Η Σερτάμπ Ερενέρ θα επιστρέψει στη Eurovision 21 χρόνια μετά με «Everyway That I Can» ρυθμούς

Τζένη Ντεμιράι
Η Σερτάμπ Ερενέρ θα επιστρέψει στη Eurovision 21 χρόνια μετά με «Everyway That I Can» ρυθμούς

Σήμερα η Σερτάμπ είναι 59 ετών και βλέποντας φωτογραφίες θα διαπιστώσεις κι εσύ ότι είναι αρκετά διαφορετικά από το κορίτσι με τα μακριά μαύρα μαλλιά που γνωρίσαμε το 2003.

null

Τα ‘00s ήταν αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες περιόδους του διαγωνισμού της Eurovision αφού ο ανταγωνισμός βρισκόταν στα ύψη και σε πολλές περιπτώσεις ο νικητής δεν μπορούσε να προβλεφθεί με βεβαιότητα μέχρι να δοθούν και οι τελευταίοι 12 points τη μεγάλη βραδιά του τελικού.

Η Μαρίνα Σάττι στην πρώτη της πρόβα στη Eurovision ενθουσίασε με τη χορογραφία, αλλά όχι με το look

Αυτή η δεκαετία έχει μία ξεχωριστή σημασία και για την Ελλάδα αφού στα μέσα της και συγκεκριμένα το 2005, η Έλενα Παπαρίζου και το «My Number One» κατέκτησαν την πρώτη θέση. Αυτή η ξεχωριστή σημασία δεν φαίνεται να αφορά μόνο το ελληνικό κοινό, όμως, αφού μόλις δύο χρόνια πριν την ελληνική νίκη, το 2003 η Τουρκία κέρδιζε επίσης για πρώτη φορά και η Σερτάμπ Ερενέρ έμεινε αξέχαστη στους eurofans με το «Everyway That I Can» και τις κόκκινες κορδέλες που τυλίγονταν γύρω της.

Φέτος, οι μνήμες της εμβληματικής δεκαετίας θα αναδυθούν στη σκηνή του Μάλμε, αφού τόσο η Έλενα Παπαρίζου όσο και η Σερτάμπ Ερενέρ θα βρεθούν επί σκηνής στον δεύτερο ημιτελικό για ένα special Sing-A-Long performance.

Το interval act της φετινής Eurovision έχει ανατολίτικο αέρα

Η είδηση έγινε γνωστή την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στη Eurovision θα επιστρέψουν και άλλοι αστέρες που πρωταγωνίστησαν τα προηγούμενα χρόνια. Στον πρώτο Ημιτελικό, ο Benjamin Ingrosso (Σουηδία 2018) θα παρουσιάσει ένα medley με μερικά από τα τραγούδια που ερμήνευσε πρόσφατα σε όλη την Ευρώπη ως μέρος της περιοδείας του «Better Days».

Τα καλύτερα, όμως, έρχονται στον δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο πέρα από τη Μαρίνα Σάττι θα δούμε και κάτι ανεπανάληπτο για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να «συμμετάσχει» σε τραγούδια που θα ερμηνεύσουν τρεις εμβληματικές παρουσίες της Eurovision: Η Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα 2005), η Σερτάμπ Ερενέρ (Τουρκία 2003) και τη Σαρλότε Περέλι (Σουηδία 1999, 2008).

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο act, ωστόσο, σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει καλό είναι να παραμένεις συντονισμένη, καθώς οι λεπτομέρειες θα δοθούν μέσα από τον λογαριασμό της Eurovision στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις επόμενες ημέρες.

Η εικόνα που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο Instagram μετά την ανακοίνωση μας έκανε να «ψάχνουμε» να βρούμε πού είναι η Σερτάμπ, την οποία όλοι θυμόμαστε πολύ διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα.

441109584_7315936985201995_126898711728005815_n.jpg

Σήμερα η Σερτάμπ είναι 59 ετών και βλέποντάς την στις παρακάτω φωτογραφίες θα διαπιστώσεις κι εσύ ότι είναι αρκετά διαφορετικά από το κορίτσι με τα μακριά μαύρα μαλλιά που γνωρίσαμε το 2003.

https://www.instagram.com/p/C6Ylr9QoqFi/

Τι κάνει σήμερα η Σερτάμπ και τι αποκάλυψε σε συναυλία της για το act στο Μάλμε

Η Σερτάμπ Ερενέρ συνεχίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τουρκικό μουσικό στερέωμα αφού είναι μία πετυχημένη τραγουδίστρια στη γειτονική χώρα.

