Έξι τρόποι για να περάσεις ανώδυνα αυτόν τον χωρισμό
Τι μπορείς να κάνεις για να μην τα βάψεις μαύρα;
Καμία γυναίκα δεν ξεκινά μια σχέση με το σκεπτικό ότι κάποτε θα τελειώσει. Δυστυχώς, όμως, ακόμη και οι σχέσεις που αρχίζουν με τους καλύτερους οιωνούς, μπορεί να έχουν άδοξο τέλος. Δυστυχώς, ο χωρισμός είναι μια δύσκολη υπόθεση και όταν είναι ξαφνικός, μπορεί να ρίξει μια γυναίκα στα... πατώματα. Αν βρίσκεσαι σε φάση breakup ή το έχεις περάσει στο παρελθόν, τότε ξέρεις ότι το τέλος μια σχέσης μπορεί να είναι επώδυνο καθώς και να ανοίξει ένα νέο, σκοτεινό «κεφάλαιο» στη ζωή σου.
Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να μην τα βάψεις μαύρα; Ναι, ο χωρισμός είναι δύσκολος αλλά με το σωστό πλάνο μπορεί να αντιμετωπιστεί! Ιδού, λοιπόν, έξι πολύτιμα tips που θα απαλύνουν τον πόνο σου και θα δώσουν μια αισιόδοξη πνοή στην κάθε σου ημέρα. Είσαι έτοιμη;
1. Αποσυνδέσου από τα Social Media
Σε περίπτωση που πιστεύεις πως το να στραφείς στο διαδικτυακούς σου φίλους θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις πιο εύκολα τον πρώην σου, τότε πρέπει να σε ενημερώσουμε πως κάνεις λάθος. Γιατί; Διότι μπορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σου δίνουν τη δυνατότητα να συνδεθείς με νέα άτομα και φυσικά, να κάνεις νέες ερωτικές γνωριμίες, ωστόσο, την ίδια ώρα «κρύβουν» πολλές «παγίδες»!
Καλό είναι να μην ξεκινήσεις μια νέα σχέση σε χρόνο «ντετέ» (ακόμη κι αν είναι διαδικτυακή) και φυσικά να μην «κατασκοπεύεις » τον πρώην σου στο facebook και το Instagram. Ίσως δεις κάτι που θα σε θλίψει ακόμη πιο πολύ.
Επίσης, με το να σκρολάρεις από το πρωί μέχρι το βράδυ στο κινητό σου, παρακολουθώντας όλα όσα «ποστάρουν» οι φίλοι και οι γνωστοί σου δεν θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα γιατί με τον τρόπο αυτόν, θα μπαίνεις συνεχώς στη διαδικασία να συγκρίνεις τη ζωή σου με τη δική τους! Σύμφωνα με ψυχολόγους, η συγκεκριμένη συνήθεια προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα στην περίπτωση που βρίσκεσαι σε μια ευάλωτη φάση. Το πιο πιθανό είναι πως η ειδυλλιακή ζωή που παρουσιάζουν πως έχουν στα social media, απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αποσυνδέσου και χαλάρωσε, λοιπόν!
2. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου (ή τον πρώηνσου)
Το να επιρρίπτεις ευθύνες στον εαυτό σου ή τον πρώην σου για το τέλος της σχέσης σας σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Το πιο πιθανό είναι πως ευθύνεστε και οι δυο για το γεγονός ότι ο έρωτάς σας δεν ευδοκίμησε και αυτό είναι «ΟΚ». Μην αναλώνεσαι προσπαθώντας να βρεις τι θα είχε συμβεί αν είχες πράξει διαφορετικά εκείνη τη νύχτα ή πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχες ξεστομίσει αυτή τη λέξη εκείνο το κυριακάτικο πρωινό.
Αν βαθιά μέσα σου αισθάνεσαι ότι αυτός ο δεσμός είχε τελειώσει εδώ και καιρό και ότι το καλύτερο για εσένα είναι να μην αφήσεις κανένα περιθώριο επανασύνδεσης, τότε πάρε μια βαθιά ανάσα και δείξε λίγη συμπόνοια ΣΕ ΕΣΕΝΑ. Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου. Πάρε τον χρόνο σου, μην «σκάβεις» συνεχώς παλιές πληγές και προσπάθησε να κατανοήσεις ότι αυτή η σχέση, δεν ήταν γραφτό να συνεχιστεί. Ναι, αργά η γρήγορα τα προβλήματα που σας οδήγησαν στον χωρισμό θα έκαναν την εμφάνισή τους οπότε καλό είναι να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό που δεν πέρασες περισσότερα χρόνια με έναν άνθρωπο που δεν σου ταίριαζε.
