Το πιο λαχταριστό «οδοιπορικό» στη Route 66 μας περιμένει στα TGI FRIDAYS™

Νέλλη Καλαμαρά

Μόλις ξεκίνησε η πιο απολαυστική διαδρομή από την Ανατολική στη Δυτική ακτή της Αμερικής, κατά μήκος της διάσημης Route 66, μόνο στα αγαπημένα μας TGI FRIDAYS™, και είναι επική.

Τα αγαπημένα μας TGI FRIDAYS™ βρίσκουν πάντα τρόπους να μας ενθουσιάζουν με τις λαχταριστές δημιουργίες και τα θεματικά μενού τους, όμως αυτό το Σεπτέμβριο ξεπέρασαν τον εαυτό τους, αλλά και τα πιο τρελά μας όνειρα, με ένα All- American Route που δεν θα χορταίνουμε να απολαμβάνουμε. Μπαίνουμε λοιπόν στο κοντινότερο εστιατόριο TGI FRIDAYS™ και ξεκινάμε το πιο επικό «οδοιπορικό» στη γεύση και τη διασκέδαση!

Από τις 24 Σεπτεμβρίου φύγαμε για Αμερική και τη διάσημη Route 66, αφού το νέο μενού των TGI FRIDAYS™ μας ταξιδεύει από την Ανατολική έως τη Δυτική ακτή των ΗΠΑ με τέσσερα νέα πιάτα, εμπνευσμένα από διαφορετικές γεύσεις και pit stops του θρυλικού αυτού road trip. Οι κολασμένες γεύσεις που μας ξεσηκώνουν ζωντανεύουν την ψυχή της αμερικάνικης κουζίνας και το πνεύμα του ανοιχτού δρόμου, και από ότι δείχνουν τα πράγματα αυτό το φθινόπωρο οι έξοδοι μας στην πόλη θα έχουν ένα όνομα, αλλά πολλούς προορισμούς.

Πρώτη στάση η Νέα Υόρκη, η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, και την επισκεπτόμαστε νοερά μέσα από τις χαρακτηριστικές γεύσεις του Sriracha Honey Chicken & Waffle με τραγανό buttermilk fried chicken, πάνω σε αλμυρή βάφλα με μπέικον και τυρί Colby, περιχυμένα με Sriracha honey glaze και δροσερή sour cream. Πρόκειται για ένα επικό πιάτο άμεσα συνδεδεμένο με την τζαζ σκηνή της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’30, αφού ήταν το αγαπημένο φαγητό των μουσικών τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν και τελείωναν τις εμφανίσεις τους. Καθιερώθηκε όμως σε όλες τις ΗΠΑ, όταν ο Herb Hudson (ιδρυτής του Roscoe’s House of Chicken) μετακόμισε στο Los Angeles το 1975 και το έβαλε στο μενού του πρώτου τού εστιατορίου που άνοιξε εκεί.

Μετά βάζουμε γραμμή για Φιλαδέλφεια με το θρυλικό Philly Cheesesteak Sandwich με λεπτοκομμένο tri tip Angus Αργεντινής, σωταρισμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λιωμένο cheddar σε ψημένο ψωμί. Το πιάτο αυτό, που φέρει το όνομα της Πολιτείας όπου δημιουργήθηκε, ξεκίνησε και πάλι τη δεκαετία του ’30 από τους Pat & Harry Olivieri, οι οποίοι ήταν πωλητές hot dog στην περιοχή και μία μέρα είπαν να δοκιμάσουν κάτι νέο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Αμέσως μετά φτάνουμε στο Nashville του Tennessee και απολαμβάνουμε Pork Belly Burnt Ends, σιγομαγειρεμένες μπουκιές χοιρινής πανσέτας, καραμελωμένες με Smokey BBQ sauce, με τραγανά Frizzled Onions στην κορυφή τους, σπιτικό πουρέ πατάτας και ψητό καλαμπόκι να τα συνοδεύουν. Το διάσημο αυτό πιάτο ξεκίνησε ως «κέρασμα», αφού ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Arthur Bryants Barbeque σκέφτηκε να κρατάει τις ξεροψημένες άκρες του χοιρινού και να τις προσφέρει στον κόσμο που περιμένει να κάτσει στο τραπέζι του ως σνακ. Το «σνακ» αυτό λοιπόν του 1946 εξελίχθηκε σε ένα διαχρονικά δημοφιλές πιάτο.

Και αν νομίζεις πως άκουσες αρκετά, το καλύτερο στο κρατήσαμε για το τέλος: παρκάρουμε Νέα Ορλεάνη με το Wicked Chicken που μαρινάρεται με τα χαρακτηριστικά Cajun μπαχαρικά, σωτάρεται σε στυλ blackening και περιχύνεται με Cajun Cream Sauce. Τι είναι όμως το «blackening» που αναφέρουμε εδώ; Είναι μία τεχνική που δημιούργησε το 1980 ο σεφ του θρυλικού εστιατορίου Commander’s Place, θέλοντας να εξελίξει τις γεύσεις της κουζίνας Cajun που γνώριζε τόσο καλά. Η τεχνική θέλει πολύ δυνατή φωτιά και πολλά καρυκεύματα, προσφέροντας ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα.

Το The All-American route δεν σταματάει όμως εδώ, αφού μπορεί οι γεύσεις να είναι επικές, χρειάζεται όμως και η κατάλληλη ατμόσφαιρα. Έτσι, ενισχύοντας το αυθεντικό αμερικανικό setting, στο κατάστημα TGI FRIDAYS™ στο Κολωνάκι μας περιμένουν διάσημα landmarks των Η.Π.Α, όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, το γλυπτό LOVE της Φιλαδέλφεια και το εμβληματικό Hollywood sign.

Τα TGI FRIDAYS™ ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον καλλιτέχνη b. που εμπνέεται από το street art της Φιλαδέλφειας, αποτυπώνοντας εικαστικά τον παλμό μιας πόλης με πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά αλλά και της «The All-American Route διαδρομής» στα σουπλά και τις στολές του προσωπικού, μετατρέποντας λειτουργικά αντικείμενα σε custom έργα τέχνης και δημιουργώντας την πιο ζωντανή ατμόσφαιρα.

Μια επική γευστική περιπέτεια - από ακτή σε ακτή - ξεκινάει, με μοναδικά πιάτα, καλλιτεχνική διάθεση και το περιβάλλον στα TGI FRIDAYS™ να μετατρέπεται σε μια γιορτή της αμερικάνικης κουλτούρας, υπό τους ήχους της αυθεντικής jazz της Νέας Ορλεάνης αλλά και τις cool jazz μελωδίες της Νέας Υόρκης. Φύγαμε για το κοντινότερο εστιατόριο TGI FRIDAYS™ λοιπόν για Epic Eats from East to West!

Τα νέα πιάτα τα βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα TGI FRIDAYS™ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από 24/9, ραντεβού εκεί!

Site: www.fridays.gr

Follow @tgifridaysgr Facebook | Instagram | Tiktok

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης