5 τρόποι για να μην δείχνουν τα ρούχα τσαλακωμένα αν δεν έχεις ατμοσίδερο

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 τρόποι για να μην δείχνουν τα ρούχα τσαλακωμένα αν δεν έχεις ατμοσίδερο

Οι τεχνικές που θα κάνουν τα ρούχα σου σαν σιδερωμένα.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ξεδιπλώνεις το αγαπημένο σου φόρεμα/μπλουζάκι και να διαπιστώνεις πως είναι πιο τσαλακωμένο...«πεθαίνεις».

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί μας το σίδερο, ακόμα κι αν διαθέτουμε σίδερο χειρός. Τι γίνεται όμως όταν θες οπωσδήποτε να φορέσεις ένα ρούχο γεμάτο ζάρες και τσαλάκα;

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν λύσεις και είναι πολύ πιο απλές απ' ότι μπορείς να φανταστείς. Ας τις ανακαλύψουμε!

Λεμόνι, μαγειρική σόδα και ξύδι είναι τα μυστικά υλικά για να καθαρίσεις κάθε σημείο

5 τρόποι για να σιδερώσεις τα ρούχα χωρίς σίδερο

1) Με ατμοκαθαριστή (steamer)

Η μικρή αυτή, θαυματουργή συσκευή υπόσχεται να σιδερώσει ακόμα και το πιο τσαλακωμένο ρούχο σε χρόνο Dt. Θα τη βρεις στην αγορά σε αρκετά προσιτή τιμή και αξίζει να την προσθέσεις στο καλάθι αγορών σου.

2) Στο στεγνωτήριο ρούχων

Η θερμότητα από το στεγνωτήριο είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσεις την τσαλάκα. Απόφυγε να το γεμίζεις υπερβολικά και τσέκαρε πάντα την ετικέτα του ρούχου ώστε να επιλέξεις τον κατάλληλο κύκλο στεγνώματος. Τοποθέτησε το ρούχο στο στεγνωτήριο μαζί με μια βρεγμένη πετσέτα. Ενεργοποίησε το στεγνωτήριο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για περίπου 10 έως 15 λεπτά. Αφαίρεσε το ρούχο αμέσως και κρέμασέ το σε επίπεδη θέση για να κρυώσει.

3) Με πιστολάκι μαλλιών

Κρέμασε το ρούχο σε μια κρεμάστρα. Ενεργοποίησε το πιστολάκι στην πιο δυνατή ένταση και πέρασε πολύ καλά το ρούχο με φορά προς τα κάτω. Επανέλαβε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.

Αντικολλητικό χαρτί για να σιδερώσεις; 7 άγνωστες χρήσεις για να δοκιμάσεις σήμερα

4) Με ένα DIY spray

Φτιάξε ένα DIY σπρέι το οποίο θα χρησιμοποιείς στα τσαλακωμένα ρούχα. Ανέμειξε ίσα μέρη νερού και μαλακτικού υφασμάτων (ή λευκό ξύδι) σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακίνησε καλά για να ενωθούν τα υλικά. Ψέκασε τα ρούχα με το μείγμα, δίνοντας έμφαση στα τσαλακωμένα σημεία.

5) Με το τηλέφωνο του ντους

Κρέμασε το ρούχο στο ντους. Άνοιξε το ζεστό νερό και κλείσε την πόρτα της ντουζιέρας για να παγιδευτεί ο ατμός μέσα. Άφησε το ρούχο στο σημείο για 10 περίπου λεπτά. Για να επιταχύνεις τη διαδικασία, τέντωσε απαλά το ύφασμα για να διώξεις τις ρυτίδες.

Στο video που ακολουθεί θα δεις αναλυτικά τη διαδικασία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com