Το reunion των Oasis σημαίνει επανένωση μιας ολόκληρης γενιάς οπότε «σβήνεται» η τιμή εισιτηρίου

Ανθή Μιμηγιάννη
Το reunion των Oasis σημαίνει επανένωση μιας ολόκληρης γενιάς οπότε «σβήνεται» η τιμή εισιτηρίου

Το sold out της μπάντας που αποτελεί πολιτισμικό φαινόμενο και που διαμόρφωσε την pop κουλτούρα κρύβει ένα «ηχηρό» μήνυμα. Ας «μπούμε» λοιπόν στα χαρακτηριστικά ρούχα τους και ας φορέσουμε τα στρογγυλά μας γυαλιά για να δούμε μέσα από εκείνους, εμάς.

«Τα όπλα σίγησαν. Τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν. Η μεγάλη αναμονή τελείωσε.
Ελάτε να δείτε. Δεν θα μεταδοθεί από την τηλεόραση».
Με αυτά τα λόγια επιβεβαίωσαν (και) μέσω Instagram οι Oasis την επανένωσή τους την περασμένη εβδομάδα. Και ναι, τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν 15 χρόνια μετά τη διάλυσή τους. Και όπως οι νόμοι της φυσικής υπαγορεύουν την τροχιά των πλανητών, έτσι και η μουσική ιστορία φαίνεται να είχε προδιαγράψει την επανένωση της iconic μπάντας.

https://www.instagram.com/p/CQlEoEbLl4d/

Κάλλιο αργά, παρά αργότερα...

Παρά τις διαφωνίες και τις «κόντρες» του παρελθόντος, όμως, η μαγνητική έλξη της κοινής τους δημιουργικότητας και η λαχτάρα εκατομμυρίων θαυμαστών για μια ακόμα δόση Oasis-maniac μαγείας, μοιάζει να υπερνικά κάθε εμπόδιο. Πράγματι, τα όπλα σίγησαν και τη θέση τους πήρε η ειρήνη που τόσο θέλαμε όσοι λατρέψαμε τα αδέρφια Gallagher.

Αυτό το reunion είναι πολλά περισσότερα από μια τιμή εισιτηρίου

Η επανένωση του συγκροτήματος που σημάδεψε τη δεκαετία του '90, και καθόρισε την pop κουλτούρα, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή μουσική είδηση. Για πολλούς, αντιπροσωπεύει την επανένωση μιας ολόκληρης γενιάς που μεγάλωσε με τη μουσική τους. Οι Oasis ήταν η φωνή μιας εποχής, εκφράζοντας τις ελπίδες, τα όνειρα και τις αγωνίες των νέων των '90 και '00s.

https://www.instagram.com/p/CfekmWeohRi/

Ήταν ένα πολιτισμικό φαινόμενο που διαμόρφωσε την ποπ κουλτούρα της εποχής τους και άφησε μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει και να επηρεάζει μέχρι σήμερα. Η μουσική τους, η στάση τους και η επιρροή τους είναι αδιαμφισβήτητες, καθιστώντας τους ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Η επιστροφή στη σκηνή το καλοκαίρι του 2025 θα είναι μια ευκαιρία για όλους εκείνους, αυτούς, εμάς, να ξαναζήσουμε αναμνήσεις, να τραγουδήσουμε ξανά κομματάρες και να αισθανθούμε ξανά νέοι όχι τόσο σε ηλικία -διότι παραμένουμε νέοι- αλλά νέοι σε όνειρα και στο λεγόμενο «δικαίωμα στο όνειρο» που τόσο πολύ μας στέρησαν συνθήκες όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία, οι τραγικές παράπλευρες απώλειες πολέμων. Το reunion αυτό είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε μαζί τους την κοινή τους ιστορία και να θυμηθούμε, τί τους ένωσε τότε, τί τους ενώνει ακόμα αλλά κυρίως τί είναι αυτό που τους χώρισε κι αν τελικά άξιζε τον κόπο. Είναι μια ευκαιρία να «μπούμε» στα χαρακτηριστικά ρούχα τους και να φορέσουμε τα στρογγυλά μας γυαλιά και να δούμε μέσα από εκείνους, εμάς.

https://www.instagram.com/p/C5RN-V5Ir-F/

Αξίζει τον κόπο η τιμή του εισιτηρίου;

Η επερχόμενη περιοδεία των Oasis, μια μουσική γιορτή που θα διαρκέσει περίπου 40 ημέρες, έχει ήδη εξαντλήσει τα εισιτήριά της, προκαλώντας φρενίτιδα στους αφοσιωμένους θαυμαστές που κυριολεκτικά «κατέρριψαν» το διαδίκτυο κατά την έναρξη της προπώλησης.