H Tουρκάλα τραγουδίστρια έφερε την πρώτη και μοναδική νίκη της χώρας της στη διοργάνωση και θέλησε να μοιραστεί τα ευχάριστα νέα της επιστροφής της στη Eurovision κατά τη διάρκεια μίας διοργάνωσης στο Πολιτιστικού Κέντρου Atatürk (AKM) Türk Telekom Opera Hall στις 10 Μαρτίου. Η Σερτάμπ εμφανίστηκε μπροστά στους θαυμαστές της με μεγάλο ενθουσιασμό και τραγούδησε δημοφιλή τραγούδια της για το κοινό.

https://www.instagram.com/reel/C5tZ3bJLxQW/

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας της εκεί είπε:

«Πήρα πρόσκληση από τη Σουηδία, όπου θα πραγματοποιηθεί φέτος η Eurovision. Ξεκίνησα τις προετοιμασίες για τη βραδιά του διαγωνισμού». Και πρόσθεσε ότι θα ερμηνεύσει μια διαφορετική εκδοχή του τραγουδιού της «Everyway That I Can» που κέρδισε τον διαγωνισμό το 2003 στη Λετονία.

Η Ερενέρ, που γεννήθηκε το 1964, έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας της στο πλάι μιας από τις πιο γνωστές τραγουδίστριες της Τουρκίας, τη Sezen Aksu, πριν ξεκινήσει τη δική της πορεία τη δεκαετία του '80. Μετά τη νίκη της στη Eurovision το 2003, το «Everyway That I Can» έφτασε στην κορυφή των charts σε όλη την Ευρώπη και αυτό έφερε μία όλο και μεγαλύτερη άνοδο στην καριέρα της Σερτάμπ.

Το τραγούδι της ψηφίστηκε ως το ένατο καλύτερο τραγούδι της Eurovision όλων των εποχών στην εκπομπή Congratulations Eurovision του 2006, με αφορμή την 50ή επέτειο του διαγωνισμού.

sertab.jpg

Οι αλλαγές της Σερτάμπ μέσα στον χρόνο

Η Σερτάμπ είναι από τις γυναίκες που αγαπούν ιδιαίτερα τους πειραματισμούς και τις αλλαγές στα μαλλιά τους. Αυτό έγινε φανερό από τα πρώτα χρόνια γνωριμίας της με το ευρωπαϊκό κοινό, όταν το 2004, έναν μόλις χρόνο μετά τη νίκη της, εμφανίστηκε στη σκηνή του διαγωνισμού με κοντό ξανθό μαλλί, το όποιο θύμιζε περισσότερο Μέριλιν Μονρόε παρά τη Σερτάμπ που αγαπήσαμε το 2003.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram διαπιστώνουμε ότι αρκετές φορές αναπολεί το παρελθόν δημοσιεύοντας βίντεο από παλαιότερες εμφανίσεις της. Σε ένα από αυτά έχει ξανθά μαλλιά με αφέλειες.

https://www.instagram.com/reel/C2Z-Dnuoudv/

Σε ένα άλλο είναι καστανή με μεσαίο μήκος μαλλιών.

https://www.instagram.com/reel/C0ja8J5Iirv/

Σε ένα τρίτο, έχει επιλέξει μία μελί απόχρωση μαλλιών, η οποία θυμίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την εμφάνισή της σήμερα.

https://www.instagram.com/reel/Cxcteu4AQzX/

Η Σερτάμπ για ένα διάστημα είχε επιστρέψει στις σκούρες αποχρώσεις. Τότε, μάλιστα, είχε συναντηθεί και με τον Αλεξάντερ Ρίμπακ, ο οποίος είχε στεφθεί νικητής της Eurovision το 2009 εκπροσωπώντας τη Νορβηγία.

sertab-ribak.jpg

«Καλή επιτυχία Ελλάδα» ήταν το μήνυμα στο αεροδρόμιο λίγο πριν ταξιδέψει η Μαρίνα Σάττι για Σουηδία

Πηγή κεντρικής εικόνας: @sertaberener