Ταλιατέλλες Melissa με τοματίνια, βασιλικό και κρέμα γάλακτος

Ταλιατέλλες Melissa με τοματίνια, βασιλικό και κρέμα γάλακτος

Μία συνταγή για αυθεντικούς pasta lovers που συνδυάζει πολλά και έντονα μυρωδικά που αναδύουν πλούσια αρώματα και γεύσεις...

Αν θέλετε να μεταφέρετε τον σύντροφό σας σε πιο ρομαντικά μονοπάτια δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ανάψτε αρωματικά κεριά, προσθέστε τις αγαπημένες σας μπαλάντες ως μουσικό χαλί της βραδιάς και μαζί με την ακόλουθη συνταγή το σκηνικό θα είναι έτοιμο:

Συστατικά:





  • 1 συσκευασία Ταλιατέλλες Melissa
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 15 τοματίνια
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • ζαμπόν σε κύβους
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα





Εκτέλεση:


  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, τον κύβο, την πιπεριά και 2 κουταλιές της σούπας από το νερό.
  • Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε τα τοματίνια, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ζαμπόν. Αφήνουμε να βράσουν 3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον βασιλικό και την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε το τηγάνι.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.