Ζυμαρικά: 4 έξυπνα tips που δεν είχες σκεφτεί
Bonus: Μια φανταστική συνταγή
Αντί να τα τσιγαρίζεις με βούτυρο ή ελαιόλαδο τα ζυμαρικά και να τα κάνεις βαριά όταν μαγειρεύονται, προτίμησε να τους προσθέσεις φρέσκο ελαιόλαδο, αφού βράσουν και τα έχεις στραγγίξει, και να τα ανακατέψεις. Θα τους δώσει ένα πολύ μεσογειακό και ωραίο άρωμα και θα παραμείνουν ελαφριά.
Μπορείς να συντηρήσεις τα ζυμαρικά στο ψυγείο για τρεις ημέρες. Για να τα ξαναζεστάνεις, βάλε τα μέσα σε ένα σιδερένιο μπολ και τοποθέτησέ το μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει. Έτσι θα διατηρήσουν την ίδια υφή που είχαν όταν τα μαγείρεψες και δεν θα μαλακώσουν.
Αν σου ξέμειναν σπαγγέτι, μπορείς να τα προσθέσεις στην σούπα σου. Απλά πρόσθεσέ τα όταν θα είναι έτοιμη και ακόμα ζεστή. Γιατί όχι, να φτιάξεις τη σούπα σου με σπαγγέτι, αντί για ρύζι; Απλά πρόσθεσέ τα 3-6 λεπτά πριν να είναι έτοιμη η σούπα. H Σπαγγετίνη Miskotini θα απογειώσει τη Μινεστρόνε σου ενώ η Σπαγγετίνη Extrafino είναι τέλεια για την κοτόσουπά σου. Και το καλύτερο; Τα παιδιά την λατρεύουν.
Γλίτωσε χρόνο
Το σπαγγέτι είναι μια εύκολη λύση όταν θέλεις να καλέσεις κόσμο, αλλά δεν θέλεις να περάσεις μια μέρα μαγειρεύοντας. Ακόμα κι αν γυρνώντας από τη δουλειά, αποφάσισες ότι σήμερα στο σπίτι, θέλεις παρέα. Με τη σωστή συνταγή, κανείς δεν θα νιώσει ότι έφαγε «πρόχειρα». Ορίστε μια γρήγορη και εύκολη πρόταση, που θα λατρέψουν όλοι:
Extrafino µε πικάντικη σάλτσα σκόρδου και µαϊντανού
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο Extrafino Νο 12 MISKO
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Βράζετε τo Extrafino No12 σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζετε.
Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το σκόρδο το ελαιόλαδο και τις τσίλι πιπεριές και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας προσέχοντας να μη καεί το σκόρδο για να μη πικρίσει.
Ρίχνετε στο τηγάνι με το σοταρισμένο σκόρδο το βρασμένο Extrafino No12, τον μαϊντανό, αλατίζετε, την παρμεζάνα, ανακατεύετε και σερβίρετε.