Το Chloe «team» που συζητήσαμε στο Met Gala 2024-Επανάσταση ή μία σειρά εμφανίσεων εκτός dress code;

Ναταλία Κατσακιώρη
Το Chloe «team» που συζητήσαμε στο Met Gala 2024-Επανάσταση ή μία σειρά εμφανίσεων εκτός dress code;

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Τα Chloe girls που συζητήθηκαν για όλους τους σωστούς λόγους. Υπάρχει ξεκάθαρη θέση σε αυτό το fashion debate;

Στη μόδα αρέσει να διχάζεται, να παίρνει θέσεις και να διατυπώνει απόψεις, να μιλάει για συμπερίληψη και ταυτόχρονα να στήνει τα μεγαλύτερα «δικαστήρια» στα social media μέσα από fashion accounts με εκατομμύρια followers. Κάπως έτσι κύλησε όπως ήταν αναμενόμενο και το βράδυ του Met Gala 2024, που στην Ελλάδα μεταδόθηκε ξημερώματα. Παρόλα αυτά τρένταρε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ακριβώς γιατί στα social media οι εμφανίσεις των καλεσμένων σχολιάζονταν σε ζωντανή αναμετάδοση, οπότε ξέραμε αμέσως την άποψη των experts.

Met Gala 2024: Το πιο εντυπωσιακό κόκκινο χαλί της Νέας Υόρκης γέμισε λάμψη και εξεζητημένα looks

https://www.instagram.com/p/C6ptq0ZIjhf/

Να θυμίσουμε ότι το θέμα της έκθεσης ήταν το «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion», ενώ το dress code της βραδιάς ήταν εμπνευσμένο από το διήγημα του J.G. Ballard, «The Garden of Time». Οπότε οι περισσότεροι καλεσμένοι έφθασαν στο σαμπανιζέ χαλί του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης με τα λουλούδια και τα floral μοτίβα να πρωταγωνιστούν στα σύνολά τους. Από την άλλη πλευρά είχαμε και το μοτίβο της φευγαλέας ομορφιάς με τις dark εμφανίσεις των Jendaya, Lana Del Rey και Kendall Jenner. Κάποια στιγμή, λοιπόν, ήρθε και η σειρά του team του οίκου Chloe για να φωτογραφηθεί στο red carpet και κάπου εκεί τα βλέμματα των περισσότερων γέμισαν με απορία.

2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Το Chloe girl προσγειώθηκε στο Met Gala 2024.

Γιατί μιλάμε για απορία; Γιατί τα σύνολα του Chloe team δεν ήταν κάτι άλλο πέρα από την πρόσφατη FW24 collection της Chemena Kamali που είδαμε τον περασμένο Μάρτιο. Οι κυρίες που επέλεξαν τις δημιουργίες της νέας creative director του κορυφαίου γαλλικού οίκου, η οποία βρέθηκε επίσης ανάμεσα στις καλεσμένες της Anna Wintour, ήταν η Sienna Miller, η Emma Mackey, η Zoe Saldaña και η Greta Gerwig. Τέσσερις κυρίες που ήταν η minimal, bohemian chic νότα της βραδιάς.

2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

Sienna Miller (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Και θα μου πεις πού είναι το κακό; Σε ένα event που ολόκληρος ο κόσμος της μόδας προετοιμάζεται επί περίπου ένα χρόνο μια τέτοια κίνηση θεωρείται σχεδόν υβριστική. Ο οίκος Chanel για παράδειγμα εργάστηκε 5.285 ώρες για να μπορέσει να ολοκληρώσει τα gowns της βραδιάς. Οπότε, ναι προφανώς και φαίνεται υπεραπλουστευμένη η εκδοχή της Chloe και τα περισσότερα σχόλια μιλούσαν για outfits εκτός του θέματος της βραδιάς και εκτός dress code.

2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

Zoe Saldana (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

H άλλη πλευρά βέβαια μιλάει για το τέλειο marketing trick, που κατάφερε να κάνει buzz με μία τόσο απλή κίνηση, τη στιγμή που οι υπόλοιποι οίκοι προσπάθησαν να τραβήξουν τα βλέμματα χαρίζοντας χιλιάδες εργατοώρες στα gowns της βραδιάς, ενώ παράλληλα την ίδια στιγμή στήριξε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα του περσόνα, το Chloe girl, την οποία φρόντισε να μας συστήσει ξανά η Chemena Kamali.

2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

Emma Mackey (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Κάποιοι πάλι μίλησαν για μία κίνηση επανασταστική, που ήθελε να δηλώσει την αντικομφορμιστική σκέψη της Kamali σε σχέση με τα υπόλοιπα «φλύαρα» δημιουργήματα της βραδιάς. Για αυτό και μία από τις μούσες της για το Met Gala 2024 ήταν η Greta Gerwig, η σκηνοθέτης της Barbie φεμινίστριας, που εξέφρασε εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη. Πώς μπορείς, όμως, να υπονοήσεις κάτι τέτοιο, όταν μιλάμε για ένα ready to wear μεταξωτό φόρεμα που κοστίζει 26.000 ευρώ;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση με τις εμφανίσεις του οίκου Chloe να είναι εμφανώς εκτός θέματος του Met Gala 2024, αλλά η ίδια η Kamali έδειξε από την πρώτη στιγμή τη διάθεσή της να διαφοροποιηθεί και να κάνει το Chloe girl μία από εμάς. Μια γυναίκα που θα έχει τη δική της ξεχωριστή γκαρνταρόμπα και με αυτή μπορεί να εμφανιστεί παντού, ακόμα και στο Met Gala! Μπορεί να ήταν εκτός dress code αλλά προσωπικά θεωρώ ότι πιο empowering τη συγκεκριμένη γυναικεία συμμαχία που έφθασε χαμογελαστή και ακομπλεξάριστη στο πιο απαιτητικό red carpet. Plus είδαμε τη δύναμη του έξυπνου marketing!

Chloe-F24-056.jpg
Chloe-F24-055.jpg

Η Katie Holmes με total denim σύνολο -Το συνδύασε με ανατρεπτικά flats

H FW24 collection της Chemena Kamali για τον οίκο Chloe: