Πανεύκολο παγωτό μπανάνα, χωρίς παγωτομηχανή!
Παγωτό μπανάνα, μόνο με μπανάνα, χωρίς παγωτομηχανή.
Το έβλεπα καιρό να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και να παίρνει και πολλά θετικά σχόλια.
Για κάποιο λόγο ήμουν επιφυλακτική.
Ίσως γιατί αρκετές φορές έχω δει στο διαδίκτυο συνταγές που φαίνονται πολύ εύκολες και πολύ...γιάμι.
Φαίνονται, αλλά δεν είναι. Τουλάχιστον για τους δικούς μου γευστικούς κάλυκες.
Σ’ ετούτη εδώ λοιπόν, είπα να δώσω μια ευκαιρία.
Σκέφτηκα πως αν τελικά δεν άξιζε τον κόπο, θα ήταν μία ακόμη συνταγή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και που τελικά δεν αξίζει τον κόπο.
Την έκανα δύο φορές.
Την πρώτη, ακολούθησα πιστά τις οδηγίες. Δεν ήταν κακή, αλλά οι δοκιμαστές μου – πελάτες μου (βλ.παιδιά μου), μου είπαν πως "κάτι της λείπει".
Afterall, ήταν μόνο μπανάνα. Αποκλειστικά μπανάνα, χωρίς κανένα άλλο υλικό.
Την δεύτερη φορά, που είναι κι αυτή εδώ που βλέπεις, της πρόσθεσα και κάτι λίγο από τα «δικά μου» και το μόνο λάθος που έκανα ήταν η μικρή δόση.
Διότι αυτό το παγωτό μπανάνα, που σημειωτέον, δεν έχει ούτε γάλα, φαγώθηκε εν ριπή οφθαλμού, ένα απογευματάκι του Ιουνίου και εν μέσω έντονων παραπόνων τύπου
- «μα καλά, τόσο λίγο έφτιαξες;!!!”
Καταλαβαίνεις.
Εγώ τώρα λοιπόν, θα σου δώσω τα υλικά για 2 ατομικά μπολάκια για να κάνεις την αρχή (όπως κι εγώ) κι αν έχεις την ίδια επιτυχία (όπως κι εγώ) την επόμενη φορά απλά διπλασίασε ή ...τριπλασίασε τις αναλογίες!!! (εικονίδιο κλείσιμο ματάκι!!!)
Θα χρειαστείς λοιπόν,
2 μπανάνες (γινωμένες μεν, όχι πολύ δε)
½ κ γλ μέλι (προαιρετικό)
2 μπισκότα της αρεσκείας σας θρυμματισμένα
(εγώ χρησιμοποίησα τα αγαπημένα μας μπισκότα βρώμης)
Απελπιστικά λίγα υλικά, πανεύκολη διαδικασία!
Κόψε τις μπανάνες σε ροδέλες και βάλτες στην κατάψυξη.
Άφησε τες να παγώσουν καλά. Μπορείς αν θέλεις να το κάνεις αυτό από την προηγούμενη και να κάνεις την υπόλοιπη απλούστατη διαδικασία την επόμενη.
Όταν οι μπανάνες σου είναι αρκετά «κατεψυγμένες», τις βάζεις στο μούλτι και τις πολτοποιείς τόσο ώστε να γίνουν μια καλά παγωμένη κρέμα. Μετά τις πρώτες δύο τρεις στροφές, πρόσθεσε το κουταλάκι μέλι και συνέχισε το ανακάτεμα.
Σ’ αυτό το στάδιο, πρόσθεσε τα θρυμματισμένα μπισκότα και δώσε δύο τρεις στροφές ακόμη με το μούλτι.
Αυτό ήταν! Τώρα απλά πρέπει να κινηθείς σχετικά γρήγορα για να μην σου λιώσει το παγωτάκι σου.
Βάλτο σε μπολάκι και πασπάλισε το με ότι θέλεις. Όπως π.χ έξτρα θρυμματισμένο μπισκότο και λίγο σιροπάκι σοκολάτας.
Αυτό το τελευταίο πάντα αρέσει στα παιδιά!!! (εικονίδιο ματάκι ξανά!!!)
Με αγάπη
Mamatsita
Υ.Γ Tipάκι. Αντί για μπισκότο μπορείς να προσθέσεις κομματάκια σοκολάτας, ή ξηρούς καρπούς, ή κομματάκια άλλου φρούτου ή ... όλα αυτά μαζί!!!
Υ.Γ 2 Για απορίες κι ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο facebook
ή να με ακολουθήσεις στο instagram
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.