Πώς θα βράσεις τα κόκκινα πασχαλινά αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα βράσεις τα κόκκινα πασχαλινά αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα

Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά.

Λίγα μόνο 24ωρα έμειναν για το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα. Σε λίγες ώρες ξημερώνει Μεγάλη Πέμπτη, με το έθιμο του βαψίματος των κόκκινων αυγών να φέρνει κοντά μικρούς και μεγάλους.

Η χριστιανική παράδοση θέλει τα αυγά (τα οποία αποτελούν σύμβολο της γονιμότητας) να βάφονται κόκκινα γιατί συμβολίζουν το αίμα του Χριστού.

Αποθηκεύεις το ψωμί λάθος -η σωστή μέθοδος το διατηρεί χωρίς μούχλα για 7 ημέρες περισσότερο

Πώς θα βράσεις τα αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα

Οι περισσότερες από εμάς ανυπομονούν να φάνε τα βαμμένα κόκκινα αυγά, λίγο μετά το καθιερωμένο τσούγκρισμα. Νόστιμα και θρεπτικά, τα αυγά είναι εξαιρετικά πλούσια σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Αν αναρωτιέσαι πώς θα τα ξεφλουδίσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, είμαστε εδώ για εσένα.

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Υπάρχουν μερικά απλά αλλά θαυματουργά tips που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος για να ξεφλουδίσεις τα αυγά σε χρόνο Dt.

  • Επίλεξε να βράσεις αυγά που έχεις αγοράσει τις προηγούμενες ημέρες και όχι αυγά της ίδιας ημέρας καθώς ξεφλουδίζονται πιο δύσκολα.
  • Ρίξε τα αυγά στο βραστό νερό και μην τα τοποθετείς εξαρχής στην κατσαρόλα. Με αυτό τον τρόπο θα ξεφλουδιστούν πολύ πιο εύκολα.
  • Βάλε χρονόμετρο κατά το βράσιμο. Για τα τέλεια βραστά αυγά, όρισε ως χρόνο βρασμού τα 10 λεπτά (ή και παραπάνω). Απόφυγε τα μικρά αυγά και αγόρασε αυτά που έχουν την ένδειξη «Large».

Το «μυστικό συστατικό» για την πιο αφράτη ομελέτα που θα φτιάξεις ποτέ μαθεύτηκε στο TikTok

  • Ένα κόλπο για να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα τα αυγά είναι το εξής: Αμέσως μετά το βράσιμο, βύθισέ τα σε πολύ παγωμένο νερό για 4-5 λεπτά. Διαφορετικά μπορείς να τοποθετήσεις την κατσαρόλα κάτω από το τρεχούμενο νερό.

Αποθήκευσε τα αυγά που δεν θα καταναλώσεις άμεσα στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Καλό Πάσχα!

Πηγή κεντρικής: pexels.com