Διαιτητική (μα νόστιμη) πατατοσαλάτα για σένα που προσέχεις!
ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΑΡΡΗ
Ανανεώθηκε:
Αγαπάς την πατατοσαλάτα αλλά τόσο καιρό την αποφεύγεις καθώς φοβάσαι τις θερμίδες της μαγιονέζας; Κακώς καθώς μπορείς να την γευτείς σε μία πιo light εκδοχή. Ελάχιστες θερμίδες, απερίγραπτη γεύση και μηδενική (σχεδόν δηλαδή) ώρα προετοιμασίας.
Υλικά:
½ λίτρο νερό
500 γρ. πατάτες
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ γιαούρτι
χυμός από ένα λεμόνι
1 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράσε σε μια κατσαρόλα το νερό και έπειτα πρόσθεσε τις πατάτες (αφού πρώτα τις έχεις πλύνει, καθαρίσει και κόψει σε τέταρτα). Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τις πατάτες να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Τσέκαρέ τις με ένα πιρούνι και αν έχουν βράσει καλά, βγάλε τις από την φωτιά. Στράγγισέ τις καλά και άφησέ τις μέσα στην κατσαρόλα. Ρίξε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό από ένα λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι. Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σέρβιρε σε μια πιατέλα τις πατάτες και ρίξε από πάνω το dressing. Τέλος, ψιλόκοψε τον άνηθο και πασπάλισέ τον.