Ο λόγος που πίνεις με εντελώς λάθος τρόπο το κρασί και το 20/20 hack για μέγιστη γευστική εμπειρία

Ο λόγος που πίνεις με εντελώς λάθος τρόπο το κρασί και το 20/20 hack για μέγιστη γευστική εμπειρία
Pexels

Ο κανόνας που αλλάζει το παιχνίδι στο κρασί. 

Το να διατηρούμε τα λευκά στο ψυγείο και τα κόκκινα στο ντουλάπι είναι ο γενικός κανόνας που ακολουθούμε πολλοί από εμάς όσον αφορά το κρασί. Ωστόσο, μία ειδικός στο θέμα ισχυρίζεται ότι κάνουμε εντελώς λάθος τονίζοντας ότι το 20/20 hack της είναι αυτό που υπόσχεται μια καλύτερη γευστική εμπειρία.

Ειδικότερα, η Heather Muriello, μια γνώστης σε θέματα αλκοόλ με έδρα τη Νέα Υόρκη, μοιράστηκε στο Instagram τις συμβουλές της σχετικά με το πώς μπορεί να αναβαθμίσει κανείς τη γευστική του εμπειρία στο κρασί και παράλληλα να εντυπωσιάσει κάθε καλεσμένο. «Έχετε ακούσει για τον κανόνα 20/20», είπε αρχικά στη σελίδα της @winefarer και πρόσθεσε:

«Μάθετε αυτόν τον κανόνα 20/20 που αλλάζει το παιχνίδι στο κρασί. Κρυώστε τα κόκκινα σας στο ψυγείο 20 λεπτά πριν τα σερβίρετε για να απελευθερώσετε τις περίπλοκες γεύσεις τους, ενώ αφήνετε τα λευκά να ξεκουραστούν εκτός ψυγείου για 20 λεπτά για να αποκαλύψουν το πλήρες γευστικό πακέτο τους και τη λαμπερή τους οξύτητα».

Γυναίκα χαρακτηρίστηκε ιδιοφυΐα για το πανέξυπνο hack με το μπουκάλι κρασί που το διατηρεί φρέσκο

Τα κόκκινα και τα λευκά κρασιά δεν διαφέρουν μόνο ως προς το χρώμα και τους τύπους σταφυλιών τους, αλλά και ως προς ολόκληρη τη σύνθεσή τους, σύμφωνα με το Wine Folly. Αυτό οφείλεται στις διαφορετικές διαδικασίες δημιουργίας τους, με τα κόκκινα να έχουν ζυμωθεί με τη φλούδα και τους σπόρους σταφυλιών και τα λευκά να συμπιέζονται χωρίς αυτά τα συστατικά.

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια απλή διαφορά, οι σπόροι και οι φλούδες προσθέτουν μια ολόκληρη σειρά βιταμινών και μετάλλων στο κόκκινο κρασί που τα λευκά απλά δεν έχουν. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 1% βιταμίνη Κ και 3% βιταμίνη Β2, αν και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μπουκάλι και τη μάρκα.

Τα κόκκινα έχουν επίσης περισσότερες τανίνες -μια χημική ένωση που βρίσκεται κυρίως στα φυτά που μπορεί να δώσει στο ποτό πικρή γεύση ή αίσθηση «ξηρού». Η διατήρηση του κόκκινου κρασιού στο ψυγείο για πολύ καιρό μπορεί να επηρεάσει τη δομή αυτών των τανινών και με τη σειρά του να κάνει πιο έντονη την πικράδα τους, κάτι που είναι συχνά λιγότερο επιθυμητό όταν είναι ακραίο.

Εσύ ξέρεις πόσο καιρό διαρκεί το κρασί μετά το άνοιγμα;

Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η Heather συνιστά το hack 20/20 προκειμένου να ενισχύσει την ξηρότητα και τη γεύση μόνο ελαφρώς, πριν τη πρώτη γουλιά που θα καταναλωθεί.

Και αν κάποιος δεν διαθέτει το κατάλληλο ψυγείο κρασιού, δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς η Heather τονίζει ότι η κατάλληλη θερμοκρασία μπορεί να επιτευχθεί και μόνο με ένα κανονικό ψυγείο τροφίμων.

Το εκπληκτικό κόλπο με το κρασί έγινε γρήγορα viral στο Instagram με πολλούς χρήστες της εφαρμογής να σχολιάζουν πως θέλουν να το δοκιμάσουν με την πρώτη ευκαιρία. «Αυτή είναι μια εξαιρετική συμβουλή που είναι πανεύκολη να τη θυμάται κάποιος», έγραψε ένας user ενώ ένας άλλος σχολίασε ως εξής: «Οι σωστές θερμοκρασίες είναι τόσο σημαντικές! Υπέροχη συμβουλή! Πάντα ξεχνάω γιατί αγόρασα ένα ψυγείο κρασιού».

pexels-jonathanborba-2878742.jpg