Τα 7 ωραιότερα rooftops της πόλης

Τα 7 ωραιότερα rooftops της πόλης

Οι urban «οάσεις» οι οποίες φέρνουν την Αθήνα στα πόδια μας, ενώ εμείς απολαμβάνουμε λαχταριστές γεύσεις, signature cocktails, ατελείωτο χορό και ξεχωριστές στιγμές! 

Καθώς πλησιάζουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, τα rooftops της πόλης μετατρέπονται στα places to be, όπου απολαμβάνουμε μοναδικές στιγμές παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μία εντυπωσιακή θέα της πόλης από ψηλά, μία εικόνα που αποτελεί ένα «ψηφιδωτό» από πολυκατοικίες, μικρά φωτάκια, μεγάλες λεωφόρους και έχει σε περίοπτη θέση τον επιβλητικό Παρθενώνα, φέτος γίνεται φόντο για τα highlights του καλοκαιριού μας.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα rooftops που αξίζει να επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι, δηλαδή τις urban «οάσεις» οι οποίες φέρνουν την Αθήνα στα πόδια μας, συστήνοντάς μας μία άλλη όψη της πρωτεύουσας, ενώ εμείς απολαμβάνουμε λαχταριστές γεύσεις, signature cocktails, ατελείωτο χορό και ξεχωριστές στιγμές.

Το NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar στο Academias Hotel φέρνει γεύσεις Ιαπωνίας στο πιάτο σου

_56A9766(1).jpg

Είσαι μία ταξιδιάρα ψυχή που μέσω του φαγητού γνωρίζεις μακρινές χώρες και πολιτισμούς; Μήπως έχεις αναπτύξει μία ιδιαίτερη αγάπη για την ιαπωνική κουλτούρα, γεγονός πως σε οδηγεί στα πιο ψαγμένα foodie στέκια; Αν απάντησες «ναι», τότε πρέπει να επισκεφθείς το βραβευμένο NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar, δηλαδή τον «ναό» της ιαπωνικής κουζίνας στην Αθήνα.

Το NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar έχει διακριθεί με το Silver Award Restaurant Concept of the Year, ενώ τον περασμένο Μάιο κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο του αστέρι στα FNL Best Restaurant Awards. Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του Academias Hotel Autograph Collection και αποτελεί το place to be για κάθε κοσμοπολίτισσα, η οποία δεν χορταίνει να εξερευνά αχαρτογράφητα, γαστρονομικά «μονοπάτια».

Το NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar προσφέρει μία γευστική και ανατρεπτική «διαδρομή», η οποία περιλαμβάνει στοιχεία από την περουβιανή και τη μεσογειακή κουζίνα. Μάλιστα, το μενού του έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος, executive chef Δημήτρης Κότσαλης, φέρνοντας στο πιάτο σου τα πιο φρέσκα, εποχιακά υλικά της Μεσογείου.

Κάπως έτσι, έχοντας για θέα τον επιβλητικό Παρθενώνα, εσύ θα απολαμβάνεις ψητές κόκκινες καραβίδες με shiso και σαφράν, flap steak angus με καλοκαιρινή τρούφα και πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, ευρηματικά πιάτα τα οποία θα συνοδεύσεις με δροσιστικά cocktails. Εμείς, πάντως, σου συστήνουμε το λαχταριστό Kimono που «παντρεύει» το ιαπωνικό Sake με βότκα 42below και περιλαμβάνει cordial shiso, πράσινο μήλο, χυμό φρέσκου lime, πούδρα sancho και sashimi togarashi.

FotoJet-2023-06-29T102601.397.jpg

Πριν ολοκληρώσεις την παραγγελία σου, μην διστάσεις να ρωτήσεις την ομάδα του NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar για τις επιλογές που έχεις σε Sake, ιαπωνικό gin και ουίσκι.

NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar: Ομήρου 19, Κολωνάκι, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το nyxrooftop.com, το Facebook και το Instagram του NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar.

Mira Me Athens: Μία απολαυστική εμπειρία διασκέδασης και γαστρονομίας που θα σε γοητεύσει

MiraMe-2.jpg

Αλήθεια, πώς θα σου φαινόταν να ανακάλυπτες ένα μέρος, στο οποίο θα πήγαινες ως επισκέπτρια, αλλά θα έφευγες σαν μία καλή φίλη; Κι όμως, υπάρχει ένα μοναδικό για τα αθηναϊκά δεδομένα σημείο συνάντησης, με υπέροχη θέα στην Αθήνα και ένα μοναδικό περιβάλλον, που «υπόσχεται» να σε μαγέψει, χάρη στην αίσθηση κομψότητας και αρμονίας που το χαρακτηρίζει.

Ο λόγος για το Mira Me Athens και το rooftop του, που βρίσκεται στον αριθμό 118 της οδού Ερμού και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για εσένα που αναζητάς μία πρωτόγνωρη γαστρονομική εμπειρία.

Και αν πίστευες πως αρκεί η εντυπωσιακή θέα της Αθήνας για να σε συναρπάσει, γράψε λάθος, αφού στο φετινό μενού του Mira Me Athens, ο Άρης Ρούσσος και ο Γρηγόρης Μπονιάκος, επηρεασμένοι από τις σύγχρονες τεχνικές της Γαλλίας και της Δανίας, θα σε μεταφέρουν στην ελληνική μεσοπολεμική αστική κουζίνα. Πώς; Επιλέγοντας πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς, ψάχνοντας για «κρυφά» υλικά, χρησιμοποιώντας ξεχασμένες τεχνικές και συνταγές και ταξιδεύοντάς σε γαστρονομικά πίσω στον χρόνο.

Mirame.jpg

Στο Mira Me Athens μπορείς, επίσης, να απολαύσεις μία εκλεκτή συλλογή κρασιών από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, που συνοδεύουν ιδανικά τις γαστρονομικές δημιουργίες, καθώς και μία ευφάνταστη συλλογή cocktail, που συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση.

Το σίγουρο είναι πως το Mira Me Athens, είναι πολλά περισσότερα από ένα εστιατόριο: Είναι ένας μαγευτικός προορισμός που θέλει να σου προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία, είτε πρόκειται για μία ειδική εκδήλωση, είτε για μία ρομαντική βραδιά ή απλώς για μία συνάντηση με φίλους!

Mira Me Athens: Ερμού 118, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το mirameathens.com ή το Instagram και το Facebook του Mira Me.

The Artist Athens: Εκεί που η ελληνική κουζίνα «ξυπνάει» τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου

image00009.jpeg

Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Μελανθίου στου Ψυρρή, υπάρχει ένα μικρό boutique hotel, που σε καλεί καθημερινά στην ταράτσα του για να εκφραστείς με όποιον τρόπο θέλεις, σαν να βρίσκεσαι μπροστά στον λευκό καμβά της προσωπικής σου απόλαυσης. Ο λόγος για το The Artist Athens, που δεν πήρε τυχαία το όνομά του, αφού στο παρελθόν λειτουργούσε ως κοινόβιο για ανθρώπους της τέχνης.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι στιγμές στο roof top του The Artist Athens, σου προσφέρουν -χάρη στην έμπνευση του ηθοποιού και πολιτικού μηχανικού Παναγιώτη Σούλη- μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης, σε έναν minimal industrial χώρο με elegant άνεση. Μάλιστα, οι γαστρονομικές προτάσεις του σεφ Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, βασισμένες στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στην πιο σύγχρονη εκδοχή της, σε προσκαλούν σε ένα γαστρονομικό «ταξίδι».

Όσο για εσένα που θέλεις να γνωρίζεις όλα όσα θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σου «κάλυκες», μάθε ότι τα εποχικά, ντόπια υλικά από μικρούς παραγωγούς λειτουργούν με «όχημα» τη βιωσιμότητα, σε συνδυασμό με το νέο μενού ποτών και cocktail που είναι βασισμένο σε κλασικές συνταγές με έντονο το ελληνικό στοιχείο, δια χειρός του bar manager, Αχιλλέα Τσιριγκάκη.

Artist-2.jpg

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται, αφού στο The Artist Athens λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερες γευσιγνωσίες και γαστρονομικές εμπειρίες, όπως beer tasting και wine tasting, ενώ αν βρεθείς εκεί, μην παραλείψεις το highly recommended experience, Greek Cooking Class Lessons. Και αν θέλεις να γνωρίζεις το «πρόσωπο» πίσω από την επιτυχημένη λειτουργία του The Artist RoofTop Bar & Restaurant, μάθε ότι είναι ο F&B Manager και chef Δημήτρης Παπαδημητρίου.

The Artist Athens: Μελανθίου 4, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το theartistathens.com ή το Instagram και το Facebook του The Artist Athens.

Neoma Sky Bar & Restaurant: Ένα γαστρονομικό «ταξίδι» στον «Νο1» all day and night προορισμό

001_5906_neoma_gfakaros_20220726-27_sh.jpg

Τι θα έλεγες αν το φετινό καλοκαίρι απολάμβανες μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, σε έναν χώρο με πανοραμική θέα στην πόλη; Αν δεν βλέπεις την ώρα, σου έχουμε ευχάριστα νέα, αφού στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένας all day and night προορισμός, που «υπόσχεται» να σου προσφέρει μία luxurious εμπειρία φαγητού και ποτού, σε μία άκρως προνομιακή τοποθεσία. Ο λόγος για το Neoma Sky Bar & Restaurant, που βρίσκεται στο rooftop του ομώνυμου ξενοδοχείου και είναι ιδανικό για τα καλοκαιρινά βράδια.

