Νέα γευστική εποχή για ένα από τα πιο γνωστά design hotels της πόλης

Νέλλη Καλαμαρά

Με νέο concept, καινούρια μενού και ανανεωμένους χώρους από τους Manhattan Projects τα εστιατόρια του NEW Hotel είναι πιο έτοιμα από ποτέ για το καλοκαίρι.

Το NEW Hotel το αγαπήσαμε όλοι για τρεις βασικούς λόγους: το απόλυτα πρωτοποριακό για την εποχή design του, το γεγονός πως ήταν ένα από τα πρώτα που μας έμαθε το brunch, πολύ πριν γίνει μόδα, και τη μοναδική θέα από το φιλόξενο rooftop του. Σήμερα το γευστικό του πρόσωπο ανανεώνεται και υποδέχεται το καλοκαίρι καλύτερο από ποτέ!

Η μεγαλύτερη γιορτή των cocktails επιστρέφει με απίθανα events και happenings

Μια πραγματική αστική όαση, μόλις μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος και την Πλάκα. Στο ισόγειο του NEW Hotel η φύση και τα χρώματά της έχουν πλέον τον πρώτο λόγο. Tο ολοκαίνουριο Lobby Bar είναι το αποτέλεσμα τόσο της ανανέωσης του χώρου, με την υπογραφή των Manhattan Projects, όσο και της ανανέωσης του μενού, με την υπογραφή του executive chef Μπάμπη Κουντούρη.

To νέο μενού του Delta Restaurant στοχεύει στην ανώτατη γαστρονομική διάκριση

Εξελίσσοντας την προσέγγιση του Estudio Campana με την έμφαση στα φυσικά υλικά και την αξιοποίηση των υπαρχόντων στοιχείων στα οποία έδωσαν νέα ζωή, οι Manhattan Projects δημιουργούν έναν φιλόξενο χώρο για κάθε στιγμή της ημέρας. Συνδυάζουν αναφορές στη φύση, στην διαχρονικά αστική, αθηναϊκή αισθητική και στο ίδιο το παρελθόν του χώρου. Τα αναπαυτικά καθιστικά, ντυμένα με υφάσματα πλούσια σε υφές, τα προσεκτικά επιλεγμένα φωτιστικά και η εντυπωσιακή “βλάστηση” χαρακτηρίζουν πλέον το Lobby Bar.

Ειδικά για τον νέο αυτό χώρο ο Μπάμπης Κουντούρης, executive chef του ξενοδοχείου, έχει ετοιμάσει ένα μενού με πιάτα που ενδείκνυνται για ένα lunch με φίλους, ή για ένα refueling break από τη βόλτα στο κέντρο. Υγιεινά salad bowls, signature burgers, όπως το περίφημο smashed beef burger, αλλά και pasta και risotto, καθώς και κυρίως πιάτα που δεν κρύβουν την αδυναμία τους στην ελληνική κουζίνα: ο μουσακάς με black angus και το χοιρινό iberico “γύρος” είναι χαρακτηριστικά της κατεύθυνσης του μενού. Τα γλυκά είναι ιδανικά τόσο για να κλείσουν ανάλαφρα το γεύμα, όσο για να τα απολαύσει κανείς αυτόνομα, με το ice cream banoffee να κλέβει την παράσταση. Στο Lobby Bar θα σερβίρεται πλέον και το δημοφιλές brunch του NEW Hotel από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο.

Το Art Lounge, ψηλά στο roof του NEW Hotel, εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με αλλαγές τόσο στο μενού, όσο και στον τρόπο λειτουργίας. Στη μαγευτική θέα προς ολόκληρη την πόλη, προστίθεται πλέον η νέα, σαφώς πιο γαστρονομική, προσέγγιση του μενού. Εδώ η ματιά του Μπάμπη Κουντούρη επικεντρώνεται σε γεύσεις που είναι καταγεγραμμένες στη συλλογική μας μνήμη, γεύσεις ελληνικές. Με αυτή την αφετηρία και χρησιμοποιώντας επιλεγμένες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, ο chef και η ομάδα του προτείνουν μια νέα ερμηνεία της ελληνικής παράδοσης μέσα από σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές.

Πρωταγωνιστές του μενού είναι πιάτα όπως τα χτένια με Σαν Μιχάλη Σύρου, το ταρτάρ “σουτζουκάκια” ή το γιουβέτσι αστακού και το αρνί με αμπελόφυλλα, καθώς και γλυκές επιλογές, όπως η σουμάδα ή το ψητό ροδάκινο. Στο πάντα ξεχωριστό περιβάλλον του Art Lounge η απλότητα και ο προσανατολισμός στην ουσία συνθέτουν τώρα μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Έτοιμο καθημερινά στις 18.00 να υποδεχθεί τους καλεσμένους του, είναι το ιδανικό σημείο στην πόλη για ένα early drink, με το Meltemi από τα signature cocktails με ούζο, μέλι και espuma αγγουριού είναι μια πάντα εξαιρετική ιδέα, ή για ένα γαστρονομικό δείπνο σε ένα περιβάλλον που έχει αδυναμία στη σύγχρονη τέχνη, αλλά και εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης