Στο MasterChef η απουσία της Χριστίνας έφερε κακή τύχη στην μπορντό μπριγάδα - Υποψήφιοι οι μισοί

Τζένη Ντεμιράι
Στο MasterChef η απουσία της Χριστίνας έφερε κακή τύχη στην μπορντό μπριγάδα - Υποψήφιοι οι μισοί

Τα 1.000 ευρώ στο MasterChef κέρδισε ο Γιάννης, ο οποίος είχε και το καλύτερο πιάτο της ημέρας.

Με δύο παίκτες της μπορντό μπριγάδας να βρίσκονται υποψήφιοι προς αποχώρηση έληξε το επεισόδιο του MasterChef της Μ. Τρίτη 30 Απριλίου. Λευτέρης και Σοφοκλής δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτές στο Τεστ Δημιουργικότητας με αποτέλεσμα να ψηφιστούν ως οι «αδύναμοι κρίκοι» της μπορντό μπριγάδας, που διαγωνίστηκε με μόλις 4 παίκτες.

Ο Μάριος προδόθηκε από τους φίλους του στο MasterChef, είναι υποψήφιος και το κοινό μιλά για αδικία

440287307_741678064795686_1299837044843422286_n.jpg

H απουσία της Χριστίνας έθεσε προσωρινό αρχηγό τον Λευτέρη στην μπορντό μπριγάδα – Τα ζευγάρια της δοκιμασίας

Με ένα ακόμα τεστ Δημιουργικότητας κλήθηκαν οι διαγωνιζόμενοι του MasterChef να δείξουν τις ικανότητές τους. Με εξαίρεση την Χριστίνα που έλειπε λόγω ασθένειας (ήδη από την προηγούμενη μέρα) και τον Μάριο που είναι ο πρώτος υποψήφιος της εβδομάδας, οι υπόλοιποι παίκτες κλήθηκαν να βάλουν την φαντασία τους να δουλέψει και να μαγειρέψουν όσπρια.

Μαυρομάτικα φασόλια, γίγαντες, ρεβίθια, φάβα και φακές ήταν οι πρωταγωνιστές των πιάτων που ετοιμάστηκαν από τους παίκτες σε 60 λεπτά.

Προσωρινός αρχηγός της μπορντό μπριγάδας έγινε ο Λευτέρης, ο οποίος φόρεσε την κονκάρδα, λόγω της απουσίας της Χριστίνας, που φάνηκε να επηρεάζει τους συμπαίκτες της.

Ο Λευτέρης κλήθηκε να χωρίσει σε ζευγάρια τους διαγωνιζόμενους, επιλέγοντας τον Νίκο με τον Κώστα ως πρώτη δυάδα και βασικό υλικό τους γίγαντες. Ως δεύτερο ζευγάρι επέλεξε τον Χρήστο με τον Ηλία και βασικό υλικό τα μαυρομάτικα φασόλια. Τρίτο ζευγάρι έγινε ο Σοφοκλής με τον Γιάννη, οι οποίοι μαγείρεψαν ρεβίθια, ενώ ο Άνχελ και ο Λευτέρης κλήθηκαν να βρουν έναν δημιουργικό τρόπο να παρουσιάσουν ένα πιάτο με βασικό υλικό την φάβα.

Κώστας και Γιάννης καθόρισαν τη νίκη της γκρι μπριγάδας

Τελικά, το αποτέλεσμα κρίθηκε στους γίγαντες και τα πιάτα που ετοίμασαν ο Νίκος και ο Κώστας. Ο παίκτης της γκρι μπριγάδας κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές με την ποικιλία υφών και γεύσεων, με αποτέλεσμα το σκορ να λήξει 3-1 και οι μπορντό να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αλληλοψηφιστούν.

Τα χίλια ευρώ κέρδισε τελικά ο Γιάννης, ο οποίος είχε και το καλύτερο πιάτο της ημέρας, με το οποίο στάθηκε απέναντι από τον φίλο του, Σοφοκλή.

https://www.instagram.com/reel/C6ZhFmdsR6k/

Λευτέρης και Σοφοκλής στον τάκο

Η μπορντό μπριγάδα παρά το γεγονός ότι είχε να επιλέξει ανάμεσα σε μόλις 4 άτομα, κατάφερε θα θέσει υποψήφια προς αποχώρηση δύο από αυτά. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο Λευτέρης ψήφισε τον Σοφοκλή, ο Νίκος τον Λευτέρη, ο Χρήστος τον Σοφοκλή, ο Σοφοκλής ψήφισε τον Λευτέρη, με αποτέλεσμα να βρεθούν στον τάκο και ο Λευτέρης και ο Σοφοκλής, που είχαν τις πιο αδύναμες προσπάθειες της δοκιμασίας.

Ο Σοφοκλής, πάντως, θεώρησε απρόσμενη την δική του υποψηφιότητα, κρίνοντας ότι τα σχόλια που άκουσε ο Λευτέρης για το πιάτο του ήταν λιγότερο καλά από όσα άκουσε εκείνος από τον Κουτσόπουλο και τον Κοντιζά.