Μυστικά αλά Ιταλικά
Τα ζυμαρικά είναι το μόνο εύκολο πράγμα σε αυτή τη ζωή. Η Barilla έχει φροντίσει μέσα από τη γκάμα των προϊόντων να βγάλει από επάνω μας αυτό το άγχος. Spaghetti, spaghettini, capellini, gnocchi, rigatoni, fusilli... H λίστα δεν λέει να σταματήσει. Το ίδιο και με τις σάλτσες. Φτιαγμένες από τα καλύτερα συστατικά υπόσχονται να δώσουν στο πιάτο γεύσεις εύκολες και πλούσιες.
Όμως, η pasta είναι σαν μια Ιταλίδα με μυστικά. Έχει τα κόλπα, θέλει τις μαεστρίες της. Παραθέτουμε 4 βασικούς κανόνες για να κάνετε την επόμενη μακαρονάδα σας μια δημιουργία πολλών bravo!
H pasta θέλει το αλάτι της
Οι Ιταλοί σεφ λένε ότι το νερό όπου βράζουν τα ζυμαρικά πρέπει να είναι σχεδόν σαν το θαλασσινό. Ο Χρυσός κανόνας των Ιταλών για το αλάτι σύμφωνα με την Barilla είναι ότι χρειαζόμαστε 7γρ αλάτι για 1 L νερό και 100 γραμμάρια ζυμαρικών. Οπότε μιμηθείτε τους και τηρήστε τον κανόνα. Μην είστε φειδωλοί, απλά μετρημένοι. Άλλωστε τα ζυμαρικά όταν βράζουν απορροφούν νερό που όσο πιο σοφά αλατισμένο είναι, τόσο πιο γευστικά θα τα κάνει.
Η pasta θέλει το βούτυρο της
Οι Ιταλοί γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν μόλις τα ζυμαρικά τους είναι έτοιμα και βρασμένα. Προσθέτουν λίγο κρύο βούτυρο ή βούτυρο και ελαιόλαδο, ανακατεύουν με κινήσεις γαλήνιες και σερβίρουν στο πιάτο τους πολύ νόστιμα και όσο πρέπει κρεμώδη ζυμαρικά.
Η pasta θέλει τη λαβίδα της
Κανένας Ιταλός που σέβεται τη μαγειρική του δεν ξεκινάει τη μακαρονάδα του χωρίς να κρατάει μια καλή μεταλλική λαβίδα στο χέρι του. Με αυτή θα τσιμπήσει ένα, δύο κομμάτια pasta για να δει αν είναι σωστά βρασμένη, με αυτή θα μεταφέρει τα μακαρόνια από το τηγάνι για να την ανακατέψει με μια από τις πολλές σάλτσες Barilla που έχει ζεστάνει στο τηγάνι, με αυτή θα τα σερβίρει σχηματίζοντας γευστικότατες φωλιές από ζυμαρικά στο πιάτο.
Η pasta θέλει το τηγάνι της.
"Γνωρίζεις ποια είναι η βασική διαφορά μιας pasta που σου σερβίρουν σε ένα καλό ιταλικό εστιατόριο και μιας σπιτικής" με ρώτησε ένας Ελληνοιταλός φίλος από τη Μπολόνια. Η σιωπή μου δεν του άρεσε. "Μα το τηγάνι!" Ενθουσιασμένος μου είπε ότι τούδε και στο εξής, κάθε φορά που τελειώνω με το βράσιμο των ζυμαρικών, τα ανακατεύω μαζί με την αγαπημένη μου σάλτσα Barilla σε τηγάνι! Έτσι τα δύο υλικά θα δέσουν απαλά και θα απογειώσουν τη γεύση. "Αν η σάλτσα σου μοιάζει πηχτή" πρόσθεσε "κατέβασε την από τη φωτιά, αν όχι άφησε τη να βράσει λίγο ακόμη".
Όταν θέλεις να πιεις δροσερό νερό πηγαίνεις κατευθείαν στην πηγή. Για αυτόν τον λόγο ακριβώς επιμελήθηκε η Barilla το αφιέρωμα «Οι Ιταλοί», ώστε να μπορέσει να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά των επιτυχημένων Ιταλών στη χώρα μας. Όπως ο Dario Fagnioni, ο ιδιοκτήτης του bar-restaurant Facce Strane, ο οποίος προσφέρει στους επισκέπτες του ζυμαρικά με ιταλικές αλλά και ιδιαίτερες συνταγές για σάλτσες και μας προτείνει και την αγαπημένη του συνταγή pesto Genovese με μυστικό όπλο του τη σάλτσα και τα ζυμαρικά υψηλής ποιότητας – δείτε το παρακάτω video και μάθετε τα πάντα από πρώτο χέρι: