5+1 ροφήματα που θα σε ζεστάνουν το Σαββατοκύριακο
Φτιάξε μόνη σου τα πιο αρωματικά ροφήματα σε λίγα λεπτά
Απόλαυσε τα πιο ζεστά γευστικά ροφήματα και γέμισε το σπίτι σου με το άρωμα του Χειμώνα. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αρωματικές και πρωτότυπες συνταγές που θα σε κάνουν να αισθανθείς θαλπωρή και ζεστασιά, χάρη στα πλούσια συστατικά τους. Πάρε ιδέες για να εμπνευστείς τα δικά σου ροφήματα και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.
Αν έχεις βαρεθεί τα κλασικά φακελάκια τσαγιού δοκίμασε την παραδοσιακή ινδική συνταγή για τσάι μασάλα. Πρόκειται για ένα ρόφημα μπαχαρικών, πολύ ιδιαίτερο και αρωματικό, το οποίο περιέχει ένα μείγμα Ινδικών βοτάνων, και καταναλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορεί να το έχεις συναντήσει σε καταλόγους καφετεριών με την ονομασία chai tea ή στα ράφια των σούπερμαρκετ, ως στιγμιαίο μίγμα σε σκόνη. Παρακάτω μπορείς να δοκιμάσεις τις συνταγές που σου προτείνουμε για να ετοιμάσεις αυτό, αλλά και πέντε ακόμη πολύ αρωματικά ροφήματα που θα σε αναζωογονήσουν και θα σε τονώσουν!
Ινδικό τσάι με γάλα
Υλικά
3/4 φλιτζ. νερό
2-4 κουταλάκια φύλλα κάρδαμου
1-2 στικ κανέλας
1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
3/4 φλιτζ. γάλα
1 1/2 κ. γ. μαύρο τσάι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το γάλα, σε μία μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά.
Extra tip: Μπορείς ακόμη να δοκιμάσεις μία εναλλακτική εκδοχή, που παρασκευάζεται με πράσινο αντί για μαύρο τσάι, καθώς και με ένα μείγμα αρωματικών όπως αμύγδαλα, κάρδαμο, κανέλα, γαρίφαλο και σαφρόν.
Ρόφημα με πορτοκάλικαι κουκουνάρι
Υλικά
2 μήλα κομμένα σε κύβους
1 πορτοκάλι
3 στικ κανέλας
2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
4 κούπες νερό
3 κουκουνάρια
Εκτέλεση
Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις τα υλικά στην κατσαρόλα, να προσθέσεις νερό και να τα αφήσεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Ρόφημα με κανέλα και κράνμπερι
Υλικά
2 πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
3 στικ κανέλας
1 φλιτζ. κράνμπερι
3 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα υλικά μας σε μία κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Ρόφημα με αστεροειδήγλυκάνισο και φύλλα δάφνης
Υλικά
3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
3 στικ κανέλας
5 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
Τριμμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα υλικά μας σε μία κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Ρόφημα με μήλο καιγλυκιά κολοκύθα
Υλικά
2 φλιτζ. μηλίτη ή χυμό μήλου
1/2 φλιτζ. κολοκύθα
3-4 στικ κανέλας
1 κ.σ. γαρίφαλο
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1/2 μήλο ή αποξηραμένες φέτες μήλου
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και μειώνουμε τη θερμοκρασία. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον μηλίτη.
Ρόφημα με τζίντζερ καιμήλο
Υλικά
5 φλιτζ. νερό
2 πορτοκάλια (τη φλούδα)
1 μήλο
3 στικ κανέλας
3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κάρδαμο
1 κ.γ. ολόκληρα γαρίφαλα
Τοποθετούμε τα υλικά σε βραστό νερό μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.