Αισχύλεια 2015: Το πρόγραμμα

Βιβή Αγγελάκη
Αισχύλεια 2015: Το πρόγραμμα

Ακόμα πιο πολυδιάστατο, με έμφαση στο διεθνή χαρακτήρα του είναι το φετινό πρόγραμμα των Αισχυλείων 2015, που έλαβε πρόσφατα μια σημαντική διάκριση και αναγνώριση: μπήκε στη λίστα με τα τιμώμενα καλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης και του απονεμήθηκε το λογότυπο της EFFE για το 2015-2016, ένα σημαντικό γεγονός που εντάσσει τα «ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ» σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο φεστιβάλ, το διεθνοποιεί ακόμα περισσότερο και κάνει πιο ισχυρή την υποψηφιότητα του για τη διεκδίκηση και την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Το γεγονός αυτό πιστοποιεί την εξωστρέφεια του Φεστιβάλ, την έντονη συμμετοχή της κοινωνίας στις δράσεις του και την βαθιά προσήλωση στην υπηρεσία των τεχνών.

Τα Αισχύλεια 2015, που διοργανώνει με συνέπεια ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και τέσσερις δεκαετίες περιλαμβάνουν εκδηλώσεις θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές και εικαστικές, καθώς στόχος του φεστιβάλ είναι να αγκαλιάσει και να προβάλλει όλες τις μορφές της τέχνης στις πιο ευγενικές τους μορφές. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ανακαινισμένο και διευρυμένο Παλαιό Ελαιουργείο, ένα χώρο ατμοσφαιρικό, πολύ ενεργειακό, καταξιωμένο ήδη στις καρδιές του φιλότεχνου κοινού, που αδημονεί κάθε χρόνο να ζήσει μοναδικές βραδιές εντός του.

Και φέτος τα Αισχύλεια λαμβάνουν διεθνή χαρακτήρα με την παρουσίαση της εικαστικής εγκατάστασης «I/E Eleusis» από τον Λιβανέζο, σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρισμένο, καλλιτέχνη Tarek Atoui, σε επιμέλεια της ομάδας locus athens, που θα εγκαινιασθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο στις 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 11 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο: culturenow.gr