Κολασμένα γλυκά με υγιεινό twist σε ένα ολοκαίνουριο ζαχαροπλαστείο στην Πεντέλη
Το Montée Authentic Pastries ήρθε για να μας προσφέρει την ποιότητα και τη δημιουργική διάθεση των γαλλικών patisserie αλλά με υγιεινό πρόσημο και χωρίς ενοχές.
Χειροποίητο παγωτό του ονείρου στους πιο ανατρεπτικούς συνδυασμούς, Paris Breast αλλιώς, σοκολάτες, κρέμες και insta-worthy κολασμένα γλυκά μπαίνουν στο καθημερινό μας «μενού» και το ολοκαίνουριο -και κουκλίστικο- Montée Authentic Pastries ήρθε για να συναρπάσει τους κατοίκους των βορείων προαστίων, και όχι μόνο.
All-day κοσμοπολιτισμός και παριζιάνικα vibes σε μία γοητευτική νέα άφιξη στο Νέο Ψυχικό
Αισθητική που παραπέμπει σε κοσμηματοπωλείο, χειροποίητες δημιουργίες που βασίζονται σε ΠΟΠ πρώτες ύλες και φιλοσοφία γαλλικής πατισερί, χαμηλής, ωστόσο, σε λιπαρά και σάκχαρα. Στο ολοκαίνουργο Montée authentic pastries, στη Νέα Πεντέλη, απολαμβάνουμε ποιότητα και γεύση, με λιγότερες ενοχές και τύψεις.
Κορυφαία ελληνικά μπαρ στο πρώτο cocktail festival της Μεσσηνίας και όχι μόνο
Στη γοητευτική γειτονιά της Νέας Πεντέλης, το Montée, η νέα μπουτίκ ζαχαροπλαστικής τέχνης, ήρθε για να απενοχοποιήσει τη σχέση μας με τους γλυκούς πειρασμούς. Η ιστορία του ξεκινά με δύο φίλους, τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Λάμπρο Ζαρκαδούλα, των οποίων οι παράλληλοι βίοι στη ζαχαροπλαστική, αλλά και τα τυχαία -και τελικά μοιραία- συναπαντήματά τους στις κουζίνες ηχηρών brands, τους οδήγησαν σε ένα κοινό όνειρο.
Στη δημιουργία ενός «τόπου», όπου η παράδοση θα συναντά την καινοτομία και όπου κάθε δημιούργημα θα έχει ευγενική καταγωγή, ισχυρή ταυτότητα και μια ιστορία να διηγηθεί. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο Montée στην Αλίαρτο της Βοιωτίας και ακριβώς έτσι γεννήθηκε και το ολόφρεσκο Montée της Νέας Πεντέλης. Σε αυτό, μάλιστα, προστέθηκε ο Ηρακλειώτης διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Γιακουμάκης.
Η ιδέα πίσω από το Montée είναι απλή, αλλά επαναστατική: προσφέρει γαλλική πατισερί, αλλά με υγιεινό twist. Με άλλα λόγια, απόλαυση που δεν επιβαρύνει την καλή σωματική και φυσική κατάσταση. Κάθε λιχουδιά είναι σχολαστικά παρασκευασμένη, χαμηλή σε λιπαρά και σάκχαρα, εξασφαλίζοντας μια εμπειρία χωρίς ενοχές, την ίδια ώρα που η αγνότητα και η ποιότητα των υλικών έχουν τον πρώτο λόγο. Όλα τα γλυκά είναι χειροποίητα, χωρίς χημικές χρωστικές, συντηρητικά ή βελτιωτικά γεύσεων.
Οι πρώτες ύλες στο σύνολό τους καταφθάνουν από μικρούς, αξιόπιστους παραγωγούς –το 100% αγελαδινό γάλα για το gelato που προέρχεται από τη Μονή της Μακαριώτισσας στη Βοιωτία, το μέλι, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια που καλλιεργούνται στα προσωπικά περιβόλια των ιδιοκτητών στην Κρήτη, ή η μαστίχα ροκύπτει από τις premium σοδειές επιλεγμένων αγροτών στη Χίο. Κατ’ αποκλειστικότητα ΠΟΠ προϊόντα, εν ολίγοις, που χαρίζουν ένα απαράμιλλο γευστικό προφίλ σε κάθε επιδόρπιο.
Εδώ, οι κλασικές συνταγές επανεκτελούνται σε απροσδόκητους γευστικούς συνδυασμούς. Από το παγωτό από ανθό γάλακτος με σάλτσα ροδιού και φιστικιού ή το Paris Brest, με 100% φουντούκι, ganache Montée φουντούκι και καθαρή πραλίνα φουντουκιού με καραμελωμένα φουντούκια, μέχρι το best seller mille-feuille με καραμελωμένη σφολιάτα βουτύρου, κρέμα ζαχαροπλαστικής με βανίλια Μαδαγασκάρης και λεπτή στρώση από ganache αλμυρής καραμέλας, όλα τα χειροποιήματα είναι απόδειξη της δημιουργικότητας, της επίπονης δεξιοτεχνίας και της αφοσίωσης στη γεύση.
Η ατμόσφαιρα στο Montée είναι τόσο εκλεπτυσμένη όσο και τα δημιουργήματά του. Η μοντέρνα αφαιρετική διακόσμηση, με τη λευκή λάκα, το γκρι μωσαϊκό και τον LED φωτισμό, δημιουργεί ένα κομψό σκηνικό που παραπέμπει σε κοσμηματοπωλείο με τα προϊόντα του να θυμίζουν εντυπωσιακά εκθέματα, υπογραμμίζοντας έτσι την χειροποίητη ποιότητα τους. Ακόμα και τα παγωτά αποθηκεύονται σε pocetti, τη μιλανέζικη μέθοδο που διατηρεί την καθαρή γεύση και υφή τους, αποκλείοντας την έκθεσή τους στον αέρα.
Ο αντίστοιχα σύγχρονος εξωτερικός χώρος, που θυμίζει urban αυλή, ιδανικός για ένα επιδόρπιο ή παγωτό συνοδεία ενός φρεσκοκομμένου καφέ, είναι το κατάλληλο μέρος για να αφεθούμε στις απλές απολαύσεις της ζωής, περιτριγυρισμένοι από την καλαισθησία και την τέχνη των εκλεκτών γλυκών εδεσμάτων. Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στο Montee παρασκευάζονται στο υπερσύγχρονο ιδιόκτητο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου και το πρώτο κατάστημα της soon to be boutique αλυσίδας.
Info: 28ης Οκτωβρίου 56, Νέα Πεντέλη, 210 613 4093
Ωράριο: Καθημερινά 09.00πμ-10.00-μμ