Η Ουσία των σκέψεων ακά Essence of Thoughts !!!

Η Ουσία των σκέψεων ακά Essence of Thoughts !!!

Η έκθεση της είναι την ερχόμενη Παρασκευή !!!

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Για την Στυλιανή Παπαδόδημα σε περιόδους ανθρωπιστικής κρίσης, η τέχνη παραμένει ο πολιτισμικός φάρος του ανθρώπου αναζητώντας εναλλακτικές μέσα από συναισθήματα, φαντασία και χρώματα. Για εκείνη, η ζωγραφική αποτέλεσε, από τα πρώτα παιδικά χρόνια, το διαβατήριο για έναν κόσμο πολύχρωμο και φανταστικό. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, όταν η μητέρα της Σταυρούλα την ώθησε πιστεύοντας πως τα παιδιά από μικρή ηλικία πρέπει να ασχολούνται με την αισθητική προσέγγιση έργων τέχνης, ώστε να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν αισθητικές εμπειρίες και έκφραση συναισθημάτων, έως και σήμερα, που αντιλαμβάνεται τη ζωή όπως ακριβώς της την είχαν περιγράψει, διακρίνει εύκολα κανείς την ευαισθησία στα έργα της και την ανάγκη για έκφραση και δημιουργία συναισθημάτων.

Η ζωγραφική είναι ευλογημένη με μια υπερούσια ιδιότητα, το χρώμα. Για την Στυλιανή Παπαδόδημα, το χρώμα της επιτρέπει να κάνει μια στροφή προς τα μέσα της και της παρέχει μία δεξαμενή άντλησης ηθών, ιδεών, στοχασμών, σκέψεων, αγάπης, έρωτα, θλίψης, απογοήτευσης και όλον τον κυκεώνα συναισθημάτων που στροβιλίζονται στην καρδιά του ανθρώπου. Απαρνούμενη τον στείρο χαρακτήρα της σημερινής εποχής, έχει την ικανότητα να προκαλεί με τα έργα της το ανθρώπινο συναίσθημα, διατηρώντας πάντοτε την αυτονομία και τη μέθοδό της με βασικά χρώματα το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε, τα οποία κυριαρχούν μέσα της και αποτελούν πηγή έμπνευσης που αντικατοπτρίζεται και στους πίνακές της, ενώ συγχρόνως προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων χορηγώντας στις φλέβες του ανθρώπου με την τέχνη της στοιχεία ευεργετικά, μέσα από τα οποία ελπίζει στην αλήθεια και σε έναν κόσμο πιο ηθικό, πιο δίκαιο.

Στην πρώτη της έκθεση, η Στυλιανή μέσα από μια ποικιλία μορφών σε κάθε έργο, πετυχαίνει να απεικονίσει την ενέργεια που τις δημιουργεί. Χρησιμοποιεί το ζωγραφικό της ένστικτο προκειμένου να αποδώσει τις δυνάμεις εκείνες που συνθέτουν και συντίθενται μέσω του φωτός και των αγαπημένων της βασικών χρωμάτων. Σε πολλές περιπτώσεις τονίζει την έμφαση στον κυβισμό και τον χαρακτήρα των χρωμάτων σε ένα κάδρο θερμών και ψυχρών τόνων που σε συνδυασμό με τη γενναιότητα των ζωγραφικών της οραμάτων δείχνει ότι βασίζεται στις εσωτερικές της δονήσεις.

Η πρόκληση για την Στυλιανή Παπαδόδημα είναι μεγάλη. Σε αντιδιαστολή με το «γκρίζο» της εποχής, η ζωγραφική της καλείται σήμερα να δημιουργήσει και να φωτίσει τις καρδιές των ανθρώπων με χρώματα, να μιλήσει μέσα από το πνεύμα της τέχνης της στην ψυχή τους.

Η γκαλερί του TheSowl παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Στυλιανής Παπαδόδημα με τίτλο “EssenceofThoughts”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 20.00 στην γκαλερί του πλήρως μεταμορφωμένου ιστορικού κτηρίου των στάβλων του ‘Οθωνα στο Θησείο. Στην πρώτη της έκθεση, η Στυλιανή απεικονίζει τα ζωγραφικά της οράματα μέσα από μια ποικιλία μορφών που βασίζονται στις εσωτερικές της δονήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις επηρεασμένη από τον κυβισμό, η Στυλιανή χρησιμοποιεί το ζωγραφικό της ένστικτο προκειμένου να αποδώσει τις δυνάμεις εκείνες που συνθέτουν και συντίθενται μέσω του φωτός και των αγαπημένων της βασικών χρωμάτων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Για την Στυλιανή Παπαδόδημα σε περιόδους ανθρωπιστικής κρίσης, η τέχνη παραμένει ο πολιτισμικός φάρος του ανθρώπου αναζητώντας εναλλακτικές μέσα από συναισθήματα, φαντασία και χρώματα. Απαρνούμενη τον στείρο χαρακτήρα της σημερινής εποχής, έχει την ικανότητα να προκαλεί με τα έργα της το ανθρώπινο συναίσθημα, διατηρώντας πάντοτε την αυτονομία και τη μέθοδό της με βασικά χρώματα το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε, τα οποία κυριαρχούν μέσα της και αποτελούν πηγή έμπνευσης που αντικατοπτρίζεται και στους πίνακές της, ενώ συγχρόνως προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων χορηγώντας στις φλέβες του ανθρώπου με την τέχνη της στοιχεία ευεργετικά, μέσα από τα οποία ελπίζει στην αλήθεια και σε έναν κόσμο πιο ηθικό, πιο δίκαιο.

https://www.facebook.com/Stylianipapadodima

Πληροφορίες
Εγκαίνια Έκθεσης: 4.3.2016, 20.00
Διάρκεια: 5 Μαρτίου – 18 Μαρτίου 2016
Ηρακλειδών 10, Θησείο, 11851, Αθήνα
E:info@thesowl.comgallery@thesowl.com
W:www.thesowl.com
T: 2103450003