Χιλιάδες οπαδοί πέρασαν το Σάββατο τους (31/8) σε ιστοσελίδες πώλησης εισιτηρίων για να προσπαθήσουν να βρουν μια θέση σε μία από τις 17 συναυλίες στο Λονδίνο, το Κάρντιφ, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο και το Δουβλίνο στο πλαίσιο της περιοδείας Oasis Live 25.

Οι τιμές των εισιτηρίων είδαμε να ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία και τον τύπο του εισιτηρίου. Ενδεικτικά, στο Wembley, τα εισιτήρια για την περιοχή της αρένας ξεκίνησαν από £151 (περίπου €175), ενώ οι θέσεις κυμαίνονταν από £74 (€86) έως και £500 (€594), με επιπλέον διαθέσιμα πακέτα υψηλότερου κόστους που περιελάμβαναν προνομιακή πρόσβαση και άλλες αποκλειστικές παροχές. Ωστόσο, η μεγάλη ζήτηση οδήγησε σε μια δυναμική τιμολόγηση, με τις τιμές να αυξάνονταν καθώς οι ώρες περνούσαν και οι ουρές μεγάλωναν. Μάλιστα, κάποιοι θαυμαστές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, καθώς μετά από πολύωρη αναμονή διαπίστωσαν ότι το κόστος των βασικών εισιτηρίων, όπως αυτά της αρένας, είχε εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, φτάνοντας ακόμα και τις 355 λίρες (περίπου 421 ευρώ!).

https://www.instagram.com/p/C_V_aXsM96C/

Κι αν τα παράπονα ήταν πάρα πολλά για το κόστος, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν εμπειρίες και στιγμές στη ζωή που η αξία τους δεν μπορεί να μετρηθεί με λεφτά. Είναι εκείνες οι πολύτιμες αναμνήσεις και στιγμές που διαμορφώνουν και μας γεμίζουν και είναι υπεράνω χρημάτων. Οπότε ναι, ίσως αξίζει να τις ζήσουμε, και να θυσιάσουμε μέρος των οικονομικών μας.

Παρά το υψηλό κόστος, η εμπειρία μιας συναυλίας των Oasis μπορεί να θεωρηθεί ανεκτίμητη για πολλούς λόγους καθώς πρωτίστως πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς ζωντανά ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα της ροκ μουσικής, ένα γεγονός που -εδώ και 15 χρόνια- πολλοί θεωρούσαν απίθανο. Ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν συνδέσει αναμνήσεις με την iconic μπάντα, οι Oasis είναι γνωστοί για τις εκρηκτικές τους ζωντανές εμφανίσεις, οι οποίες υπόσχονται ένα μουσικό υπερθέαμα, γεμάτο ενέργεια και πάθος.

Το μεγάλο παράπονο για εμάς είναι οι περιορισμένες 17 συναυλίες σε Λονδίνο, Κάρντιφ, Μάντσεστερ, Εδιμβούργο και Δουβλίνο. Θα θέλαμε η περιοδεία να περιλαμβάνει και άλλες χώρες και να απολαύσουμε κι εμείς το συγκρότημα που καθόρισε τη φιλοσοφία μας. Πάντως, ακόμα και η σκέψη της επανένωσης είναι αρκετή για να «αφυπνίσει» σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο όλα όσα προαναφέραμε. Πράγματα που είχαμε ξεχάσει.

Ό,τι κι αν γίνει, Oasis-maniac «Don't look back in anger»

Η απόφαση για το αν αξίζει/άξιζε να δώσει κάποιος αυτά τα χρήματα για ένα εισιτήριο των Oasis είναι προσωπική. Αν και το κόστος των εισιτηρίων είναι υψηλό, μπορεί να θεωρηθεί ως μια επένδυση σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Σε μια εμπειρία ανεκτίμητης αξίας. Εξάλλου, όπως λέει και ένα τραγούδι τους, «Some might say we will find a brighter day...». Για την ώρα, παίζει στο μυαλό μας παίζουν στο repeat κομμάτια όπως τα «Don't Look Back in Anger», «Wonderwall», «Supersonic».

P.s. Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε από αρκετούς Oasis-maniacs, ας ελπίσουμε να «μην βγουν πάλι τα τσεκούρια του πολέμου» ανάμεσα στα αδέρφια Gallagher και να πραγματοποιηθεί η μικρής διάρκειας περιοδεία -έστω κι αν οι περισσότεροι από εμάς δεν θα είμαστε εκεί. Νοερά θα είμαστε, όμως, για όλα όσα συμβολίζει η επανένωσή τους.

https://www.instagram.com/p/C-K0FWbNp6_/