Τέσσερα ηχηρά guests που θα συζητηθούν σε Αθήνα, Σαντορίνη και Σύρο
Τις επόμενες εβδομάδες τα guests έχουν την τιμητική τους στα μπαρ και τα εστιατόρια της πόλης και των νησιών μας, ενώ κάποια φέρνουν μαζί τους και αύρα από αστέρια Michelin.
Με τη σεζόν να μπαίνει για καλά, εκτός από τις νέες αφίξεις, είναι η εποχή και για ανανεώσεις αλλά και για ηχηρά guests και takeovers που συναρπάζουν τους επισκέπτες και τους δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διαφορετικές μαγειρικές φιλοσοφίες σε μία έξοδο. Αθήνα, Σύρος και Σαντορίνη φιλοξενούν εξαιρετικά ενδιαφέροντα guests μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και εμείς αδημονούμε να τα δοκιμάσουμε.
Δύο νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι
Το Birdman μας πάει Λισαβόνα
Το Birdman Japanese Bar & Grill, γνωστό για την λατρεία του για τα listening bars αλλά και την έμπνευση που αντλεί από αυτά, συνεχίζει να πρωτοστατεί στη σύνδεση της μουσικής με την εμπειρία του φαγητού. Έτσι, δημιουργεί μια νέα σειρά από events, όπου δημιουργοί και πρωταγωνιστές διάσημων bars της Ευρώπης, αναλαμβάνουν την μπάρα και την μουσική του Birdman.
Κορυφαία ελληνικά μπαρ στο πρώτο cocktail festival της Μεσσηνίας και όχι μόνο
Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 15 Μαΐου με το εμβληματικό Boavista Social Club από τη Λισαβόνα. Για μία βραδιά, οι ιδρυτές και η ομάδα του φημισμένου hi-fi bar φέρνουν στην Αθήνα τον χαρακτήρα και την κουλτούρα της πορτογαλικής πρωτεύουσας, δημιουργώντας μια σπάνια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις: μουσική μέσα από την πλούσια συλλογή βινυλίων του Boavista, μια λίστα από επιλεγμένα κρασιά και τρία μοναδικά cocktails, σε μια αξέχαστη νύχτα συνδυασμένη με το μενού και την ατμόσφαιρα του Birdman.
Ο zohós υποδέχεται τον Δ. Μπαλόπουλο
Ήρθε η ώρα για τη δεύτερη κατά σειρά pop up γαστρονομική εμπειρία που διοργανώνει το νέο fine mezze concept zohós. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 16 Μαϊου έρχεται μια βραδιά αφιερωμένη στη συνδημιουργία και την υψηλή γαστρονομία, αφού το zohós και οι resident chefs του εστιατορίου, Σάκης Βενέτης (Executive Chef) και Χάρης Αντωνόπουλος (Chef de Cuisine), υποδέχονται τον πολυβραβευμένο σεφ Δημοσθένη Μπαλόπουλο.
Ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος, ο σημερινός δημιουργός της συμβουλευτικής εταιρείας Batard consulting services, έχει εργαστεί για σπουδαία εστιατόρια της Ελλάδας και του κόσμου, όπως το Nobu Matsuhisa, το Dinner στην ομάδα του Heston Blumenthal, το Maaemo του Όσλο, το Fat Duck, το Calypso του ξενοδοχείου Elounda Peninsula, το Ocean Restaurant του Daios Cove, αλλά και το Nolan μεταξύ πολλών ακόμη.
Δημήτρης Κατριβέσης x Alex Dilling
Αυτό το καλοκαίρι, ένα νέο γαστρονομικό κεφάλαιο «ξεδιπλώνεται» για το Mavro Restaurant της Σαντορίνης, με οδηγό τον πολυβραβευμένο σεφ Δημήτρη Κατριβέση. Η αρχή γίνεται με καλεσμένο τον Alex Dilling, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, στις 18 Μαΐου. Μέσα από τη νέα αυτή σειρά δείπνων το εντυπωσιακό εστιατόριο και ο Δημήτρης Κατριβέσης θα συστήνουν την κουζίνα πιο επιδραστικών chefs της παγκόσμιας γαστρονομίας με έμπνευση από τον γαστρονομικό πλούτο της Σαντορίνης.
Ο 2άστερος Βρετανός σεφ Alex Dilling καταφθάνει στο νησί του ηφαιστείου και συνυπογράφει με τον Δημήτρη Κατριβέση μία εμπειρία –«σουβενίρ» για όλους τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Ένα απολαυστικό ταξίδι έξι στάσεων με γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο που «παντρεύονται» με την ουσία της Σαντορίνης, τα τοπικά προϊόντα που καλλιεργούνται στο έδαφός της και τις φρέσκιες πρώτες ύλες που προέρχονται από την ακτογραμμή του νησιού και τους ντόπιους ψαράδες. Ένα γαστρονομικό μενού που θα συνοδευτεί με εκλεκτές ετικέτες διεθνών και τοπικών οινοποιείων, σε ένα ονειρικό σκηνικό, στο μπαλκόνι του Mavro Restaurant που «πλέει» πάνω από τον βράχο του Σκάρου.
Ο Michael Wignall στο Aristide Hotel
Το rooftop restaurant του Aristide Hotel στη Σύρο με τη μαγευτική θέα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Chef Michael Wignall του The Angel at Hetton στο Yorkshire για δυο pop up βραδιες, στις 1 και 2 Ιουνίου. Η μαγειρική δεινότητα του Michael Wignall έχει αναγνωριστεί διεθνώς, μετρώντας μάλιστα πολλαπλά αστέρια Michelin. Ο σεφ εστιάζει στη φρέσκια πρώτη ύλη και τη βιωσιμότητα, δημιουργεί πολύπλοκα και τεχνικά άρτια πιάτα ενώ αδιάκοπα αναζητά νέες ιδέες και γαστρονομική έμπνευση ανά τον κόσμο για να ταιριάξει με τη βρετανική ιδιοσυγκρασία του.
Αποτέλεσμα σύμπραξης με τον executive chef και sommelier του Aristide Hotel, Πέτρο Μπραϊκίδη, το ειδικά διαμορφωμένο μενού 5 σταδίων, σχεδιασμένο να αναδεικνύει την τοπική πρώτη ύλη και τις ελληνικές γεύσεις σε μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική συγχώνευσή. Ο σεφ συνδυάζει με μαεστρία εγχώρια προϊόντα με διεθνείς πρώτες ύλες, ενώ ο Πέτρος Μπραϊκίδης έχει επιμεληθεί μια λίστα 60 ελληνικών και Κυκλαδίτικών κρασιών ειδικά για το δείπνο. Στο cocktail menu δια χειρός Κωνσταντίνου Κωστόπουλου μπορεί κανείς να βρει εξαιρετικά εκτελεσμένα classics αλλά και δημιουργικές signature προτάσεις, πάντα με ελληνικό χαρακτήρα.