Παστίτσιο κροκέτα και tacos σπετζοφάι σε ένα νέο all-day γευστικό στέκι στην καρδιά της πόλης
Το Gaya Athens είναι ένα ολοκαίνουριο all-day bar restaurant με comfort χαρακτήρα και έμφαση στα τοπικά προϊόντα στο κέντρο της Αθήνας.
Οι νέες γευστικές αφίξεις δεν σταματούν, τόσο στα νησιά όσο και στην Αθήνα μας, και έτσι λίγα λεπτά από το Σύνταγμα, εκεί όπου η Ερμού συναντά την Καλαμιώτου, μόλις έκανε την εμφάνισή του το ολοκαίνουργιο Gaya Athens, που φιλοδοξεί να εξελιχθεί στο νέο hot spot της πόλης.
Άνεμος ανανέωσης σε ένα από τα πλέον εμβληματικά rooftops της Αθήνας
Το «Gaya Athens» με χαρακτηριστικό του το αίσθημα της προσιτής πολυτέλειας και της αυθεντικής αίσθησης φιλοξενίας αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή κάθε επισκέπτη. Το εντυπωσιακό μαρμάρινο μπαρ, τα μοντέρνα έργα τέχνης και οι urban chic λεπτομέρειες δημιουργούν την πιο ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσει κανείς από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ premium coffee blends, brunch, ποιοτική κουζίνα αλλά και μία άκρως ενδιαφέρουσα λίστα ποτών και cocktails.
Ο πιο μαγικός καλοκαιρινός προορισμός μας περιμένει μόλις μία ανάσα από την πόλη
Επικεφαλής στην κουζίνα ο executive chef Κωνσταντίνος Άκουρος, δημιουργεί ένα μενού που στόχο έχει να επαναδιατυπώσει την αξία της ελληνικής κουζίνας και να τονίσει όλους εκείνους τους λόγους, που οι μεσογειακές επιρροές δεν μπορούν να συγκριθούν με καμιά άλλη κουζίνα στον κόσμο.
Στις γαστρονομικές προτάσεις του μενού, πέρα από τις γνώριμες γεύσεις που χαρακτηρίζουν την μεσογειακή κουζίνα, ο σεφ προσθέτει ένα twist: την προσεγμένη παρουσίαση και τον εκλεπτυσμένο τρόπο γαστρονομικής δημιουργίας. Για τον chef οι πρώτες ύλες ήταν ανέκαθεν και θα είναι το μυστικό της επιτυχίας για κάθε πιάτο και στόχο έχει να αναδείξει την περιοχή καταγωγής των εκλεκτών προϊόντων με τις παρασκευές του, που αναμειγνύονται αβίαστα με τις μνήμες και τις επιρροές του.
Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν το «pastitsio croquette» με μοσχαρίσιο κιμά, μορνέ παρμεζάνας και λάδι βασιλικού, τα «tacos σπετζοφάϊ» με χωριάτικο λουκάνικο, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας, φέτα και μαϊντανό, αλλά και το beef carpaccio με κασέρι Ξάνθης. Οι σαλάτες άκρως δροσιστικές, όπως η «ελληνική» με θεσσαλονικιώτικη κριθαροκούλουρα, «βολάκι» Άνδρου, κάπαρη, ρίγανη και τοματίνια, αλλά και η burrata Κερκίνης με τραγανό προσούτο και λάδι βασιλικού.
Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν το «ossobuco risotto» με σαφράν, μπρεζέ οσσομπούκο και μπλε τυρί Τήνου, αλλά το «fillet sea bream» με πουρέ σελινόριζας, baby λαχανικά βουτύρου και σάλτσα οστρακοειδών. Φυσικά και οι επιλογές στις κοπές ως σταθερή αξία σε κάθε γεύμα είναι αρκετές με λαχταριστά sides και όλες τις all time classic sauces.
Τέλος, η «Strawberry Pavlova» με κρέμα βανίλιας, σάλτσα φράουλα, κρέμα μασκαρπόνε, μαρέγκα λουίζα και σορμπέ φράουλα, αλλά και η «Chocolate Tarte» με κρέμα σοκολάτας, ναμελάκα σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα γάλακτος και σάμπλε κακάο πρωταγωνιστούν και ολοκληρώνουν την εμπειρία με τον πιο γλυκό τρόπο.
Info: Καλαμιώτου 2, Αθήνα, 6979402258 - 2103249450