Είδες στον ύπνο σου ότι ο σύντροφός σου σε απατά; Πρόσεχε τι σημαίνει αυτό για τη σχέση σου

Είδες στον ύπνο σου ότι ο σύντροφός σου σε απατά; Πρόσεχε τι σημαίνει αυτό για τη σχέση σου
Pexels

Ένα όνειρο με απιστία μπορεί να μην σημαίνει απολύτως τίποτα, αλλά και πάρα πολλά για τη σχέση που έχεις, αλλά και για εσένα.

Αν είσαι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν δει τουλάχιστον μία φορά στον ύπνο τους κάποιο όνειρο με απιστία, είτε δική τους είτε του συντρόφου τους, τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο. Καλώς ή κακώς, όλοι έχουμε δει τουλάχιστον ένα τέτοιο όνειρο, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε σχέση.

Το να ονειρεύεσαι ότι ο σύζυγος ή ο σύντροφός σου σε απατάει με κάποια άλλη μπορεί να σε αγχώσει πάρα πολύ. Μπορεί να σε κάνει να τον ρωτάς το πρωί αν υπάρχει κάποια άλλη ή τι συμβαίνει με το εν λόγω πρόσωπο που είδες στον ύπνο σου, χωρίς από την πλευρά του εκείνος να σου έχει δώσει δικαιώματα.

Βλέπεις σεξουαλικά όνειρα; Αυτοί είναι οι 6 πιο κοινοί λόγοι που το μυαλό σου οργιάζει ενώ κοιμάσαι

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν το όνειρο μπορεί πραγματικά να είναι αληθινό ή να βγει αληθινό κάποια στιγμή στο άμεσο ή μακρινό μέλλον. Το να ονειρεύεσαι ότι ο σύντροφός σου είναι άπιστος σημαίνει ότι αυτό μπορεί να συμβεί; Ή ότι ήδη συμβαίνει; Γιατί βλέπεις αυτό το όνειρο ενώ όλα μπορεί να είναι - ή να φαίνονται - μια χαρά στη σχέση σου;

zeugari.jpg

Τι μπορεί να σημαίνει ένα όνειρο με απιστία;

Ενώ αυτά τα όνειρα μπορεί να είναι η αντανάκλαση φόβων για απιστία, δεν είναι απαραίτητο να σημαίνουν ότι ο σύζυγός σου σε απατά ή θα σε απατήσει, λένε οι Trish και Rob MacGregor, συγγραφείς του βιβλίου «Complete Dream Dictionary: A Bedside Guide to Knowing What Your Dreams Mean».

«Πρόκειται για άλλο ένα όνειρο "τι θα γινόταν αν..." και ουσιαστικά δοκιμάζεις τα όρια της πραγματικότητας», λένε οι συγγραφείς, καθησυχάζοντάς μας πως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.

Οι Eve Adamson και Gayle Williamson, συγγραφείς του «The Complete Idiot's Guide Dream Dictionary», υποστηρίζουν ότι τα όνειρα με απιστία υποδηλώνουν ζητήματα εμπιστοσύνης, αφοσίωσης και επικοινωνίας σε μια σχέση. «Αν εσύ ή ο σύντροφός σου απάτησες στο όνειρό σου, ένας από τους δύο δεν παίρνει αυτό που χρειάζεται από αυτή τη σχέση αυτή τη στιγμή», γράφουν.

Καλό θα ήταν, ακόμα, να σκεφτείς και το κατά πόσο είσαι ικανοποιημένη από τη σχέση, αν κάποιο παλιό τραύμα σε έχει επηρεάσει και πάνω απ' όλα να συζητήσεις με τον σύντροφό σου για τις αμφιβολίες που μπορεί να έχεις, χωρίς να χρειαστεί να του κάνεις ανάκριση. Μην ξεχνάς πως ακόμα κι αν νιώθεις πως αυτό το όνειρο είναι το ένστικτό σου που μιλά, όλα λύνονται πολύ πιο εύκολα με τον διάλογο.