Πολιτιστική Ατζέντα Μαΐου: Πού να πας και τι να κάνεις λίγο πριν ξεκινήσεις τα μπάνια στη θάλασσα

Τζένη Ντεμιράι
Πολιτιστική Ατζέντα Μαΐου: Πού να πας και τι να κάνεις λίγο πριν ξεκινήσεις τα μπάνια στη θάλασσα

Ξέρουμε τι αξίζει να κάνεις για να μην αναρωτιέσαι πώς θα αξιοποιήσεις δημιουργικά τον μήνα!

Ο Μάιος μπήκε στις ζωές μας ξανά και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Φτάνει σιγά σιγά η εποχή που τα βράδια δεν θα ψάχνουμε να βρούμε ένα ζεστό μαγαζί για να πιούμε το ποτό μας αλλά τα πιο hot φεστιβάλ της πόλης!

Με αφορμή την είσοδο του Μαΐου, λοιπόν, βρήκαμε όσα αξίζει να κάνεις στην Αθήνα, λίγο πριν ξεκινήσεις τα μπάνια στη θάλασσα.

pexels-elly-fairytale-4834151.jpg

Θέατρο

Μπορεί οι περισσότερες παραστάσεις να ξεκινούν περιοδεία εντός Μαΐου και οι θεατρόφιλοι Αθηναίοι να έχουν λιγότερες επιλογές λίγο πριν την είσοδο του καλοκαιριού, ωστόσο αυτό δεν μας πτοεί καθόλου.

Ο Άσχημος

Μία παράσταση που αξίζει σε μεγάλο βαθμό να δεις αυτό το διάστημα είναι «ο Άσχημος» του Marius Von Mayenburg, που θα παίζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου έως τις 19 του μήνα.

https://www.instagram.com/p/CxOFWQQoVRv/

«Ο Άσχημος» είναι το διασημότερο έργο του ανατρεπτικού δημιουργού της Schaubühne, Marius Von Mayenburg, έχοντας ανέβει σε πάνω από 30 χώρες μετά την πρώτη του παρουσίασή το 2007, στη Γερμανία.

Μιλώντας για το έργο, ο Ορφέας Αυγουστίδης, που πρωταγωνιστεί, είχε πει «Μιλάμε για έναν άνδρα που συνειδητοποιεί ότι είναι φριχτά άσχημος. Τότε, αρχίζουν να του μπαίνουν σκέψεις και απευθύνεται σε έναν γιατρό για να του αλλάξει το πρόσωπο. Τον κάνει υπερβολικά όμορφο και σιγά σιγά οι πόρτες ανοίγουν».

Πού; Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Πότε; Έως τις 19/05

Αυτές που δεν προλάβατε

Μία ακόμα παράσταση που θα παραμείνει στην Αθήνα τον Μάιο είναι το έργο «Αυτές που δεν προλάβατε», το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο Θέατρο Χώρα έως τις 19 του μήνα.

Η υπόθεση του έργου φέρνει στο επίκεντρο τέσσερις παιδικές φίλες, οι οποίες ξαναβρίσκονται αναπάντεχα και αναλαμβάνουν δράση ενάντια στην πατριαρχία, δημιουργώντας μια μυστική φεμινιστική ομάδα. Όταν ο υπουργός υγείας της χώρας τους θα ανακοινώσει την απαγόρευση των αμβλώσεων, οι τέσσερις γυναίκες αποφασίζουν να αναβαθμίσουν την δράση τους με μια μεγάλη επιχείρηση. Ό, τι θα ακολουθήσει θα ενώσει ξανά τις τέσσερις φίλες για πάντα.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Δανάη Λιοδάκη, η μουσική των Φοίβου Δεληβοριά - Χρήστου Λαϊνά.

https://www.instagram.com/p/C3z3GEOIL6i/

Πού; Θέατρο Χώρα

Πότε; Έως τις 19/05

Festival

Athens Street Food Festival

Αν αγαπάς το φαγητό και τους διαφορετικούς πολιτισμούς, το Athens Street Food Festival είναι σίγουρα για εσένα. Γεύσεις από το Βιετνάμ, το Μεξικό, την Ονδούρα, την Ιαπωνία, την Αιθιοπία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και φυσικά την Ελλάδα θα σου δημιουργήσουν ξεχωριστές εμπειρίες που θα έχεις να θυμάσαι για καιρό!

Πού; Αμαξοστάσιο ΟΣΥ – Γκάζι

Πότε; 10-11-12, 17-18-19, 24-25-26/05

https://www.instagram.com/p/C4fZfBZIO4l/

Athens Comedy Festival

Μία 3ήμερη γιορτή γέλιου με τον έντονο φεστιβαλικό αέρα έχει γίνει πλέον θεσμός. Οι φετινές παραστάσεις του Athens Comedy Festival μας δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολυσχηματικά Comedy Clubs, tailor made παραγωγές, work in progress, τα αγαπημένα «Κάψε το Σενάριο», «Big Talk Live», «Comedy Battle» και το μεγαλύτερο από ποτέ «Logopaignia Fight Night», ενώ για πρώτη φορά θα δούμε το «oι 1000», τη live μεταφορά σε θεατρική σκηνή της τηλεοπτικής εκπομπής «οι 100» του Star TV.

Πού; Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πότε; 30 Μαΐου με 2 Ιουνίου

https://www.instagram.com/reel/C6biRYSrN21/

Athens Jazz

Αν αγαπάς τη Jazz μουσική το 23ο Athens Jazz είναι μονόδρομος για εσένα. Εκεί, η μουσική ζωντανεύει σε έναν ζωηρό χορό σχημάτων και έντονων χρωμάτων! Από τις 26 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2024, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για το μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό τζαζ φεστιβάλ της πόλης!

Πού; Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πότε; Από τις 26 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2024

https://www.instagram.com/reel/C6L1Q_OINOR/

Κινηματογράφος

«Ο Κασκαντέρ»

Στην ταινία «Ο Κασκαντέρ» πρωταγωνιστής είναι ο Ryan Gosling, ο οποίος υποδύεται τον Colt Seavers, έναν κασκαντέρ, που εγκαταλείπει τη δουλειά του μετά από έναν τραυματισμό, με σκοπό να επικεντρωθεί στη σωματική και ψυχική του υγεία. Επιστρέφοντας στο στούντιο, διαπιστώνει ότι ο πρωταγωνιστής μία ταινίας, την οποία σκηνοθετεί η πρώην του Jody Moreno (Emily Blunt), έχει εξαφανιστεί. Ο Gosling καλείται να εντοπίσει τον εξαφανισμένο σταρ του κινηματογράφου, να βρει λύση σε μία συνομωσία και να έρθει ξανά αντιμέτωπος με τον έρωτα της ζωής του και τα συναισθήματα που του δημιουργούνται.

Πού; Στους κινηματογράφους

Πότε; Από 6 Μαΐου