Ένα νέο grand hotel bar στην Κηφισιά με την υπογραφή του Άρη Βεζενέ

Νέλλη Καλαμαρά
Ένα νέο grand hotel bar στην Κηφισιά με την υπογραφή του Άρη Βεζενέ

Το Koumkan έρχεται στο Κεφαλάρι και φιλοδοξεί να αποτελέσει το νέο σημείο συνάντησης ενός κοσμοπολίτικου crowd που αναζητά τη γοητεία των μητροπολιτικών μπαρ του κόσμου.

Ετοιμάζεται πυρετωδώς και δείχνει πανέμορφο. Ο λόγος για το Koumkan, το νέο grand hotel bar της Κηφισιάς με το παιχνιδιάρικο όνομα και την υπογραφή του πολυσχιδούς Άρη Βεζενέ. Το νέο αυτό project φέρνει μαζί του την αίγλη, το μυστήριο και τη γοητεία των social clubs που σε κάθε μητρόπολη του κόσμου, από το Λονδίνο έως το Χονγκ-Κονγκ, συγκεντρώνουν διαχρονικά τους πιο δημιουργικούς και τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Food News: Τρία γευστικά νέα που αξίζουν της προσοχής σου

Το Koumkan δεν είναι ένα ακόμα μπαρ. Όπως ήταν κάποτε το ομώνυμο παιχνίδι τράπουλας που μεσουράνησε στη δεκαετία του ’60, είναι ένας χώρος κοινωνικής σύνδεσης. Μελετημένα σχεδιασμένο με τρόπο που να ευνοεί τόσο την ιδιωτικότητα, όσο και την ανάγκη “to see and to be seen”. Συμπυκνώνει τάσεις και ανάγκες των καιρών, αλλά έχει τις ρίζες του στα πολύ ουσιαστικά στοιχεία των μπαρ μιας άλλης εποχής που με ενθουσιασμό αναβιώνει.

Design, ήσυχη πολυτέλεια, zen vibes και γεύσεις με διάσημη υπογραφή σε ένα ξενοδοχείο στη Σίφνο

KOUMKAN-2.jpg

Ένας ναός άνεσης, σαν τα grandiose θρυλικά πάρτι της εποχής του Σκοτ Φιτζέραλντ, όπου ο χρόνος σταματούσε και η στιγμή γινόταν εμπειρία που μένει στη μνήμη. Ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να αισθανθεί ξεχωριστός, να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στον δικό του χώρο, εκεί που ο μπάρμαν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές του, και πώς πίνει το ποτό του. Το αφήγημα του Koumkan είναι μια έμπνευση του Αρη Βεζενέ, Creative Director της εταιρείας Green Garlic, ενός νέου hospitality group που μεταμορφώνει χώρους, επανεφευρίσκει ιστορίες και δημιουργεί νέα brands στον σύμπαν που ορίζουμε ως fine living.

https://www.instagram.com/p/DAIvIOVSxEn/

Η Green Garlic ανέθεσε την αισθητική του Koumkan στους Andrea Kostopoulo και James Mcanally από την Manhattan Projects. Πρόκειται για ένα αναδυόμενο αρχιτεκτονικό γραφείο στη Νέα Υόρκη που πιστεύει στη συγχώνευση τεχνικών, στυλ και εποχών και δημιουργεί ατμόσφαιρες βασισμένες σε ένα μείγμα ιδεών και διαφορετικών στοιχείων με κοινό υπόβαθρο τον εκλεκτικισμό.

Έτσι, το Koumkan δεν είναι ένα συνηθισμένο μπαρ ούτε από άποψη σχεδιασμού. Είναι κατά βάση μια σύνθεση από δύο χώρους, δύο ατμόσφαιρες, δύο συναισθηματικές καταστάσεις. Από τη μία το μπαρ στο πράσινο δωμάτιο, πιο dark, πιο σαγηνευτικό, πιο αινιγματικό, με μάρμαρο, μεταλλικές λεπτομέρειες και μυστηριακό φωτισμό. Από την άλλη το εστιατόριο, πιο λαμπερό, εντυπωσιακά ψηλοτάβανο, με πολυελαίους και καθρέφτες να πρωταγωνιστούν σε ένα καμπυλόγραμμο περιβάλλον, όπου προσεκτικά τοποθετημένα φυτά δημιουργούν επιμέρους ιδιωτικές γωνιές. Ένα κοσμοπολίτικο μικροσύμπαν με μια αίσθηση old world elegance.

KOUMKAN-3.jpg

Το μενού του Koumkan είναι ένα πάρτι απόλαυσης. Κλασικά πιάτα που έχουν δημιουργηθεί με αριστοτεχνικό τρόπο, μαεστρική διαχείριση πρώτων υλών και πινελιές που θυμίζουν συγκινήσεις σε all-time classic εστιατόρια του κόσμου. Περουβιανά anticuchos, arancini, beef tartare, crispy rice με τόνο, rigatoni με τρούφα και χαβιάρι, Chateaubriand, αλλά και Tarte Tatin, Millefeuille, Sacher Torte και KnickerBocker Glory, ένα παγωτό τύπου sundae που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ου αιώνα. Tο Koumkan φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό σύμβολο ενός νέου, αυθεντικά ευζωιστικού τρόπου ζωής και έρχεται σύντομα!

Info: Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, 210 6284560