Η Λένα Παπαληγούρα στο ποστ ευγνωμοσύνης για Διεθνή Emmy Awards 2023 δεν ξέχασε όσους δοκιμάζονται

Η Λένα Παπαληγούρα στο ποστ ευγνωμοσύνης για Διεθνή Emmy Awards 2023 δεν ξέχασε όσους δοκιμάζονται

Τα Διεθνή Βραβεία Emmy έχουν άρωμα Ελλάδας φέτος και η Λένα Παπαληγούρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των φετινών ημιτελικών της διοργάνωσης. 

Με διοργανωτές το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων και τη Nova ο ημιτελικός των International Emmy Awards πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2023.

Ανάμεσα στους κριτές που συμμετείχαν στην ανάδειξη των υποψηφίων για τα βραβεία Α’ Ανδρικού και Α’ Γυναικείου ρόλου τηλεοπτικής σειράς ήταν η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα, η οποία με ανάρτησή της στο Instagram θέλησε να μοιραστεί με τους followers της την τιμή που αισθάνεται για την συμμετοχή της ως κριτής στη διοργάνωση.

Η ηθοποιός έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι καθυστέρησε να προβεί στην συγκεκριμένη ανάρτηση λόγω της επικαιρότητας που το τελευταίο διάστημα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη, επισημαίνοντας ότι τα γεγονότα αυτά ήταν πιο σημαντικά από την συμμετοχή της στην επιτροπή.

https://www.instagram.com/p/CxTB0DyooEL/

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Άργησα να κάνω αυτό το ποστ γιατί παρακολουθούσα συγκλονισμένη τις φρικτές ειδήσεις της ελληνικής επικαιρότητας .Πλημμύρες, πυρκαγιές, ο φόνος του Αντώνη.. Τόση θλίψη.. Δεν μου επέτρεπε καμία διάθεση για εορτασμούς…

Όμως, πριν απο κάποιες μέρες είχα την τύχη να αποδρασω για λίγο απο τη ζοφερή μας πραγματικότητα και να γίνω μέλος της κριτικής επιτροπής για τα 2023 INTERNATIONAL EMMYS ..Ήταν μια μεγάλη τιμή, μια καταπληκτική εμπειρία για την οποία ευχαριστώ μέσα απ τη καρδιά μου την @christinamitropoulou ,το @athensfilmoffice , τον @nathanielbrendel και φυσικά τα @iemmys . 💃🏼 @madameshoushou».

Το post της συνοδεύτηκε από μία φωτογραφία της από το gala που πραγματοποιήθηκε μετά την επιλογή των υποψηφίων στο χώρο του Ζαππείου. Η ταλαντούχα ηθοποιός φόρεσε ένα φόρεμα madame shoushou σε ρομαντική διάθεση, είχε ένα κομψό χτένισμα με πλεξούδες και κόκκινο κραγιόν.

Στην λαμπερή διοργάνωση «έδωσαν το παρών» και άλλα πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο Δημήτρης Λάλος, η Έλενα Μαυρίδου, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Μιμή Ντενίση, η Ναταλία Δραγούμη, η Κατερίνα Γερονικολού, ο Αντίνοος Σαλμπάνης κ.α.

Τα International Emmy Awards 2023 έφτασαν στην Αθήνα!

Τα International Emmy Awards (Διεθνή Βραβεία Emmy) πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και επιβραβεύουν τα καλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα που παράγονται εκτός των ΗΠΑ.

Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο σε πάνω από 25 περιοχές για την διεξαγωγή των ημιτελικών. Οι ημιτελικοί αποτελούν ένα κρίσιμο βήμα για την διαδικασία επιλογής των υποψηφίων αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία των οικοδεσποτών της διοργάνωσης για δικτύωση με τους εγκεκριμένους από την Ακαδημία κριτές. Οι κριτές που επιλέγονται είναι επαγγελματίες της τηλεόρασης και της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Φέτος σε συνεργασία με την United Media, επιλέχθηκε η Αθήνα για την διεξαγωγή του meeting με τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων και η Nova σχημάτισαν κριτική επιτροπή, η οποία ανέδειξε τους υποψηφίους για δύο βραβεία: Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας και Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας.

Στην ελληνική κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι Νίκος Απειρανθίτης, Μάκης Γαζής, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Αμαλία Γιαννίκου, Χρήστος Δήμας, Νάταλι Δούκα, Νίνο Ελματζιόγλου, Αγάπη Κεφαλογιάννη, Χρήστος Κόμπος, Δήμητρα Κωστοπούλου, Όλγα Μαλέα, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Φρόσω Ράλλη, Ειρήνη Σουγκανίδου, Τόνια Σωτηροπούλου, Φαίη Τσιτσιπή, Γιώργος Φειδάς, Vyara Ankova, Νatasa Buijan, Zrinka Cvitesic και Zrinka Jankov.

Η επιτροπή σε μία σειρά κλειστών προβολών, υπό την επίβλεψη μελών της Διεθνούς Ακαδημίας Emmy, έκρινε τις κατηγορίες Α’ Ανδρικού και Α’ Γυναικείου ρόλου τηλεοπτικής σειράς. Οι αποφάσεις των κριτών θα παραμείνουν μυστικές και θα καθορίσουν τους υποψήφιους για τα Διεθνή Βραβεία Emmy που θα διεξαχθούν στις 20 Νοεμβρίου 2023 στη Νέα Υόρκη.