H συναυλία των Pulp μας έκανε να καταλάβουμε πως η Britpop θα είναι πάντα η μεγάλη μας αγάπη

H συναυλία των Pulp μας έκανε να καταλάβουμε πως η Britpop θα είναι πάντα η μεγάλη μας αγάπη

Η δική μας και πολλών ακόμα φανατικών του συγκροτήματος από το Σέφιλντ που γέμισαν την Πλατεία Νερού σε μία από τις πιο full energy μέρες του Release Athens.

Θύμασαι άραγε την πρώτη φορά; Ήταν το 1998 στη Φρεατίδα, η δεύτερη το 2011 και η τρίτη φέτος. Οι Pulp έρχονται στην Ελλάδα κάθε 13 χρόνια και αυτό δεν είναι προκατάληψη ή γούρι, είναι απλή σύμπτωση. Σκέτη τύχη για εμάς που ανυπομονούσαμε να γεμίσουν με ενέργεια, πάθος και αυτήν την αθώα νοσταλγία που πηγάζει από τους δίσκους τους, τη σκηνή του Release. Aπό την πρώτη στιγμή που οι Pulp ανέβηκαν στo stage, το κοινό ξέσπασε σε ζητωκραυγές και ξεκίνησε να τραγουδάει μαζί τους το κουπλέ του «Do You Remember the First Time?». Η σετ λίστα περιλάμβανε όλες τις μεγάλες επιτυχίες των Pulp, όπως το «Common People» (το έπαιξαν στο πρώτο ανκόρ), «Disco 2000», «Babies», «Like a friend» και «This Is Hardcore».

O Jarvis Cocker ήταν σε άψογη φόρμα, προσφέροντας μια εκτέλεση υψηλού επιπέδου και η συναυλία έκλεισε με το «Something Changed», με τον καλλιτέχνη να κατεβαίνει από τη σκηνή και να τραγουδάει μαζί με το κοινό. Οι Pulp, εμβληματικό μέλος των «big four» της Britpop σκηνής (μαζί με τους Oasis, Blur και Suede» απέδειξαν πως δεν έχουν χάσει τίποτα από τον οίστρο τους από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν και το album τους «Different Class» έγραψε ιστορία στα charts όλου του πλανήτη.

https://www.instagram.com/p/C8egfFooC4u/

Φέτος στο Release Athens προσέφεραν ένα θέαμα – ωδή στα νιάτα μας, χωρίς όμως να γίνουν λεπτό «μελό». Το show ήταν καθηλωτικό, με έντονα στοιχεία θεατρικότητα τόσο στην κίνηση, όσο και στα φώτα και στην σκηνογραφία, αλλά συνάμα και διασκεδαστικό, σαν τον frontman του συγκροτήματος. Ένας από τους καλύτερους στιχουργούς της γενιάς του, πνευματώδης, κομψός, πάντα με το βελούδινο σακάκι του, με τα κοκάλινα, nerdy γυαλιά και τις χορευτικές του κινήσεις που ενώ φαίνονται άβολες, είναι τόσο γνώριμες και μοναδικές, o Cocker είναι ο απόλυτος Λόρδος της σκηνής. Ένας ευγενής που αυτοσαρκάζεται, βρίζει και απογειώνει με την ερμηνεία του όλα τα κομμάτια των Pulp

Μusic History X

Οι Pulp διαλύθηκαν το 2002, ένα χρόνο πριν είχαν βγάλει το τελευταίο τους album, «We Love Life», ενώθηκαν ξανά για συναυλίες το 2011 και επιστρέφουν και φέτος! Οι διθυραμβικές κριτικές περιέγραψαν τα σόου και τη σκηνική παρουσία τους ως ισοδύναμα με τις ημέρες δόξας τους. «Μια γιορτή, μια συναισθηματικά νοσταλγική βραδιά που περικλείει όλη τους την πορεία», αυτό ζήσαμε το βράδυ της 20ης Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού και στο Release Athens 2024!

https://www.instagram.com/p/C8dGONvIHpb/

Το δεύτερο ανκόρ τους, ο Cocker το άνοιξε με μία σινεφίλ αναφορά, με το «Like a friend», το τραγούδι από τις «Μεγάλες Προσδοκίες» που αναφέρετε στους ανεκπλήρωτους έρωτες, στο friend zone, σε εκείνες τις σχέσεις που έμειναν πάντα πλατωνικές. «Έλα τώρα, σκουπίστε τα πόδια σας στα όνειρά μου», τραγουδάει με πάθος και περιμένει τα πυροτεχνήματα που συνοδεύουν τη λήξη του live. Δεν ξέρουμε αν θα τον ξαναδούμε στην Αθήνα, δεν ξέρουμε αν θα ξανακάνουν tour, αν αυτό όμως ήταν το τελευταίο τους στη χώρα, ήταν μεγαλειώδης τρόπος να μας αποχαιρετήσουν!