχει και αυτό το ενδιαφέρον του αλλά όταν γνωρίζεις ήδη την ιστορία και τι πρόκειται να συμβεί, είναι λιγότερο πιθανό να αγχωθείς με αυτά που θα δεις. Η επανάληψη, άλλωστε, χαρίζει ασφάλεια και δίνει πολύτιμο χρόνο για ένα συναισθηματικό διάλλειμα.

Beautiful,Woman

#3 Αναβίωση συναισθημάτων

Θυμάσαι την πρώτη φορά που πάτησες play στην αγαπημένη σου σειρά; Θυμάσαι τι συνέβαινε τότε στη ζωή σου και γιατί αυτή η σειρά αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο απέκτησε αυτήν τη θέση στην καρδιά σου; Ακόμα και αν όχι, κάθε φορά που πατάς εκείνο το «play», σου έρχονται στο μυαλό όλες οι αναμνήσεις της πρώτης φοράς που την έβλεπες.

Σου δίνεται η ευκαιρία να ζήσεις ξανά μία εποχή που θυμάσαι με αγάπη, πατώντας μόνο ένα κουμπί. Με αυτόν τον τρόπο, μπαίνεις στον κόσμο της σειράς και γίνεσαι μέρος της, όχι μόνο της ιστορία που έχει ξεκινήσει να ξετυλίγεται αλλά και της ιστορία της δικής σου ζωής. Συμμετέχεις στην ιστορία, ενώ την ίδια στιγμή, θυμάσαι τη δική σου ιστορία και τις δικές σου αναμνήσεις που περιλαμβάνονται σε αυτή. Υπάρχει, άλλωστε, πιο όμορφο συναίσθημα;

#4 Ποτέ δεν θα αγχωθείς για την εξέλιξη της πλοκής

Μερικές φορές, σίγουρα και εσύ βάζεις τηλεόραση ή μπαίνεις σε κάποια online streaming πλατφόρμα, μόνο για να ακούς κάτι, ενώ παράλληλα κάνεις τις δουλειές σου. Ακόμα περισσότερες φορές, όμως, επιθυμείς να έχεις και την αίσθηση της παρέας. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Πατάς «play» για 12η φορά στην αγαπημένη σου σειρά, όπου και να βρίσκεσαι.

Όταν οδηγείς, όταν πας για τρέξιμο ή και πριν κοιμηθείς, χρησιμοποιείς την αγαπημένη σου σειρά ως podcast, αφού δεν έχεις πρόσβαση σε κάποια οθόνη ώστε να μπορείς να έχεις εικόνα. Ακόμα και όταν νιώθεις πως τα πράγματα μπορούν να βγουν εκτός ελέγχου, η επαναπροβολή της αγαπημένης σου σειράς, σου χαρίζει έναν έλεγχο στα γεγονότα αφού τα γνωρίζεις από πριν.

1705486181312-896338339-jeshoots-com-PpYOQgsZDM4-unsplash.jpg

Σίγουρα οι αγαπημένες σου σειρές δεν έχουν τυχαία αυτήν τη θέση στην καρδιά σου. Είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς όταν επιστρέψεις στο σπίτι, όταν η διάθεση σου είναι λίγο πεσμένη ή όταν θέλεις να αναπολήσεις τις δικές σου αναμνήσεις. Και από όλα αυτά είσαι μόνο ένα… κουμπί μακριά και τώρα ξέρεις και τους λόγους.