Μία επίσκεψή σου εκεί αρκεί για να γνωρίσεις έναν νέο γαστρονομικό «κόσμο», ο οποίος θα συναρπάσει τον ουρανίσκο σου, χάρη στις εξαιρετικές γευστικές επιλογές της μεσογειακής κουζίνας, με διεθνείς επιρροές. Μάλιστα, το μενού περιλαμβάνει μια σειρά από πιάτα με εξαιρετική αισθητική παρουσίαση, που αναδεικνύουν τα πιο φρέσκα, τοπικά υλικά, μαγειρεμένα με τεχνογνωσία.

Όσο για εσένα που θέλεις να απολαύσεις την ομορφιά των άστρων κάτω από τον «θόλο» του ουρανού της Αθήνας, με το αγαπημένο σου ποτό στο χέρι, οι επιλογές είναι πολλές. Είτε διαλέξεις ένα από τα πιο ξεχωριστά τοπικά κρασιά από την house wine list του Neoma Sky Bar & Restaurant για να συνοδεύσεις το γεύμα σου, είτε απολαύσεις ένα από τα πιο δροσιστικά cocktails, ένα είναι το σίγουρο: Είσαι στο σωστό μέρος για στιγμές χαλάρωσης τα ζεστά, καλοκαιριά βράδια.

002_9070_neoma_gfakaros_20220726-27_sh.jpg

Μην χάνεις άλλο χρόνο, αφού αυτό το καλοκαίρι έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τις καλοκαιρινές βραδιές σου, σε έναν μοναδικό χώρο που συνδυάζει την πανοραμική θέα της Αθήνας, με μία ατμόσφαιρα πολυτέλειας και φινέτσας.

Neoma Sky Bar & Restaurant: Μουσών 13, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το neomahotel.com ή το Instagram και το Facebook του Neoma Sky Bar & Restaurant.

Στο Great Bear απολαμβάνεις αβγά shakshuka και cocktails έχοντας τον Παρθενώνα σε πρώτο πλάνο

image00006.jpeg

Τα all day στέκια της πόλης είναι κάτι σαν δεύτερα σπίτια για εμάς, είναι τα φιλόξενα «καταφύγια», οι οάσεις του αστικού τοπίου, τις οποίες μπορείς επισκεφθείς κάθε στιγμή της ημέρας, για να απολαύσεις καφέ, φαγητό, ποτό, μόνη ή με παρέα.

Όταν, λοιπόν, αυτά τα στέκια διαθέτουν ένα «πλούσιο», ευρηματικό μενού που σου συστήνει πρωτότυπες νοστιμιές, τότε ξέρεις πως όπου και αν βρίσκεσαι, όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν απευθείας σε αυτά. Και μία από τις urban «οάσεις» της Αθήνας, που θέλουμε να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά, είναι το Great Bear, δηλαδή η πρόσφατα ανακαινισμένη ταράτσα του ξενοδοχείου Selina, στην ανανεωμένη Πλατεία Θέατρου.

Πρόκειται για έναν all day προορισμό, ιδανικό για εσένα που εργάζεσαι remote, που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις μαγευτικά αθηναϊκά ηλιοβασιλέματα με θέα τον Ιερό Βράχο, ενώ τσιμπολογάς λαχταριστά pancakes, αβγά shakshuka ή cassava fries και παράλληλα, πίνεις δροσιστικά cocktails. Ναι, το Great Bear είναι το στέκι που πρώτα θα επισκεφθείς μόνη, έχοντας στο backpack το laptop σου και έπειτα, θα το συστήσεις στις κολλητές σου.

Great-Bear.jpg

Τα μουσικά events της Κυριακής που ξεκινούν στις 16.00 και διαρκούν μέχρι αργά το βράδυ, τα εντυπωσιακά live show της Δευτέρας, καθώς και τα after work μπάρμπεκιου της Παρασκευής, είναι οι ιδανικές αφορμές για να δώσεις ραντεβού με την παρέα σου στο Great Bear, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας,.

Great Bear: Πλατεία Θεάτρου 18, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Instagram ή το Facebook του Great Bear.

Στο Voila Athénes η διασκέδαση διαρκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ

image_0088.jpg

Αν αυτό που σου έλειπε μέχρι σήμερα από το κέντρο της Αθήνας, είναι ένα καλοφτιαγμένο μέρος για να πιεις, να γευτείς, να χορέψεις, να διασκεδάσεις και να κάνεις καινούργιες γνωριμίες, τότε σου έχουμε ευχάριστα νέα! Καλώς ήρθες στο Voilà Athénes, το νέο «σημείο συνάντησης» που βρίσκεται στην πλατεία Αβησσυνίας και αποτελεί μία γοητευτική εκδοχή της σύγχρονης all-day διασκέδασης.

