Η πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία BBQ μας περιμένει δίπλα στο κύμα στην αθηναϊκή Ριβιέρα

Νέλλη Καλαμαρά
Η πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία BBQ μας περιμένει δίπλα στο κύμα στην αθηναϊκή Ριβιέρα

Κάθε Πέμπτη δίνουμε ραντεβού με τέλεια ψημένα striploin και rib eye, αλλά και ψάρια και θαλασσινά, στα νέα BBQ Nights στο Ora by Ettore Botrini.

Η πιο cool αλλά και κομψή εμπειρία BBQ έρχεται κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, μέσα στο πανέμορφο One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα, και εμείς δίνουμε ραντεβού με λαχταριστές γεύσεις με διάσημη υπογραφή, κάτω από τα αστέρια του αττικού ουρανού.

Παγκοσμίου φήμης ελληνικά bar ενώθηκαν για το πρώτο Messinian Cocktail Festival

Το BBQ είναι κάτι περισσότερο από μία ακόμη μέθοδο μαγειρικής. Είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο με βαθιές ρίζες στην ίδια την ανθρώπινη ιστορία. Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος βρέθηκε στο νησί της Καραϊβικής, που ο ίδιος ονόμασε Hispaniola, είδε για πρώτη φορά τους ντόπιους να ψήνουν την τροφή τους πάνω σε ανοιχτή φωτιά – η λέξη μπάρμπεκιου προέρχεται από τη λέξη των ιθαγενών Τάινο "barbacoa," η οποία αναφερόταν σε μια ξύλινη κατασκευή που χρησιμοποιούσαν για το κάπνισμα του κρέατος. Η πρακτική διαδόθηκε στον Αμερικανικό Νότο και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Σύντομα εξελίχθηκε σε μια αγαπημένη μαγειρική παράδοση που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να συγκεντρώνει τους ανθρώπους κοντά σε μια φωτιά για να απολαύσουν τις πλούσιες γεύσεις που μόνο αυτού του είδους το μαγείρεμα μπορεί να προσφέρει.

Ένα πλήρες sneak peek μέσα στην πιο πολυαναμενόμενη άφιξη της σεζόν

DSC05627.jpg

Το δικό μας ραντεβού με τη σιγοψημένη απόλαυση δίνεται πλέον κάθε Πέμπτη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ξεκινώντας από την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο κομψός χώρος του ORA δίπλα στη θάλασσα μετατρέπεται μια φορά την εβδομάδα σε ένα live bbq station, με τους ταλαντούχους σεφ του εστιατορίου να προσφέρουν μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας την εκλεπτυσμένη, πρωτοποριακή κουζίνα του ORA με τις πλούσιες, comfort γεύσεις του μπάρμπεκιου.

Update-48.jpg

Το μενού περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία εκλεκτών κρεατικών, από black angus striploin μέχρι rib eye και αρνίσια παϊδάκια, αλλά και ψάρια και θαλασσινά, και όλα εκείνα τα εδέσματα που παραδοσιακά συνοδεύουν τα ψητά σε όλες τις κουζίνες του κόσμου και στην ελληνική ειδικότερα. Όλα με την υψηλή ποιότητα και τη δημιουργική προσέγγιση που είναι πια συνώνυμα του ORA by Ettore Botrini. H συνολική εμπειρία εμπλουτίζεται από ζωντανή μουσική που ενισχύει τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

ORA-BY-ETTORE-BOTRINI.jpg

Το Ora, που σημαίνει «ώρα» ή «χρόνος» στα ελληνικά και «τώρα» στα ιταλικά, φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Tα μενού που έχει σχεδιάσει είναι εμπνευσμένα από την δική του παιδική ηλικία στην Κέρκυρα, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ισπανία και όχι μόνο. Περιλαμβάνουν γευστικά πιάτα με πρωταγωνιστές τα τοπικά, ολόφρεσκα υλικά, σχεδιασμένα για να τα μοιράζονται όλοι μαζί.

Μια ιδέα που, φυσικά, επεκτείνεται και στα BBQ Nights, μια “οικογενειακή” γιορτή της γαστρονομίας που έχει στόχο να κάνει τους επισκέπτες του One&Only Aesthesis να νιώθουν σαν μια μεγάλη παρέα που μαζεύτηκε για φαγητό και κουβέντα σε μια παραθαλάσσια αυλή.