Το «Don't Look Back in Anger» έγινε πράξη και το reunion των Oasis σχολιάστηκε έτσι όπως έπρεπε

Ανθή Μιμηγιάννη
Το «Don't Look Back in Anger» έγινε πράξη και το reunion των Oasis σχολιάστηκε έτσι όπως έπρεπε

Oasis-maniacs ενωθείτε -αν και τα εισιτήρια δεν θα είναι φθηνά. Τα αδέρφια Gallagher, μετά από χρόνια κόντρας και δηλώσεων που έσβηναν κάθε ελπίδα για επανένωση, αποφάσισαν να κηρύξουν -τελικά- ανακωχή και να μας χαρίσουν ξανά τη μαγεία τους επί σκηνής 15 χρόνια μετά τη διάλυσή τους. 

Για χρόνια, η ιδέα μιας επανένωσης των Oasis φάνταζε ουτοπική. Τα αδέρφια Noel και Liam Gallagher, παρόλο που μας χάρισαν μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της Britpop, είχαν μια σχέση γεμάτη εντάσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η προοπτική να τους δούμε ξανά μαζί να τραγουδούν κλασικά κομμάτια όπως το «Don't Look Back in Anger» και το «Wonderwall» έμοιαζε με άπιαστο όνειρο.

Κι όμως, τα είδωλα της Britpop αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα και να μας χαρίσουν μια σειρά από συναυλίες που θα μείνουν στην ιστορία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν: «Τα όπλα σίγησαν. Τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν. Η μεγάλη αναμονή τελείωσε.
Ελάτε να δείτε. Δεν θα μεταδοθεί από την τηλεόραση».

https://www.instagram.com/reel/C_KgvakNTN7/

Μια περιοδεία που θα γράψει ιστορία

Οι θαυμαστές του θρυλικού συγκροτήματος ετοιμάζονται να ροκάρουν ξανά με μια περιοδεία που αναμένεται να ξεσηκώσει το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία το καλοκαίρι του 2025.

Η περιοδεία θα ξεκινήσει με ένα εκρηκτικό διήμερο στο στάδιο Principality του Κάρντιφ στις 4 και 5 Ιουλίου. Στη συνέχεια, οι αδερφοί Gallagher θα μεταφέρουν τη μαγεία τους στο Heaton Park του Μάντσεστερ για τέσσερις αξέχαστες βραδιές, στις 11, 12, 19 και 20 Ιουλίου.

Το Λονδίνο θα ζήσει τη δική του Oasis-mania με τέσσερις συναυλίες στο εμβληματικό Wembley Stadium, στις 25 και 26 Ιουλίου, και ξανά στις 2 και 3 Αυγούστου. Η περιοδεία θα συνεχιστεί με δύο συναυλίες στο Murrayfield του Εδιμβούργου στις 8 και 9 Αυγούστου, και θα κορυφωθεί με ένα διήμερο στο Croke Park του Δουβλίνου στις 16 και 17 Αυγούστου.

31 Αυγούστου: Η Μέρα που οι Οasis-maniacs περιμένουν πώς και πώς

Η προπώληση των εισιτηρίων για την επική επιστροφή των Oasis ξεκινάει αυτό το Σάββατο, 31 Αυγούστου. Οι θαυμαστές της μπάντας σε όλο τον κόσμο είναι ήδη σε αναβρασμό, έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν μια θέση σε αυτήν την ιστορική περιοδεία που αναμένεται να γίνει sold out.

Untitled.png

Η ανακοίνωση της περιοδείας ήρθε μετά από ένα κύμα φημών και εικασιών που πυροδοτήθηκαν από ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ των Sunday Times, το οποίο αποκάλυψε ότι τα αδέρφια Gallagher έχουν επιτέλους «θάψει το τσεκούρι του πολέμου» και ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μια σειρά από συναυλίες που θα μείνουν στην ιστορία.

https://www.instagram.com/p/C_KkulVNFRf/

Η τιμή της νοσταλγίας: Τα εισιτήρια για τους Oasis δεν θα είναι φθηνά

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η ευκαιρία να δεις τους Oasis ζωντανά μετά από 15 χρόνια απουσίας θα έχει το ανάλογο κόστος. Σύμφωνα με τη Manchester Evening News, τα εισιτήρια αναμένεται να κοστίζουν περίπου 100 λίρες (περίπου 116 ευρώ). Ωστόσο, αν αναλογιστούμε ότι τα εισιτήρια για sold out συναυλίες όπως το Eras Tour της Taylor Swift ξεπερνούν επίσης τις 100 λίρες, η τιμή για τους Oasis μοιάζει αναμενόμενη.

Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι η τιμή μπορεί να φτάσει και τις 140 λίρες (περίπου 163 ευρώ). Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της μπάντας για να έχουμε μια οριστική απάντηση.

Φήμες και για εμφάνιση στο Glastonbury

Οι φήμες οργιάζουν ότι οι Oasis μπορεί να συμπεριλάβουν και μια εμφάνιση στο θρυλικό Glastonbury στο πρόγραμμά τους. Ένας insider της μουσικής βιομηχανίας δήλωσε στη Mail on Sunday: «Όλη αυτή η φημολογία για την επανένωση μπορεί να γίνεται κουραστική, αλλά υπάρχει μια ειλικρινής αίσθηση ότι το Glastonbury του επόμενου καλοκαιριού θα είναι πολύ δελεαστικό για τον Liam και τον Noel για να το αγνοήσουν. Έχουν ενημερωθεί για την κενή θέση headliner που τους περιμένει το επόμενο καλοκαίρι. Τώρα η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο».

https://www.instagram.com/p/C5RN-V5Ir-F/

Οι Oasis-maniacs σχολίασαν όπως έπρεπε το θρυλικό reunion - Η αντίδραση στα social media ήταν συντριπτικά θετική

Η είδηση της επανένωσης των Oasis προκάλεσε ένα πραγματικό ντελίριο ενθουσιασμού στα social media. Οι θαυμαστές του συγκροτήματος, γνωστοί και ως Oasis-maniacs, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία τους για το γεγονός σε Twitter, Instagram και Facebook. Τα hashtags #OasisReunion και #Oasis2025 κατέκλυσαν τις πλατφόρμες, με τους χρήστες να αναπολούν τις ένδοξες μέρες της Britpop και να μοιράζονται τα αγαπημένα τους τραγούδια και αναμνήσεις από συναυλίες των Oasis.

1724748801020-381042742-Untitled.png

Μάλιστα, πολλοί εξέφρασαν την ελπίδα ότι η επανένωση θα σηματοδοτήσει την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για το συγκρότημα, ενώ άλλοι απλά δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το όνειρό τους γίνεται πραγματικότητα.

https://www.instagram.com/p/C-K0FWbNp6_/

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι χιουμοριστικές αναρτήσεις, με τους χρήστες να αστειεύονται για το πόσο γρήγορα θα εξαντληθούν τα εισιτήρια και να αναρωτιούνται αν τα αδέρφια Gallagher θα καταφέρουν να διατηρήσουν την ειρήνη μεταξύ τους για όλη τη διάρκεια της περιοδείας. Δεν έλειψαν όμως ούτε τα παράπονα για το γεγονός πως η περιοδεία δεν θα συμπεριλάβει άλλες χώρες.

1724748642966-895114047-Untitled.png

Γιατί οι Oasis διαλύθηκαν και πώς το «νυχτερινό τηλεφώνημα» έδωσε τέλος στη διαμάχη Noel και Liam

Η ερμηνεία του Liam Gallagher στο Reading Festival, όπου αφιέρωσε το τραγούδι "Half the World Away" στον αδελφό του Noel, πυροδότησε τις φήμες για επανένωση των Oasis 15 χρόνια μετά τη διάλυσή τους.

Η διάλυση των Oasis το 2009 ήρθε μετά από χρόνια εντάσεων και διαφωνιών μεταξύ των αδελφών Gallagher. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φέρεται να είναι ένας καβγάς λίγο πριν από μια συναυλία στο Παρίσι, όπου ο Noel ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το συγκρότημα, δηλώνοντας ότι «δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τον Liam ούτε μια μέρα παραπάνω».

Παρόλο που τα αδέρφια Gallagher έχουν ανταλλάξει πολλές δημόσιες προσβολές όλα αυτά τα χρόνια, φαίνεται ότι ένα «νυχτερινό τηλεφώνημα» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναθέρμανση των σχέσεών τους. Αν και οι λεπτομέρειες αυτής της συνομιλίας παραμένουν άγνωστες, φαίνεται ότι άνοιξε το δρόμο για συμφιλίωση και ενδεχομένως για την πολυαναμενόμενη επανένωση.

https://www.instagram.com/reel/C_G_ArZsEvP/