Το new entry του κέντρου «υπόσχεται» αξέχαστες ημέρες και νύχτες, μέσα σε μία μικροαστική αθηναϊκή κατοικία. Όλα αυτά χάρη σε τρεις φίλους που αποφάσισαν να ενώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και να γίνουν συνέταιροι. Πρόκειται για την Ειρήνη Καραγκούνη, τον Κώστα Σκουληκαράκη και τον Κωνσταντίνο Κασιδιάρη, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται πίσω από τη διακόσμηση που «πρωταγωνιστεί» στον χώρο.

Voila3.jpg

Όσο για εσένα που θέλεις να γνωρίζεις τι ακριβώς θα συναντήσεις εκεί, το Voila Athénes απλώνεται σε δύο επίπεδα, τα οποία και θα δεις αμέσως μόλις ανέβεις τη λευκή μαρμάρινη σκάλα της εισόδου: Στον πρώτο όροφο θα συναντήσεις τη mix & match εικόνα ενός αστικού σαλονιού, εμπνευσμένη από τις δεκαετίες των 60s, των 70s και των 80s, σε ένα bar ιδανικό για ποτό, φαγητό και χορό, ενώ στον δεύτερο όροφο και το rooftop, θα απολαύσεις από καφέ και brunch μέχρι δροσιστικά aperitifs με την «υπογραφή» της Ναταλίας Λιβιτσάνου και γευστικά πιάτα «δια χειρός» των chef Αλέξανδρου Μπαζεγάκη και Πασχάλη Αδαμάκη.

Είσαι έτοιμη να γνωρίσεις το νέο στέκι της Αθήνας και να μπεις απευθείας στην πιο πάρτι και flirty διάθεση, μέσα από disco, popla, rock, blues, funky και soul μελωδίες; Μία βόλτα στο Voila Athénes αρκεί!

Voila Athénes: Πλ. Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Instagram και το Facebook του Voila Athénes.

MoMix: Όταν η μοριακή επιστήμη συναντά το bar tending σε ένα rooftop στο κέντρο της Αθήνας

momix-1.jpg

Αν ο όρος molecular mixology σου μοιάζει γνώριμος, τότε σίγουρα γνωρίζεις εδώ και πολλά χρόνια και για την ακρίβεια δέκα, το MoMix. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή μπαρ, που δύο χρόνια τώρα, ζει τη νέα εποχή του μέσα σε έναν ανανεωμένο χώρο στο Γκάζι και «υπόσχεται» να προσφέρει κάποιες από τις πιο όμορφες all-day στιγμές στο κέντρο της Αθήνας.

Διότι μπορείς να βρεθείς εκεί, από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο για καφέ και brunch, όσο και για lunch και dinner, ενώ κατά τη διάρκεια του γευστικού σου «ταξιδιού» δεν γίνεται να μην κάνεις μία «στάση» στον «κόσμο» της ζαχαροπλαστικής, αφού στο εργαστήρι του MoΜix γίνονται συνεχώς δοκιμές, πειραματισμοί με νέες τεχνικές.

Φυσικά, το after work drink που θα απολαύσεις ή το βραδινό cocktail είναι η ειδικότητα του MoMix, μιας και καθημερινά η μοριακή επιστήμη συναντά εκεί το bar tending. Όλα αυτά είτε επιλέξεις τον ισόγειο χώρο του, είτε το υπέροχο rooftop με θέα την Ακρόπολη και την Τεχνόπολη, που συνδέονται μέσω ανοιγόμενης ηλιοροφής.

Προτού πάρεις τον δρόμο της επιστροφής από τον μοναδικό αυτόν χώρο όμως, θυμήσου να επιλέξεις και ένα από τα experiences που σου προτείνει, καθώς και να γευτείς ένα από τα πιο διάσημα cocktails που φέρουν την «υπογραφή» του. Άλλωστε, στην cocktail list του MoΜix, θα βρεις κατηγορίες με διαφορετικές και άκρως εντυπωσιακές τεχνικές, όπως τα υγρά Senses, τα στερεά Illusions και τα Molecular Highlights.

MoMix.jpg

Για εσένα, λοιπόν, που δεν βλέπεις την ώρα να απολαύσεις μία αξέχαστη εμπειρία, αρκεί να κατευθυνθείς στο MoMix, ένα bar project εμπνευσμένο από την παράδοση και την καινοτομία, που είναι σχεδιασμένο για το μέλλον!

MoMix: Βουτάδων 36, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το momixbar.com ή το Instagram και το Facebook του MoMix.