Η καλύτερη ώρα για να ποτίσεις τον κήπο και κάθε πότε πρέπει να το κάνεις

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η καλύτερη ώρα για να ποτίσεις τον κήπο και κάθε πότε πρέπει να το κάνεις

Όλα τα μυστικά που αγνοούσες μέχρι και σήμερα.

Ένα από τα πράγματα που χρειάζονται τα φυτά για να ευδοκιμήσουν στον κήπο είναι το νερό. Αυτό ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο καλό θα ήταν να μην υπερβάλλεις με το πότισμα αν θες να διατηρήσεις το αγαπημένο σου φυτό σε καλή κατάσταση.

Παράγοντες όπως η ηλικία, η ποιότητα του εδάφους και το κλίμα μπορούν να μας υποδείξουν πόσο συχνά πρέπει να ποτίζουμε τον κήπο για να δείχνει όμορφος και περιποιημένος.

Το λανθασμένο πότισμα αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες για τα προβλήματα που εμφανίζουν τα φυτά, είτε λόγω ανεπαρκούς είτε λόγω υπερβολικού ποτίσματος.

Λεμόνι, μαγειρική σόδα και ξύδι είναι τα μυστικά υλικά για να καθαρίσεις κάθε σημείο

Η καλύτερη ώρα για να ποτίσεις τον κήπο

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς το πρωινό πότισμα παραμένει η καλύτερη επιλογή για τον κήπο σου, καθώς το νερό έχει αρκετό χρόνο για να απορροφηθεί πλήρως.

Μιλώντας στο marthastewart.com ο Kip McConnell δήλωσε: «Δίνει επίσης χρόνο στα φύλλα να στεγνώσουν».

Αντικολλητικό χαρτί για να σιδερώσεις; 7 άγνωστες χρήσεις για να δοκιμάσεις σήμερα

Εάν το πρωινό πότισμα δεν είναι εφικτό, το βράδυ παραμένει μια εξίσου καλή επιλογή. Έχει όμως υπόψιν πως το βραδινό πότισμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σήψη ή ανάπτυξη μυκήτων.

Απόφυγε να ποτίζεις τα φυτά σου τις μεσημεριανές ώρες. «Ο απογευματινός ήλιος «καίει» συχνά τα φυτά και μπορεί να εξατμίσει το νερό του φυτού αντί να το αφήσει να απορροφηθεί στο έδαφος και τις ρίζες», λέει ο McConnell.

1714478237905-600256379-potisma1.jpg

Ο ατμοκαθαριστής χειρός δεν σιδερώνει μόνο ρούχα! 5 έξυπνες οικιακές χρήσεις

Κάθε πότε πρέπει να ποτίζεις

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτή την ερώτηση, οι περισσότεροι κήποι χρειάζονται 2,5 λίτρα νερού τα οποία μπορούν να προέρχονται από συνδυασμό βροχοπτώσεων και ποτίσματος. Τα φυτά χρειάζονται συνήθως πότισμα κάθε 3- 6 ημέρες.

Αν διαπιστώσεις πως τα φύλλα του φυτού μαραίνονται ενώ το χώμα δείχνει ξηρό, ίσως χρειάζεται να ποτίζεις περισσότερο.

Στο video που ακολουθεί θα δεις περισσότερα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com