Οι ταινίες της εβδομάδας
Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.
Μεθυσμένο Ημερολόγιο («Rum Diary»)
Ο Bruce Robinson παίρνει ένα από τα πιο διάσημα μυθιστορήματα του Hunter S. Thomson («Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας») και το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp, αλλά και τον σαρκασμό, τους εκκεντρικούς χαρακτήρες, το ιδιαίτερο χιούμορ και, φυσικά, το αλκοόλ. Στο Puerto Rico του 1960, ο δημοσιογράφος Paul Kemp μπλέκεται σε μια προσπάθεια κάποιων Αμερικανών επιχειρηματιών να εκμεταλλευτούν μια παρθένα έκταση του νησιού, αλλά στην πορεία ερωτεύεται τη γυναίκα ενός από τους διεφθαρμένους συνεργάτες του. Οι κριτικές μέχρι τώρα, πάντως, δεν είναι και οι καλύτερες.
Όσλο, 31 Αυγούστου («Oslo, August 31»)
Νορβηγική ταινία σε σκηνοθεσία Joachim Trier, με μια πλειάδα βραβείων από Φεστιβάλ όπως αυτά του Ρέικιαβικ, της Στοκχόλμης, του Ρότερνταμ και του Τορόντο και μια διθυραμβική πρώτη προβολή στις Κάνες. Ο νεαρός Anders, ναρκομανής σε αποτοξίνωση, παίρνει μια μέρα άδεια από την κλινική που νοσηλεύεται για να πάει σε μια συνέντευξη για δουλειά στο κέντρο του Όσλο. Το «γυμνό» πορτρέτο ενός ανθρώπου, σκιαγραφείται μαζί με τον χαρακτήρα μιας ολόκληρης πόλης και εποχής.
Café De Flore
Μια μητέρα στο Παρίσι του 1969 αγαπά παράφορα τον γιο της, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Ντάουν. Ένας DJ στο σύγχρονο Μόντρεαλ βρίσκεται μπλεγμένος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που κάθε μία τους θα μπορούσε να είναι το άλλο του μισό. Οι ζωές των δυο τους συνδέονται τον πιο παράξενο και απρόσμενο τρόπο. Ο Jean-Marc Vallee σκηνοθετεί την Vanessa Paradis και τον Kevin Parent σε μια κουραστικά στυλιζαρισμένη ταινία γεμάτη αυτάρεσκα και φορτωμένα πλάνα κι ένα μοντάζ που παλεύει να εντυπωσιάσει. Το τραβηγμένο σενάριο έχει ενδιαφέρον, η Paradis είναι υπέροχη για άλλη μια φορά, το συναίσθημα προσφέρεται απλόχερα, αλλά κάποια στιγμή η κούραση έρχεται αναπόφευκτα.
Η Χρυσή Εποχή («L' Age d' Or»)
Το πρώτο και μεγαλύτερο σουρεαλιστικό κινηματογραφικό δημιούργημα δια χειρός δύο από τους μετρ του είδους, του Louis Bunuel και του Salvador Dali. Το στόρι απλό: Ένα ζευγάρι προσπαθεί ενάντια σε κάθε πολιτικοκοινωνική συνθήκη και εξουσία, να ζήσει τον παθιασμένο έρωτά του. Η ίδια η ταινία όμως είναι ένας ύπνος στην φαντασία και την απελευθέρωση του μυαλού και από το 1930 όταν και προβλήθηκε, άλλαξε για πάντα την 7η τέχνη.