3. Επέτρεψε στον εαυτό σου να βυθιστεί στηθλίψη
Αφέσου στα συναισθήματά σου και βγάλε από μέσα σου κάθε τι που σε πονάει. Ακόμη κι αν χώρισες με κάποιον που έβγαινες για λίγους μόνο μήνες, έχεις κάθε δικαίωμα να κλάψεις και να ζήσεις το δράμα σου στο έπακρο. Φόρεσε τις πιτζάμες σου, ξάπλωσε στον καναπέ, άνοιξε ένα καλό μπουκάλι κρασί, φάε το αγαπημένο σου παγωτό, μείνε στο σκοτάδι με τις ώρες ακούγοντας τη λίστα με τα αγαπημένα σου εφηβικά τραγούδια ή βλέποντας μια ρομαντική κομεντί που δεν έχει happy end.
Να θυμάσαι πώς είναι σημαντικό να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει το να μπορέσεις να εξωτερικεύσεις με τον δικό σου τρόπο όλα όσα νιώθεις. Δοκίμασέ το κι θα δεις πως θα αισθανθείς γρήγορα καλύτερα.
4. Φρόντισε να είσαι απασχολημένη (συνέχεια!)
Αφού πλαντάξεις στο κλάμα ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο (ή εβδομάδα), προσπάθησε να καταστρώσεις ένα σχέδιο ώστε να είσαι συνεχώς απασχολημένη. Ο στόχος που πρέπει να πετύχεις είναι το να κρατάς τα χέρια και το μυαλό σου απασχολημένα ώστε να μην σκέπτεσαι συχνά τον πρώην και τον… πόνο σου. Εργάσου σκληρά, πες «ναι» στις προτάσεις των φίλων σου, βρες ένα νέο χόμπι. Γενικά, προσπάθησε να γεμίζεις την καθημερινότητά σου με πράγματα και πρόσωπα που αγαπάς και φρόντισε να κρατήσεις τον εαυτό σου πολύ απασχολημένο.
5. Προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες σου γιακαλό σκοπό
Ναι, περνάς δύσκολα αλλά υπάρχουν συνάνθρωποί σου που αντιμετωπίζουν με θάρρος και υπομονή ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν διοχέτευες την ενέργειά σου στο να τους βοηθήσεις; Δοκίμασε να προσφέρεις εθελοντικά τις υπηρεσίες σου σε έναν οργανισμό. Δούλεψε για έναν καλό σκοπό και σιγά σιγά, θα δεις ότι η καρδιά σου θα γεμίσει ξανά με αγάπη, ακόμη κι αν αυτή δεν έρχεται από έναν άντρα. Κάποιες φορές, αρκεί ένας καλός σκοπός για να σε κάνει να δεις ξανά τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Κάνε κάτι με νόημα για να βρεις ξανά το νόημα της δικής σου ζωής.
6. Γυμνάσου
Μπορεί όταν αισθάνεσαι θλιμμένη να πιστεύεις ότι δεν έχεις την ενέργεια για να ασχοληθείς με το σώμα σου αλλά αξίζει να μάθεις ότι η γυμναστική θα σε βοηθήσει να διώξεις μακριά τον πόνο. Το «μυστικό» βρίσκεται στις ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας (όπως τις αποκαλούν) οι οποίες θεωρούνται το καλύτερο «φάρμακο» ενάντια στη θλίψη και αποτελούν ισχυρότατο παυσίπονο (100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη). Δοκίμασε να αρχίσεις τρέξιμο, ποδήλατο ή χορό, αν δεν είσαι fan του γυμναστηρίου. Θα δεις το άγχος σου να μειώνεται και τη διάθεσή σου να αλλάζει προς το καλύτερο.
Με λίγα λογια, σήκω από τον καναπέ, κάνε αυτό που αγαπάς και γίνε το δραστήριο και κοινωνικό κορίτσι που ήσουν προτού τον γνωρίσεις (ASAP)!