Πώς να φτιάχνετε πάντα τέλεια ζυμαρικά

Και μια συνταγή που θα λατρέψετε!

Βράστε 3-5 λίτρα νερό για κάθε 500γρ. ζυμαρικά. Για να προσθέσετε γεύση και να μην κολλάνε, προσθέστε αλάτι και ελαιόλαδο στο νερό. Ρίξτε τα ζυμαρικά σε νερό που κοχλάζει και ανακατέψτε. Ανακατεύετε συχνά όσο βράζουν. Ακολουθήστε πιστά τους χρόνους βρασίματος στο πακέτο. Αν φτιάχνετε ένα πιάτο που θέλει προβρασμένο το ζυμαρικό, βράστε το στο 1/3 του χρόνου που προτείνεται στη συσκευασία γιατί αλλιώς όταν ξαναμαγειρευτεί θα λασπώσει. Δοκιμάστε το ζυμαρικό όσο μαγειρεύεται. Το ιδανικό αποτέλεσμα είναι το al dente. Να το νιώθετε στο δόντι, αλλά να μην είναι ωμό.

Ορίστε και μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για να εφαρμόσετε όσα μάθατε:


Miskoτίνη με φιλετάκια κοτόπουλου
Χρόνος μαγειρέματος: 13 λεπτά


Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο Miskoτίνη Νο10 MISKO
600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ κουτ. γλυκού κύμινο
6 κουτ. σούπας κεφαλοβραβιέρα τριμμένη
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Κόβετε το φιλέτο του κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τα φιλετάκια του κοτόπουλου και τα αφήνετε να σοταριστούν σε δυνατή φωτια για 4-5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, το κύμινο και τον μαϊντανό. Μαγειρεύετε την σάλτσα για 5 λεπτά.
Βράζετε την Miskoτίνη Νο10 σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στραγγίζετε. Ανακατεύετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα και σερβίρετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης