Εύκολες συνταγές για σπιτικά παγωτά που υπόσχονται να εμπλουτίσουν με γεύση τις στιγμές σου
Ξέρουμε τι θα σερβίρεις σήμερα το απόγευμα στο ραντεβού με τις φίλες σου στο μπαλκόνι!
Θέλεις να δώσεις στο τέλος του φετινού καλοκαιριού μία πιο εορταστική, αισιόδοξη και γευστική διάσταση; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ριχτείς στην απόλυτη θερινή «μάχη» και να ξεπεράσεις το ρεκόρ της ανιψιάς ή της βαφτιστήρας σου σε μπάνια ή παγωτά.
Τι κι αν δες είσαι μαθήτρια του Δημοτικού; Τι κι αν η περίοδος των διακοπών σου περιορίζεται μόνο σε ένα δεκαήμερο; Υπάρχουν τρόποι να νιώσεις την αυθεντική, καλοκαιρινή ανεμελιά που αισθάνεται ένα δεκάχρονο, αρκεί να προσφέρεις στον εαυτό σου μία μπάλα από την αγαπημένη σου γεύση παγωτού. Έτσι και αλλιώς, ξέρεις καλά πως όσο άσχημα και αν είναι τα πράγματα, ένα χωνάκι ή ένα κυπελάκι με παγωτό, είναι ο πιο άμεσος και οικονομικός τρόπο για να τα κάνεις να μοιάζουν πιο αισιόδοξα και… γευστικά.
Αν έχεις, λοιπόν, αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σου, μπορείς να τον αξιοποιήσεις για να ετοιμάσεις σπιτικό παγωτό, με το οποίο θα τρατάρεις εσένα, τις κολλητές και τον αγαπημένο σου. Οι συνταγές που έχουμε συγκεντρώσει είναι πολύ εύκολες, δεν απαιτούν πολλά υλικά και υπόσχονται να εμπλουτίσουν με μοναδική γεύση τον φετινό Αύγουστο, όπου και αν σε βρίσκει.
Σπιτικό, κρεμώδες παγωτό cookies που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους
Θέλεις να ετοιμάσεις ένα παγωτό που θα φέρει πιο κοντά τα μεγάλα με τα μικρά μέλη της οικογένειας; Τότε, να ξέρεις πως το μπισκότο είναι η ιδανική γεύση, αυτή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις κρεμώδες παγωτό cookies;
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί φυτική σαντιγί
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με κρέμα
Θα ξεκινήσεις χτυπώντας σε ένα μίξερ με δυνατή ταχύτητα, τη φυτική σαντιγί για 6 λεπτά. Μετά θα προσθέσεις το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια, ενώ θα συνεχίσεις με το ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα σου να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα, θα θρυμματίσεις καλά τα μπισκότα, ώστε να γίνουν μικρά κομμάτια και θα τα προσθέσεις στο μείγμα που ετοίμασες. Θα ανακατέψεις καλά το μείγμα με μία σπάτουλα, για να διαχυθούν τα τρίμματα από τα μπισκότα σε όλο το μείγμα. Τέλος, θα βάλεις το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη, για 6 ώρες, μέχρι να παγώσει επαρκώς.
Δροσερό παγωτό πεπόνι με μέλι, δηλαδή το τέλειο, καλοκαιρινό επιδόρπιο
Αν ο Αύγουστος σε βρίσκει στην Αθήνα να στρώνεις τραπέζι στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σου για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, υπάρχει ένα άκρως καλοκαιρινό επιδόρπιο που δεν πρέπει να λείπει από τις σπιτικές, γαστρονομικές αναζητήσεις σας. Βλέπεις, το παγωτό με πεπόνι και μέλι είναι το ιδανικό κλείσιμο έπειτα από ένα λουκούλλειο γεύμα, η γευστική «πινελιά» που θα σας δροσίσει. Τι θα χρειαστείς για να το ετοιμάσεις;
- 500 γρ. πολτοποιημένο πεπόνι
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. μέλι
Θα ξεκινήσεις την παρασκευή για το παγωτό πεπόνι, προετοιμάζοντας πρώτα τον «πρωταγωνιστή». Θα πλύνεις εξωτερικά το πεπόνι, θα το κόψεις στη μέση και αφού αφαιρέσεις τις ίνες, τους σπόρους και τη φλούδα, θα κόψεις τη σάρκα σε κομμάτια, τα οποία θα είναι συνολικά 500 γραμμάρια.
Στη συνέχεια, θα βάλεις σε ένα multi το πεπόνι με το γιαούρτι και το μέλι, θα τα χτυπήσεις καλά μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Θα βάλεις το μείγμα που ετοίμασες σε ένα μεγάλο μπολ, το οποίο και θα τοποθετήσεις στην κατάψυξη.
Το παγωτό θα είναι έτοιμο όταν το μείγμα σου θα έχει «σφίξει» καλά, ενώ καλό είναι για όση ώρα θα το έχεις στην κατάψυξη, να το ανακατεύεις περίπου κάθε μία ώρα, ώστε να είναι αφράτο και να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια πάγου στην επιφάνειά του.
Homemade, βελούδινο παγωτό σοκολάτα που είναι σκέτη… κόλαση
Αν είσαι μία από εμάς που θεωρούμε πως η ευτυχία μπορεί να χωρέσει σε ένα χωνάκι με μία μπάλα παγωτό, να ξέρεις πως αυτή η συνταγή είναι για εσένα. Για εσένα που η σοκολάτα έχει «σφραγίσει» μερικές από τις πιο γευστικές αναμνήσεις σου, μερικά από τα πιο ξέγνοιαστα και ξέφρενα καλοκαίρια της ζωής σου. Και για να δώσεις στο φετινό καλοκαίρι την πιο σοκολατένια γεύση, αρκεί να συγκεντρώσεις στην κουζίνα σου τα υλικά που υπάρχουν στη λίστα που ακολουθεί:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. τρίμμα σοκολάτας
Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για το πιο επικό, σοκολατένιο παγωτό, τρίβοντας την κουβερτούρα ή ψιλοκόβοντάς της. Έπειτα, θα ρίξεις το τρίμμα με το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και τη βανίλια σε ένα γυάλινο μπολ, λιώνοντας τα υλικά με τη μέθοδο μπεν μαρί και ανακατεύοντας καλά. Όταν το μείγμα σου θα έχει λιώσει και ομογενοποιηθεί, θα το αφήσεις να κρυώσει.
Στη συνέχεια, θα χτυπήσεις την κρέμα γάλακτος, η οποία πρέπει να είναι κρύα, ώστε να μπορέσει να διπλασιάσει τον όγκο της και να δημιουργήσει «κορυφές». Καθώς θα τη χτυπάς και θα δεις τις πρώτες κορυφές να σχηματοποιούνται, μπορείς να σταματήσεις με το χτύπημα. Θα ρίξεις 2 με 3 κουταλιές της σούπας από τη χτυπημένη κρέμα, στο μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα. Θα ανακατέψεις απαλά, μέχρι να αραιώσει, ενώ μετά θα ρίξεις και την υπόλοιπη κρέμα.
Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα μαρίζ θα ανακατέψεις το μείγμα τόσο ώστε να ομογενοποιηθεί, αλλά να μην χάσει τον όγκο που είχε η κρέμα. Θα προσθέσεις το τρίμμα σοκολάτας και θα επιμείνεις λίγο ακόμη με το ανακάτεμα. Τέλος, θα βάλεις το μείγμα σε ένα μπολ και θα το τοποθετήσεις στην κατάψυξη για 6 με 7 ώρες, μέχρι να σφίξει επαρκώς.
Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα δροσιστικά, σπιτικά παγωτά που μπορείς να πραγματοποιήσεις μέσα σε λίγα λεπτά και να κεράσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση, οι παραπάνω συνταγές είναι καθαρά ενδεικτικές, ενώ πραγματοποιώντας μερικές αφαιρέσεις και προσθήκες στις λίστες των υλικών, θα έχεις ένα μοναδικό αποτέλεσμα, ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις γεύσεις σου.