Ο ρόλος που έπαιξαν οι William - Kate ώστε να επέλθει ο χωρισμός σε έναν μεγάλο έρωτα

Ο ρόλος που έπαιξαν οι William - Kate ώστε να επέλθει ο χωρισμός σε έναν μεγάλο έρωτα

Εκτός από το προξενιό ήταν και εκείνοι που έβαλαν το χέρι τους και στην τελική απόφαση του ζευγαριού να χωρίσει.

Πριν βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του συζύγου της, η πριγκίπισσα Βεατρίκη είχε ένα ρομάντζο δεκαετιών που πολλοί πίστευαν ότι θα κατέληγε σε γάμο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Βεατρίκη γνώρισε για πρώτη φορά τον Dave Clark μέσω του ξαδέλφου της, πρίγκιπα William. Οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στη Σκωτία -ο πρίγκιπας φοίτησε στο St Andrews, ενώ ο Dave στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Κάποια στιγμή γύρω στο 2006, ο William σύστησε το ζευγάρι σε ένα πάρτι που διοργάνωσε ο γιος του ηθοποιού Pierce Brosnan, Sean.

Britain Royal Baby

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη

Steve Parsons/Pool via AP, File

Ο πρώην σύντροφος της πριγκίπισσας Βεατρίκης, Paolo Liuzzo, βρέθηκε νεκρός στα 42 του

Φαίνεται όμως ότι ο William εκτός από το προξενιό ήταν και εκείνος που έβαλε το χεράκι του και στην τελική απόφαση του ζευγαριού να χωρίσει τον Ιούλιο του 2016.

Ο Dave -γνωστός ως «Dashing Dave»- κινούνταν στους ίδιους κοινωνικούς κύκλους με τη Βεατρίκη και την οικογένειά της. Ανάμεσα στους κοινούς φίλους τους περιλαμβάνονταν και οι Bransons ενώ ο γοητευτικός νεαρός απολάμβανε έναν υπερατλαντικό τρόπο ζωής, αφού είχε μεγαλώσει μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης.

Το πρώην ζευγάρι κράτησε σχετικά χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της σχέσης του, αν και περιστασιακά τους εντόπισαν σε διακοπές, σε ρομαντικές εξόδους καθώς και σε μαραθώνιο του Λονδίνου να τρέχουν μαζί.

Britain Wimbledon Tennis
Britain's Princess Beatrice and Dave Clark sit with All England Lawn Tennis Club Chairman Philip Brook, left, as they watch play on centre court at the All England Lawn Tennis Championships at Wimbledon, Tuesday, June 28, 2011. (AP Photo/Anja Niedringhaus)

Συμμετείχε επίσης σε βασιλικές εκδηλώσεις με τη Βεατρίκη -και η οικογένειά της ήταν ενθουσιασμένοι με τη σχέση, με τη μητέρα της, Sarah Ferguson, να λέει στο People: «Τον αποκαλώ Mr. Smiley επειδή χαμογελάει και είναι ευτυχισμένος. Λατρεύω τον Dave».

Το μήνυμα της Sarah Ferguson για τον καρκίνο και την έγκαιρη διάγνωση

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, η πριγκίπισσα Βεατρίκη έδειξε την ολοκληρωτική αφοσίωσή της ακολουθώντας τον Dave στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη και μάλιστα ήταν εκείνη η περίοδος όπου υπήρξαν πολλαπλές φήμες για αρραβώνα. Αλλά, σύμφωνα με τη Mail, παράλληλα υπήρχε μια αυξανόμενη αίσθηση δυσπιστίας ως προς το πρόσωπο του γαμπρού στους βασιλικούς κύκλους.

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας William φέρεται να αισθανόταν άβολα για τη σχέση της ξαδέρφης της με τον φίλο του τον οποίο δεν έβλεπε με καλό μάτι όσον αφορά στα προσωπικά ζητήματα. Κοινώς τον θεωρούσε ακατάλληλο ώστε να εισχωρήσει στην οικογένεια. Τότε ήταν που η φιλία των δύο αντρών άρχισε να ψυχραίνει.

«Ο William έχει κορίτσι»! Πριν 20 χρόνια ακριβώς, ο πλανήτης γνώρισε την Kate Middleton

Αλλά η μεγαλύτερη ένδειξη ότι ο Αγγλοαμερικανός είχε περάσει στο περιθώριο ήρθε όταν ο William και η Kate Middleton έστειλαν τις προσκλήσεις για τον βασιλικό γάμο τους τον Απρίλιο του 2011. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχε χώρος για τον Dave στη λίστα των καλεσμένων, με τη Βεατρίκη να παρευρίσκεται στο μυστήριο με την αδελφή της, την πριγκίπισσα Ευγενία.

Παρ' όλα αυτά, το ζευγάρι παρέμεινε μαζί για άλλα πέντε χρόνια πριν η σχέση τους καταρρεύσει. Το 2016, η Βεατρίκη έθεσε τελεσίγραφο στον επί μια δεκαετία φίλο της, επιμένοντας να παντρευτούν. Εκείνος την απέρριψε -και για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, προχώρησε γρήγορα σε νέα σχέση με ένα διαφημιστικό στέλεχος από τις ΗΠΑ ονόματι Lynn Anderson με την οποία παντρεύτηκε το 2018.

Οι δύσκολες στιγμές της μαμάς της Kate Middleton τη στιγμή που προτεραιότητά της είναι η κόρη της

Συντετριμμένη τότε η Βεατρίκη, παρέμεινε ελεύθερη για άλλα δύο χρόνια, μέχρι το 2018, όταν και άρχισε να βγαίνει με τον νυν σύζυγό της Edoardo Mapelli Mozzi. Η οικογένειά του ήταν στενοί φίλοι με τους γονείς της, τον πρίγκιπα Andrew και τη Sarah Ferguson για δεκαετίες.

Britain Wimbledon Tennis
Princess Beatrice and her husband Edoardo Mapelli Mozzi sit in the Royal Box on Centre Court ahead of the men's singles semifinals on day twelve of the Wimbledon tennis championships in London, Friday, July 14, 2023. (AP Photo/Alastair Grant)Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Έξι μήνες μετά τη διπλή μαστεκτομή η Sarah Ferguson διαγνώστηκε με καρκίνο στο δέρμα

Να θυμίσουμε πως το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 17 Ιουλίου του 2020 και τον Σεπτέμβριο του 2021, η Βεατρίκη έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ένα κοριτσάκι που ονομάστηκε Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi.