Το «ζήσαμε» με τα ακαταμάχητα beats των Cannons και το Fire for You το αφιερώσαμε εμείς σε εκείνους

Ανθή Μιμηγιάννη

Η αξιοσημείωτη άνοδό τους στη μουσική βιομηχανία είναι πάντα εμφανής στις περιοδείες τους και η πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα θα μείνει αξέχαστη. 

Η αλήθεια είναι το live των Cannons στο Floyd Club το βράδυ του Σαββάτου (6/7) στο πλαίσιο του αγαπημένου μας φεστιβάλ Release Athens 2024 ήταν μια απόδειξη ότι στη χώρα μας έχουν ένα μεγάλο κοινό που ανυπομονούσε να τους δει στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα δυναμικό DJ set από τους ΝΤΕΙΒΙΝΤ x Blende, που ζέσταναν την ατμόσφαιρα και προετοίμασαν το έδαφος για την εμφάνιση των Cannons. Όταν η Michelle Joy, ο Ryan Clapham και ο Paul Davis ανέβηκαν στη σκηνή, το κοινό ξέσπασε σε επευφημίες, υποδεχόμενο τους πρωτοπόρους του synth-pop.

Η αξιοσημείωτη άνοδό τους στη μουσική βιομηχανία είναι πάντα εμφανής στις περιοδείες τους

Η ικανότητά τους να συνδυάζουν άψογα στοιχεία νοσταλγίας και καινοτομίας τούς έχει εδραιώσει ως πρωτοπόρους του είδους synth-pop. Με το αναμφισβήτητο ταλέντο και το ακλόνητο πάθος τους, οι Cannons συνεχίζουν να επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει να δημιουργείς συναρπαστικές και αξέχαστες ζωντανές εμπειρίες.

Η αιθέρια φωνή της Michelle Joy, τραγουδίστριας των Cannons, «γέμισε» ασφυκτικά τον αγαπημένο μας συναυλιακό χώρο, μαγεύοντας τους πάντες. Οι χορευτικές της κινήσεις, σε συνδυασμό με την αισθαντική ερμηνεία της, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη και γεμάτη πάθος. Με το μπάσο του Ryan Clapham που πάλλονταν σαν καρδιά και τα συνθεσάιζερ του Paul Davis να δημιουργούν ένα ονειρικό τοπίο, το συγκρότημα μετέφερε το κοινό σε ένα ταξίδι στο χρόνο, όπου η νοσταλγία των 80s συναντά τη φρεσκάδα του σήμερα.

Η βραδιά ξεκίνησε με το "Shadows" και το setlist της βραδιάς περιελάμβανε όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους όπως τα "Fire for You", "Talk Talk", "Bad Dream" και "Gentleman". Το κοινό τραγουδούσε και χόρευε ασταμάτητα, παρασυρμένο από τους ρυθμούς και τις μελωδίες των τραγουδιών.

Οι Cannons απέδειξαν για άλλη μια φορά την ικανότητά τους να δημιουργούν μουσική που αγγίζει τις ψυχές και παρασύρει σε ένα ταξίδι νοσταλγίας και ανεμελιάς.

Εκτός από τις γνωστές επιτυχίες τους, οι Cannons παρουσίασαν και νέο υλικό από το τελευταίο τους άλμπουμ, "Heartbeat Highway". Τα νέα τραγούδια έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από το κοινό, που αναγνωρίζει την εξέλιξη του συγκροτήματος και την αφοσίωσή τους στη δημιουργία ποιοτικής μουσικής.

Καθώς η βραδιά πλησίαζε στο τέλος της, υπήρχε ένα συντριπτικό αίσθημα ευφορίας ανάμεσα στο πλήθος. Οι Cannons όχι μόνο έκαναν ένα απίστευτο live, αλλά δημιούργησαν και μια οικεία σχέση με τους θαυμαστές τους. Η μεταδοτική θετικότητα και η ευγνωμοσύνη της μπάντας ήταν ξεκάθαρη και ομόφωνα αισθητή από όλους όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τη μαγευτική τους συναυλία.

Συνοψίζοντας, η συναυλία των Cannons στο πλαίσιο του Release Athens 2024 ήταν μια πραγματική γιορτή της synth-pop μουσικής και το συγκρότημα κατάφερε να ενώσει το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, χορό και συναισθήματα. Για ακόμα μία φορά, αυτή τη φορά στη χώρα μας, απέδειξαν γιατί θεωρούνται ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Με ακόμα πιο απλά λόγια, το ζήσαμε στο φουλ με τα ακαταμάχητα beats τους και το αγαπημένο τραγούδι μας Fire for You εμείς το αφιερώσαμε εμείς σε εκείνους.

Λίγα λόγια για τους Cannons

Οι Cannons δημιουργήθηκαν το 2013 και αποτελούνται από τους Ryan Clapham (κιθάρα), Paul Davis (drums, keyboards) και Michelle Joy (φωνητικά). Με το έμφυτο ταλέντο τους να γράφουν σπουδαίες μελωδίες και τραγούδια εξίσου κατάλληλα για το θρυλικό Studio 54 και τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, το τρίο έχει καταφέρει με τους τέσσερις δίσκους του - δηλαδή τα “Night Call” (2017), “Shadows” (2019), “Fever Dream” (2022) και “Heartbeat Highway” (2023) - να κερδίσει διθυραμβικά σχόλια από μεγάλα έντυπα (The Hollywood Reporter, Billboard, Consequence of Sound κτλ.) και να αποκτήσει φανατικό κοινό.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το απόλυτο pop anthem της τρέχουσας δεκαετίας, “Fire For You”, το οποίο μετά την παρουσία του στο πολύ επιτυχημένο “Never Have I Ever” του Netflix αλλά και στο ”American Horror Story”, ξεπέρασε τα 250εκ. streams, κατέκτησε την κορυφή του Alternative Radio και οδήγησε το γκρουπ στο ρόστερ της Columbia Records. Tο αιθέριο “Loving You” έχει κατακτήσει και το εγχώριο airplay, ενώ η λίστα των επιτυχιών συμπεριλαμβάνει κομμάτια όπως τα “Hurricane”, “Tunnel of You”, “Bad Dream”, “Crush”, “Heartbeat Highway”, “Sweeter”, στα οποία θα προστεθούν πολλά ακόμα στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, εξελίχθηκαν σε μια εντυπωσιακή live μπάντα μετά από αμέτρητες headline εμφανίσεις και εκρηκτικές παρουσίες στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ όπως τα Coachella, Lollapalooza, Life Is Beautiful, Outside Lands και Electric Forest, μεταξύ πολλών άλλων.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης