Σεπτέμβριος στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Βιβή Αγγελάκη
Σεπτέμβριος στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής πρωταγωνίστησε με τις μουσικές του εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι στην πόλη και φιλοξένησε συναυλίες που παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου. Το ραντεβού με τη μουσική και τη γοητεία στον κήπο ανανεώνεται για τον Σεπτέμβριο 2015 με δεκατρείς ακόμη συναυλίες που κρατούν αμείωτη την καλοκαιρινή διάθεση.

Oι συναυλίες του Κήπου για τον Σεπτέμβριο

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
«Η γοητεία της φωνής: αποσπάσματα
από αγαπημένες όπερες και οπερέτες»
ΚΛΑΣΙΚΑ... EΞΩ!
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.
Με λυρική και ανάλαφρη διάθεση αρχίζει ο Σεπτέμβριος, καθώς τις φθινοπωρινές συναυλίες στον Κήπο εγκαινιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία θα παρουσιάσει στις 2.9 (ώρα 8:30 μ.μ.) αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες των Βέμπερ, Λέχαρ, Πουτσίνι , Γιόχαν Στράους (υιού) αλλά και Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη. Την ΚΟΑ διευθύνει ο ολλανδός μαέστρος Γιαν Βερμάνινχ. Τα φωνητικά μέρη αποδίδουν η γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.
Ας αφεθούμε στη μαγεία της λυρικής φωνής και ας απολαύσουμε την ομορφιά του κλασικού τραγουδιού καθισμένοι στο γρασίδι με φόντο τα μακρινά φώτα της πόλης...

Θάνος Μικρούτσικος
«Πώς η Ιστορία γίνεται σιωπή»
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.
«Είναι ανάγκη μου να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεότερους, για να μάθουν τι κληρονομούν». Με αυτά τα λόγια δίνει ο Θάνος Μικρούτσικος το στίγμα της μουσικής παράστασης με τίτλο «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή» στον Κήπο του Μεγάρου, το βράδυ της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.).
Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά τη δραματική, λυρική και ταυτόχρονα επική Αφροδίτη Μάνου και τη γεμάτη πάθος και ακρίβεια ερμηνεία του Κώστα Θωμαΐδη. Τους πλαισιώνουν ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο .
Μια παράσταση με οδηγό τα τραγούδια «Η πιο όμορφη θάλασσα», «Ο Ντικ», «Η δίκοπη ζωή», η «Πιρόγα», η «Ρόζα», «Η Ταράτσα», «Τα κελιά», το «Μιλώ» του Μίκη Θεοδωράκη... αλλά και πολλά άλλα που μας εμψύχωσαν και μας απογείωσαν...

Διαβάστε περισσότερα στο: culturenow.gr