Τατιάνα Μπλάτνικ: Η ζωή μετά το διαζύγιο, όσα έλεγε για τα παιδιά και ο «έρωτας» με την Ελλάδα

Τζένη Ντεμιράι
Τατιάνα Μπλάτνικ: Η ζωή μετά το διαζύγιο, όσα έλεγε για τα παιδιά και ο «έρωτας» με την Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι είμαι στο σπίτι μου», είχε δηλώσει η σύζυγος του Νικόλαου Γλύξμπουργκ, Τατιάνα Μπλάτνικ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση χωρισμού του Νικόλαου Γλύξμπουργκ και της Τατιάνας Μπλάτνικ από την Παρασκευή 19 Απριλίου, που ανακοινώθηκε επίσημα η απόφασή τους να συνεχίσουν χωριστά τις ζωές τους.

Διαζύγιο για Τατιάνα Μπλάτνικ - Νικόλαο Γλύξμπουργκ μετά από 14 χρόνια γάμου

Ο γάμος και η μη απόκτηση παιδιών

Το μέλος της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας και η υπεύθυνη διοργάνωσης εκδηλώσεων παντρεύτηκαν στις 25 Αυγούστου 2010.

Παρόλο που ήταν μαζί 14 χρόνια, δεν έκαναν ποτέ παιδιά. Ωστόσο, η Τατιάνα έχει δηλώσει ότι βρίσκει τη χαρά που μπορεί να πάρει κανείς ως γονιός μέσω του ρόλου της θείας. Όπως σχολίασε το 2021: «Το να είμαι θεία είναι μια από τις μεγαλύτερες ευλογίες στη ζωή μου. Η ανιψιά και ο ανιψιός μου φέρνουν τόση χαρά και ευτυχία σε όλους στην οικογένειά μας. Παρά την ηλικία τους και είναι από τους καλύτερους δασκάλους, μου μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα».

Prince Nikolaos ,Tatiana Blatnik

Η Τατιάνα Μπλάτνικ και όλα όσα αγαπά στην Ελλάδα

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Τατιάνα και ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ ζουν στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι είμαι στο σπίτι μου», δηλώνει η Μπλάτνικ.

Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από περίπου δύο χρόνια στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», η Τατιάνα Μπλάτνικ είχε αναφέρει ότι στην αρχή είχε ζηλέψει την Ελλάδα καθώς ένιωθε ότι ο Νικόλαος ήταν ερωτευμένος μαζί της. «Ήταν σαν την “άλλη γυναίκα μέσα στο σπίτι”. Και μετά, κατάλαβα γιατί. Αλλά από τότε που μετακόμισα εδώ, θα έλεγα ότι αφέθηκα ολοκληρωτικά και δημιούργησα τη δική μου Ελλάδα».

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στις αγαπημένες τις ελληνικές περιοχές, λέγοντας ότι λατρεύει τα Ζαγοροχώρια, το Πήλιο, τα βουνά. Επίσης, πρόσθεσε ότι μία φορά τον χρόνο της αρέσει να κάνει ταξίδια στην ενδοχώρα και να ανακαλύπτει νέους ελληνικούς προορισμούς. «Λατρεύω να πηγαίνω στις φάρμες, στις τοπικές φάρμες, να εξερευνώ την Κρήτη, επίσης. Να δοκιμάζω φαγητό παντού», τόνισε.

Το ζευγάρι εθεάθη για τελευταία φορά μαζί στις 27 Φεβρουαρίου, όταν παρέστησαν σε ευχαριστήρια τελετή για τον εκλιπόντα πατέρα του Νικολάου, Κωνσταντίνο, ο οποίος πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2023. Οι δυο τους έφτασαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ μαζί με την αδελφή του Νικολάου, Αλεξία.

Η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας Γλύξμπουργκ

Η οικογένεια Γλύξμπουργκ κοινοποίησε την είδηση του χωρισμού στον Τύπο με την επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και η Πριγκίπισσα Τατιάνα μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους. Και οι δύο εκφράζουν την δυσκολία της απόφασης αυτής, τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, αλλά και την αγάπη με την όποια πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

https://www.instagram.com/p/Cdbell9uFR1/

Οι ίδιες αξίες σεβασμού και κατανόησης θα αποτελέσουν και τη βάση της σχέσης τους στο μέλλον, μια σχέση βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον τόπο που και οι δύο αισθάνονται σπίτι τους. Η Οικογένεια θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Ευχαριστούμε πολύ για τον σεβασμό και τη διακριτικότητά σας. Γραφείο πρώην Βασιλικής Οικογένειας της Ελλάδος».

Η Τατιάνα Μπλάτνικ με λευκό κοστούμι και statement γόβες