Τούρτα παγωτό από τα χεράκια σου!
Όταν ήμουν παιδί, όπως όλα τα παιδιά, κάθε καλοκαίρι μέτραγα τα μπάνια που έκανα και τα παγωτά που έτρωγα.
Φέτος, όμως θα ξεκινήσω να μετράω πόσες φορές θα φτιάξω αυτή την υπέροχη τούρτα παγωτό (ήδη μετράω δύο), που ήρθε για να δροσίσει τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες και νύχτες μας.
Προέκυψε ως ιδέα μετά την λατρεία που εκδηλώνουν τα τελευταία δύο καλοκαίρια τα παιδιά μου,
(ιδιαίτερα η κόρη μου ) για το frozen yogurt. Κοινώς το παγωμένο γιαούρτι.
Σε κάθε καλοκαιρινή μας έξοδο-βόλτα- περίπατο- μπάνιο-δείπνο, η βραδιά ολοκληρώνεται με ένα κυπελάκι frozen yogurt.
Γιατί λοιπόν να μην φτιάξω μια τούρτα παγωτό frozen yogurt να την έχω στην κατάψυξη, να τρώνε όποτε κι όταν επιθυμούν;
Και ... voila!!!
Είναι νόστιμη κι εύκολη... αλλά χρειάζεται να της δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο (απ’ ότι σ’ έχω συνηθίσει). Το αποτέλεσμα όμως
θα σε ανταμείψει.
Δες τι θα χρειαστείς λοιπόν:
400 γρ μπισκότα digestive
360 γρ πραλίνα φουντουκιού
1 κούπα γάλα + 1 σφηνάκι
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανιλέτα
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κ σ ζάχαρη άχνη
1 σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)
σταγόνες λευκής σοκολάτας (προαιρετικά)
Λοιπόν, πάμε βήμα-βήμα:
1ον Αλέθεις τα μπισκότα στο μούλτι. Τ’ ανακατεύεις με μια γερή κουταλιά πραλίνα φουντουκιού κι ένα σφηνάκι γάλα. Ρίχνεις τα μπισκότα στη βάση του σκεύους που θα χρησιμοποιήσεις για την τούρτα.
2ον Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και την βανιλέτα.
3ον Χτυπάς την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και την προσθέτεις στο μίγμα του γιαουρτιού.
4ον Τοποθετείς το μείγμα σε ένα πλαστικό δοχείο στην κατάψυξη κι ανακατεύεις για 3 φορές ανά μισή ώρα για να μην πιάσει «κρυσταλάκια»
Την τρίτη φορά, μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις στην κρέμα κομματάκια κουβερτούρας ή μερικές κουταλιές από την μαρμελάδα που σου αρέσει.
5ο βήμα Ρίχνεις την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση. Ανακατεύεις την υπόλοιπη πραλίνα με την κούπα γάλα για να πάρεις μια σχετικά ρευστή πραλίνα και την απλώνεις πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίζεις με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τοποθετείς στην κατάψυξη.
Αυτό ήταν!!! Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να παγώσει καλά.
Έχε μόνο στο νου σου, να την βγάλεις από την κατάψυξη τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που θα την σερβίρεις για να μαλακώσει και να σερβίρεται καλύτερα.
Με αγάπη
Mamatsita