Αυγοφέτες και φράουλες

MamaTsita

Το πρώτο, ανοιξιάτικο – αρκετά ζεστό- Σαββατοκύριακο του Απρίλη, μας έχει αλλάξει την διάθεση. Τα πλατανάκια στην αυλή μας, αρχίζουν και γεμίζουν σιγά σιγά. Το παράθυρο της κουζίνας κάθε μέρα ανοίγει και λίγο παραπάνω κι η ανοιξιάτικη αύρα αλλάζει τον αέρα του σπιτιού. Το ίδιο και το σκαφάκι με τις φράουλες στο ψυγείο.


Το αποφάσισα, το σημερινό μας πρωινό θα είχε άλλη γεύση.

Έβγαλα τις φράουλες από το ψυγείο, μαζί με την κρέμα τυριού, τ’ αυγά, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Άνοιξα και το πακέτο με το ψωμί του τοστ κι έπιασα δουλειά. Το μενού του πρωινού μας, θα είχε αυγοφέτες με κρέμα τυριού και φράουλες. Μ’ αρέσει να συνδυάζω τις φράουλες με αλμυρές γεύσεις.

Για πάμε όμως τώρα πίσω στις αυγοφέτες μας. Για να φτιάξεις κι εσύ 4 «διπλές» όπως τις λέω, θα χρειαστείς:


8 φέτες ψωμί του τοστ
3 αυγά
3 κ σ κρέμα γάλακτος
1 κ γλ ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα
2 κ σ κρέμα τυριού
½ κ σ ζάχαρη άχνη
φράουλες κομμένες φετούλες

Ξεκινάς κόβοντας την κόρα από τις φέτες ψωμιού. Σε ένα μπολ χτυπάς τ’ αυγά με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύεις τη κρέμα τυριού με την άχνη.
Ψιλοκόβεις φράουλες.
Αλείφεις τη μια φέτα με μίγμα τυριού και τοποθετείς επάνω του μερικές από τις κομμένες φράουλες.
Σκεπάζεις με μια δεύτερη φέτα, την οποία έχεις αλείψει επίσης με κρέμα τυριού. Πιέζεις ελαφρά τις άκρες τους για να τις «σφραγίσεις» και τις βουτάς στα χτυπημένα αυγά.
Τις βάζεις σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι με ένα κομματάκι βούτυρο και τις τηγανίζεις γυρνώντας τις πλευρές τους όταν αποκτούν ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμες, τις πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη ή μέλι και τις συνοδεύεις με ακόμη περισσότερες φράουλες.

Με αγάπη,
Mamatsita

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης