Κριθαράκι ολικής με μανιτάρια, ελιές και γιαούρτι για το... κάτι παραπάνω!
Όταν φέρνουμε το μυαλό μας τη λέξη pasta σίγουρα η εικόνα του spaghetti μας έρχεται πρώτη. Για τους αυθεντικούς pasta lovers, όμως, το κριθαράκι είναι εκείνο το είδος pasta που ξεχωρίζει για την πλούσια και μεστή γεύση που αναδύει μαζί με τους συνδυασμούς υλικών που μπορείς να κάνεις.
Αρκεί να είσαι έτοιμη για πειραματισμούς και για εσένα ακριβώς βρήκαμε την τέλεια συνταγή για το δείπνο του Αγ. Βαλεντίνου, που συνδυάζει εξαιρετικά το κριθαράκι ολικής άλεσης με υλικά και μυρωδικά για πλούσια γεύση.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία κριθαράκι ολικής αλέσεως Melissa
- 50ml ελαιόλαδο
- 10-15 ελιές μαύρες κομμένες στη μέση
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 300gr φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 30-40ml ξύδι balsamico
- 300gr γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τις ελιές, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Ταυτόχρονα, σε άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει νερό να βράσει και έχουμε ρίξει το κριθαράκι.
- Μόλις βράσει, στραγγίζουμε το κριθαράκι, το ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και απολαμβάνουμε!