Τα 5 καλύτερα μεζεδοπωλεία για παρέες!

Το καλοκαίρι οι επιλογές πληθαίνουν, τραπεζάκια στήνονται σε φιλόξενους πεζόδρομους και κήπους, δημιουργώντας το κατάλληλο σκηνικό για να περάσεις ένα ευχάριστο βράδυ με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Ζεστή ατμόσφαιρα, ωραία μουσική, νόστιμο φαγητό, χύμα κρασί και καλή παρέα είναι τα βασικά που χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις για λίγο από την καθημερινότητα. Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα στέκια στο κέντρο αλλά και τα προάστια. Ρίξε μια ματιά (και ενδεχομένως μια βόλτα):

Άμα Λάχει


Το νεοκλασικό κτήριο στην οδό Καλλιδρομίου, όπου παλιότερα στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο Εξαρχείων έχει μεταμορφωθεί σε έναν αυθεντικό χώρο που σε ταξιδεύει πίσω στα μαθητικά σου χρόνια. Είναι ιδανικό για το καλοκαίρι και προσφέρεται για μεγάλες παρέες καθώς διαθέτει μια κατάφυτη ευρύχωρη αυλή. Θα βρεις μεγάλη ποικιλία μεσογειακούς μεζέδες για να μοιραστείς με την παρέα σου ενώ τα μυζηθροπιτάκια με ανθόμελο και σουσάμι, οι χορτοκεφτέδες, τα μανιτάρια και το απάκι είναι τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με τσίπουρα ή ούζο από όλη την Ελλάδα.


Καλλιδρομίου 69, τηλ: 2103845978
https://www.facebook.com/amalaxeiresto/

Παλιό Ταχυδρομείο


Ένα ακόμη νεοκλασικό θα συναντήσεις στο Χαλάνδρι, αυτή τη φορά στον χώρο που κάποτε στέγαζε το πρώτο ταχυδρομείο της περιοχής από όπου πήρε και το όνομά του. Νοσταλγική ατμόσφαιρα, σεμεδάκια στα τραπέζια, ασπρόμαυρες φωτογραφίες και μια μεγάλη δροσερή αυλή θα σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Προσφέρει ελληνικούς και μεσογειακούς μεζέδες, κυρίως μαγειρευτά που έρχονται σε μικρές μερίδες για να έχεις ποικιλία. Το πιο φημισμένο πιάτο του είναι ο τραχανάς με τα λουκάνικα. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το εξαιρετικό χειροποίητο παστέλι που προσφέρουν ως κέρασμα στο τέλος!


Σοφοκλή Βενιζέλου 9, 211 1838890
https://www.facebook.com/ Παλιό-Ταχυδρομείο-817832648282202/

Μαύρο Πρόβατο
Οικείο περιβάλλον με σύγχρονη αισθητική σε μια ζωντανή γειτονιά, γεμάτη από παρέες αγοριών και κοριτσιών κάθε ηλικίας. Ο σεφ Νίκος Μεντής δοκιμάζει συχνά νέες συνταγές και δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα με ελληνικές πρώτες ύλες, οπότε το συνιστούμε αν προτιμάς παραδοσιακές γεύσεις με μικρές παραλλαγές. Ακόμη, δοκίμασε κάποια από τις πολλές σαλάτες που περιέχει ο κατάλογος αλλά και μεζεδάκια όπως η σαρικόπιτα, τα πιτάκια καισαρείας και η χοιρινή τηγανιά.


Αρριανού 31, Παγκράτι, τηλ: 210 7223466
http://www.tomauroprovato.com/

Παράμαλο
Ο Θανάσης Σίδερης διατηρούσε επί χρόνια το πολύ επιτυχημένο ουζερί «Τσαφ» στη Χαλκιδική το οποίο αποφάσισε να μεταφέρει στην φιλόξενη γειτονιά της Νέας Κηφισιάς, σε μια αυλή γεμάτη σκιερά πεύκα και δροσιά. Προσφέρει φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες, από καλαμαράκια, χταπόδι και ψάρια από τον Ευβοϊκό μέχρι αχινοσαλάτα, όστρακα και καραβίδες. Ιδανικό αν θέλεις να φας καλομαγειρεμένα πιάτα σε ένα δροσερό περιβάλλον που θυμίζει εξοχή...


Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927
https://www.facebook.com/pages/Παράμαλο/1400798173472380

Σευχέλλες
Δεν είναι ανάγκη να πάμε μέχρι τις... Σευχέλλες για να κάνουμε τρέλες, αφού οι Σεϋχέλλες είναι στο... Μεταξουργείο, απέναντι από την πλατεία Αυδή! Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι η παπαρδέλες με καβουρμά ενώ μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα στη λαδόκολα με τραγανές πατάτες και το κότσι που ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού!


Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο, 211 1834789
https:// el-gr.facebook.com/Seychellesfoodanddrinks/


*Αν δεν θέλεις να απογοητευτείς, καλό θα ήταν σε όλα τα παραπάνω να κάνεις κράτηση ενώ προσπάθησε να τα επισκεφτείς τις καθημερινές που ο κόσμος θα είναι λιγότερος. Άλλωστε, ποιος βγαίνει... Τρίτη; Εσύ!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης