Δύο νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι

Νέλλη Καλαμαρά
Δύο νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι

Χίος ή Χαλκιδική; Δύο ολοκαίνουρια luxury ξενοδοχεία συναρπάζουν με τις εγκαταστάσεις, τα εστιατόρια, τις wellness προτάσεις και τις μοναδικές εμπειρίες διαμονής τους.

 

Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει τα hotel news γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα με τις νέες αφίξεις που ανακοινώναμε μήνες πριν να γίνονται πραγματικότητα και να ανοίγουν σταδιακά τις πόρτες τους στο κοινό. Το Pearl Island Chios Hotel & Spa, το πρώτο 5άστερο ξενοδοχείο της Χίου, και το Cora Hotel & Spa στην καρδιά της πανέμορφης Χαλκιδικής μας υποδέχονται σε κόσμους γεμάτους πολυτέλεια και ουσιαστικές εμπειρίες για όλες τις αισθήσεις.

O Nobu Matsuhisa προσγειώνεται στην Πάρο τον Ιούλιο για το πρώτο Nobu Food Festival στο νησί

POOL.jpg

Pearl Island Chios Hotel & Spa

Τον Ιούλιο του 2024 αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο νησί της Χίου. Ο εσωτερικός και εξωτερικός σχεδιασμός ανατέθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Ologramma Architects και επιχειρεί να προσφέρει μια ολιστική εξερεύνηση ευεξίας, αναδεικνύοντας την μεγάλη ναυτική παράδοση του νησιού, τη μοναδική Χιώτικη φύση και ιστορία, τα μαστιχόδεντρα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, με τα περιβόητα "ξυστά" και την "θυμιανούσικη" πέτρα, διάχυτη παντού.

Σίφνος ή Σύρος; Νέα ξενοδοχεία μας βάζουν ιδέες για διακοπές στις Κυκλάδες

ROOM.jpg

Με επίκεντρο την εντυπωσιακή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και το μοναδικό in-pool bar έχουν σχεδιαστεί οι 48 υπερπολυτελείς σουίτες του ολοκαίνουριου Pearl Island Chios Hotel & Spa, ενώ 16 swim-up suites δίνουν στους επισκέπτες άμεση πρόσβαση στο νερό μέσω της ιδιωτικής τους βεράντας. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική έχει επενδυθεί με γήινα χρώματα και φυσικά υλικά, ενώ τοπικά φυτά επιλέχθηκαν για να ντύσουν τους εξωτερικούς χώρους, εναρμονίζοντας πλήρως το ξενοδοχείο με το περιβάλλον.

LOBBY.jpg

Το έντονο τοπικό στοιχείο κυριαρχεί και στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου. Οι Chef του Pearl Island δημιουργούν μοναδικά εποχικά μενού με βάση την τοπική κουζίνα του νησιού αλλά και παραδοσιακές μεσογειακές συνταγές. Όλα τα πιάτα περιέχουν ολόφρεσκα υλικά από μικρούς, ντόπιους παραγωγούς και βιολογικές φάρμες καθώς και αρωματικά φυτά από το μποστάνι του Pearl island.

SPA.jpg

Ένας μοναδικός χώρος χαλάρωσης με θερμαινόμενο lap pool, σάουνα, χαμάμ, couples treatment room, rain shower και υπηρεσίες ομορφιάς, καθιστούν το Pearl Island Spa ως σημείο αναφοράς σε όλο το νησί. Περιτριγυρισμένο από ένα πλούσιο κήπο με open yoga deck, εξειδικευμένες θεραπείες χαλάρωσης και αναζωογόνησης, οι έμπειροι θεραπευτές προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ουσιαστικής ανανέωσης. Το Pearl Island Chios Hotel & Spa προσφέρεται ιδανικά για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων σε ένα μοναδικό προορισμό, αποκαλύπτοντας την Χίο ως ένα μοναδικό κόσμημα υψηλής αισθητικής και αξίας.

CORA-HOTEL-and-SPA_1.jpg

Cora Hotel & Spa

High-end υπηρεσίες, μοναδική αισθητική, εξαιρετικές γαστρονομικές επιλογές με διάσημη υπογραφή και ιδιαίτερες εμπειρίες διακοπών υπόσχεται το Cora Hotel & Spa που άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες ημέρες και ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις. Το πρόσφατα ανακαινισμένο πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται στην Άφυτο, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

cora-hotelspa2-lq.jpg

Με έμπνευση από την ελληνική λέξη «κόρα», πυρήνας, το Cora Hotel & Spa αναδεικνύει την βαθιά πνευματική κληρονομιά της περιοχής και αποτείνει φόρο τιμής στη γενέτειρα του αρχαίου φιλοσόφου Αριστοτέλη. Χτισμένο σε ένα κατάφυτο λόφο με θέα τη θάλασσα και απόλυτα εναρμονισμένο με το τοπίο που το περιβάλλει, το ξενοδοχείο διαθέτει 181 πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια, 48 εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι, 3 πισίνες και παραλία.

SWOT_CORA-HOTEL-and-SPA_3.jpeg

Ο καταξιωμένος chef Γιώργος Στυλιανουδάκης υπογράφει τα μενού στα τρία εστιατόρια και τέσσερα μπαρ, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία σε γαστρονομικές εμπειρίες. Στα highlights, το εστιατόριο «Apiro» με θέα στο απέραντο γαλάζιο, που προσφέρει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις, ενώ το βράδυ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν εξαιρετική περουβιανή - ιαπωνική κουζίνα υψηλών αξιώσεων. Το “Delizia” γίνεται αγαπημένος προορισμός για casual dining με δημοφιλή ιταλικά πιάτα, ώστε να υπάρχουν όλες οι δυνατές επιλογές για όλα τα γούστα.

SWOT_CORA-HOTEL-and-SPA_2.jpeg

Ο χώρος του spa με φυσικό φως και θέα στο απέραντο γαλάζιο είναι ιδανικός για ένα ταξίδι αναζωογόνησης και εσωτερικής γαλήνης, ενώ το εξοπλισμένο γυμναστήριο και οι δραστηριότητες ευεξίας στη θάλασσα προσφέρουν μια όαση ψυχικής ανάτασης. Το ξενοδοχείο καλωσορίζει τους μικρούς επισκέπτες, άνω των 12 ετών, στο Teens Club, με πληθώρα επιλογών διασκέδασης: πεζοπορίες με συνοδό, survivor games, beach soccer. Εκδρομές με γιοτ, οινικές ξεναγήσεις, πεζοπορίες και συναρπαστικές επισκέψεις στο Πάρκο του Αριστοτέλη, στη γενέτειρα του γνωστού φιλοσόφου, είναι μερικές από τις εμπειρίες που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.