The Great Sunday Club: αυτήν την Κυριακή πίνουμε sustainable cocktails στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Νέλλη Καλαμαρά
The Great Sunday Club: αυτήν την Κυριακή πίνουμε sustainable cocktails στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Δύο από τα καλύτερα bar στον κόσμο κάνουν pop-up και σερβίρουν βιώσιμα cocktails στο νέο Great Sunday Club concept του Avra Bar στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Λίγες μόλις εβδομάδες αφού παρουσίασε το ανανεωμένο του concept με επίκεντρο την απόλυτη fine drinking εμπειρία με βιώσιμο πρόσημο και φόντο ίσως την ωραιότερη θέα στην πόλη, το πανέμορφο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens μόλις ανακοίνωσε τους πρώτους καλεσμένους του The Great Sunday Club, που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας bar-wise αυτό το καλοκαίρι.

Ο John Σκοτίδας αναλαμβάνει για πρώτη φορά εστιατόριο στην Αθήνα

Spring-Cocktail.jpg

Έτσι, αυτήν την Κυριακή στις 28 Μαΐου θα μας δοθεί η δυνατότητα να γευτούμε cocktails από δύο από τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο, με τους επισκέπτες bartenders να έρχονται από τη Γαλλία και τη Νορβηγία για αυτή την ιδιαίτερη βραδιά. Πιο συγκεκριμένα τα “guest shifts” ανήκουν στην ομάδα του Little Red Door από το Παρίσι (#5 στα World’s 50 Best Bars) και του Himkok από το Όσλο (#43 World’s 50 Best Bars), οι οποίοι θα έρθουν αποκλειστικά για να δημιουργήσουν cocktails από υλικά που θα βρουν στον κήπο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, δημιουργώντας μια μοναδική «garden to glass» εμπειρία.

Τάκος, μαργαρίτες και μεξικανική φιέστα με δυνατές υπογραφές στο κέντρο της πόλης

Manon-Kapfer-Portrait-2.jpg

Η κατευθυντήρια δύναμη πίσω από το Great Sunday Club είναι η βιωσιμότητα και όπως αναφέρει η Avra Bar Manager Manon Kapfer, «Αυτό που έχει σημασία είναι να απολαμβάνουμε υπέροχα cocktails, με την αγαπημένη μας παρέα και μια φανταστική θέα. Στην καρδιά αυτού που όλοι κάνουμε βρίσκονται οι άνθρωποι και τα συστατικά, επομένως είναι μεγάλη ευκαιρία να προωθήσουμε κοινές αξίες καθώς και μια playful δημιουργικότητα».

littlereddoor.jpg

Little Red Door

Το Little Red Door φημίζεται για το βιώσιμο χαρακτήρα του, καθώς και για το καλύτερο cocktail menu στον κόσμο σύμφωνα με τα Spirited Awards. Το signature cocktail τους είναι το Fraise, μια γευστική δημιουργία με χυμό φράουλας, Merlet Fraise Des Bois, Merlet Vigne, και οξύ πράσινης τομάτας και βότανα από τον κήπο του ξενοδοχείου. Το λικέρ Merlet, που αναδεικνύεται μέσα από τα cocktail του Little Red Door, αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση που φημίζεται για την απόσταξη του κονιάκ παράλληλα με την τεχνογνωσία πέντε γενεών από το 1850. Βασισμένο σε βιοτεχνικές διεργασίες, τα λικέρ φρούτων Merlet αξιοποιούν τα καλύτερα ποιοτικά γαλλικά φρούτα, χρησιμοποιώντας μια βιώσιμη μορφή θερμότητας κατά την απόσταξη.

himkok.jpg

Himkok

Το Himkok αποτελεί ένα cocktail bar με βιοτεχνικό αποστακτήριο, συνδυάζοντας τους in-the-know bartenders με spots για να απολαύσει κανείς το cocktail του σε ένα από τα παλαιότερα κτίρια στο κέντρο του Όσλο. Με βασική αποστολή την ενσωμάτωση της ουσίας του νορβηγικού πολιτισμού, το αποστακτήριο του Himkok παρέχει το δικό του aquavit, τζιν και βότκα. Έτσι την Κυριακή θα δοκιμάσουμε φρέσκιες σκανδιναβικές γεύσεις σε cocktail, όπως το Pine/Furu –μια αρωματική σύναξη O-Purist, πευκοβελόνας, δεντρολίβανου, σόδας και φασκόμηλου. Πίσω από το όραμα του Himkok, το O-Purist αποτελεί ένα περιπετειώδες διεθνές απόσταγμα με ισχυρές ρίζες από την ελληνική παράδοση και ιστορία. Επαναπροσδιορίζοντας με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση το παραδοσιακό, αγαπημένο ελληνικό τσίπουρο, το O-Purist αντλεί τις πρώτες ύλες του αποστάγματος από τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιών της Ελλάδας, βότανα, φρούτα και μπαχαρικά.

avra2.jpg

Avra Bar

Το Avra Bar στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens δεν αποτελεί μόνο ένα τόπο συνάντησης, αλλά το όραμα μιας παθιασμένης ομάδας bartender με επικεφαλής την Manon Kapfer. Καλωσορίζοντας τους foreign bartenders από τα διάσημα bars του εξωτερικού, ο κομψός χώρος του Avra με θέα τη θάλασσα θα παρουσιάσει το μοναδικό Seasonal-Original-Sustainable Cocktail Menu της Manon. Ένας συνεχώς εξελισσόμενος φόρος τιμής στην έννοια της βιωσιμότητας, γιορτάζοντας τα τέσσερα τοπικά συστατικά (τομάτα, πικραλίδα, κεράσι και σύκο).

Cherry-Spring-Cocktail.jpg

Εδώ θα δοκιμάσουμε το Cherry, ένα αρωματικό και flowery μείγμα από άνθος κερασιού, τζιν Boatyard, Sakura Mancino Vermouth, καθώς και το Fig, ένα ελαφρώς καπνιστό έγχυμα από Chopin vodka, πικρά φύλλα συκιάς και grapefruit με μια επίγευση εσπεριδοειδών. Στο menu του Avra Bar προστίθεται μια ξεχωριστή νότα από το Boatyard Distillery gin, που εμπεριέχει διπλή έγχυση αρκεύθου. Το Boatyard Distillery, που βρίσκεται στις όχθες του Lough Erne, στη βορειοδυτική Ιρλανδία, αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση με πρωταρχικό σκοπό να γίνει το κορυφαίο ιρλανδικό αποστακτήριο τζιν που παράγει βιώσιμα οινοπνευματώδη ποτά, και παράλληλα ένα αγαπημένο αποστακτήριο για τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου και τους καλύτερους bartenders του κόσμου.