8 απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τη σκόνη στο σπίτι

8 απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τη σκόνη στο σπίτι

Tips για να την εξαφανίσετε

Παρόλο που καθαρίζετε διαρκώς το σπίτι σας και το προσέχετε πολύ, η σκόνη δε λέει με τίποτα να σας κάνει τη χάρη να... εξαφανιστεί! Ως δια μαγείας, λοιπόν, εμφανίζεται σε κάθε πιθανό σημείο του σπιτιού σας. Μην απελπίζεστε, καθώς με τα παρακάτω tips θα καταφέρετε να τη «νικήσετε»:

1. Τις ημέρες που κάνετε γενική καθαριότητα καλό θα ήταν να ξεκινάτε πρώτα με την ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια να κάνετε το ξεσκόνισμά σας. Επιπλέον, θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά το φίλτρο της και να πλένετε τα ειδικά εξαρτήματά της.
2. Η καλύτερη λύση για να παγιδεύσετε τη σκόνη λέγεται... πανάκι με μικροίνες. Αυτά τα μαγικά πανάκια κάνουν θαύματα και καθαρίζουν στο πι και φι τα έπιπλά σας από την επίμονη σκόνη.
3. Φροντίστε να σφραγίσετε καλά όλα τα παράθυρα και τις πόρτες σας, ώστε να μην περνά από κάτω σκόνη και αέρας. Προμηθευτείτε ειδικά aerostop και τοποθετήστε στα σημεία που τα χρειάζονται.
4. Μην ξεχνάτε να τινάζετε, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, όλα τα μαξιλαράκια του καναπέ καθώς και τα ριχτάρια του. Πάνω τους συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα σκόνης η οποία τις περισσότερες φορές ούτε καν φαίνεται.

7d92ad1fa5668e22dde94e6536467baf 742cd


5. Τα μαξιλάρια και τα σκεπάσματα της κρεβατοκάμαράς σας χρειάζονται περισσότερη περιποίηση. Μην ξεχνάτε να τα αερίζετε αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα.
6. Εκμεταλλευτείτε τον απορροφητήρα στην κουζίνα σας, ο οποίος μπορεί να ρουφά αρκετή σκόνη που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει φυσικά να αλλάζετε τα φίλτρα του.
7. Μια στο τόσο, θα πρέπει να τινάζετε όλα τα χαλιά του σπιτιού σας. Η ηλεκτρική σκούπα δε μπορεί να κάνει θαύματα στο θέμα της σκόνης, για αυτό καλό θα ήταν πού και πού να τα τινάζετε έξω στον καθαρό αέρα.
8. Το κλιματιστικό ανακυκλώνει τον αέρα μέσα στο σπίτι. Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά πως πρέπει να πλένουμε συχνά τα φίλτρα του για να σωθούμε από τη σκόνη.

Διαβάστε ακόμα

6 λάθη που κάνεις στην καθαριότητα του σπιτιού σου!

Το κόλπο για να μην ψάχνεις τις κάλτσες σου μετά το πλύσιμο!