Νόστιμο χταπόδι και 3 σενάρια για να διαλέξεις
Χταποδάκι για μένα ίσον καλοκαίρι, θάλασσα, ταβερνάκι πάνω στο κύμα και το πλοκαμάκι του να «κολυμπά» σε ριγανάτο λαδολέμονο. Ιδανικό!!! Υπομονή λοιπόν μέχρι το καλοκαίρι.
Πλάκα κάνεις; Ποιος κάνει υπομονή μέχρι το καλοκαίρι;
Φτιάξε τώρα αυτό το νόστιμο χταποδάκι ευκολάκι κι απόλαυσε το και λόγω Σαρακοστής νηστεύεις δε νηστεύεις!!!
Θα χρειαστείς
1 χταποδάκι γύρω στο κιλό
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνη
τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
½ κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζεις το χταποδάκι μαζί με το κρασί, το δαφνόφυλλο και τη φλούδα πορτοκαλιού. Σκεπάζεις και σιγοβράζεις για 30 περίπου λεπτά. Λίγο πριν μείνει με το ζουμάκι του αφαιρείς το δαφνόφυλλο και τη φλούδα πορτοκαλιού και προσθέτεις το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνεις , σκεπάζεις και σβήνεις τη φωτιά. Το χταποδάκι σου είναι έτοιμο.
Και τώρα σου έχω και 3 σενάρια για το πως θα το σερβίρεις και με τι θα το συνοδεύσεις.
Σενάριο πρώτο (διαβάστηκε). Χταπόδι με πατάτες βραστές!
Βράζεις πατάτες και μόλις έτοιμες τις πασπαλίζεις με φρέσκο κρεμμυδάκι, ρίγανη και ξύσμα λεμονιού και ξαπλώνεις πάνω τους κι από ένα πλοκάμι.
Σενάριο δεύτερο (επίσης διαβάστηκε και παίζεται συνδυαστικά με το πρώτο). Τηγανιτές φέτες ψωμιού με χταποδάκι!
Στο λαδάκι από το χταποδάκι, τηγανίζεις ελαφρά φέτες ψωμιού και ξαπλώνεις πάνω τους κι από ένα πλοκάμι.
Σενάριο τρίτο (θα διαβαστεί προσεχώς). Χταπόδι μακαρονάδα!
Βράζεις μακαρόνια και μόλις έτοιμα, τα ρίχνεις στο λαδάκι από το χταπόδι, όπου έχεις πρώτα σοτάρει μερικά τοματίνια και το οποίο έχεις κόψει σε μπουκίτσες. Ανακατεύεις καλά κι απολαμβάνεις μια νοστιμότατη χταποδομακαρονάδα.
Σ’ όποιο σενάριο κι αν παίξεις, η νοστιμιά κι η απόλαυση είναι σίγουρη.
Με αγάπη
MamaTsita
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο facebook
Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο instagram
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.