Ο Φοίβος Δεληβοριάς κατέβηκε από την Ταράτσα του και είπε να πάει μέχρι Τεχνόπολη για μια συναυλιάρα

Ανθή Μιμηγιάννη

«Κόμπος που δε λύνεται» η αγάπη για το Φοίβο και παρά τις καιρικές συνθήκες τίποτα δεν μας εμπόδισε από το να ακούσουμε κομμάτια όπως το «Λάθος Τρένο». 

Το μήνυμα ήταν σαφές εδώ και λίγο καιρό. Και πράγματι ο Φοίβος Δεληβοριάς -παρά την κακοκαιρία- κατέβηκε από την «Ταράτσα» στον «ακάλυπτο» των τραγουδιών του έχοντας στο πλευρό του τους σπουδαίους και διαρκώς «αλλιώτικους» μόνιμους συνεργάτες του τους Σωτήρη Ντούβα, Κωστή Χριστοδούλου, Κώστα Παντέλη, Γιοέλ Σότο και Χρήστο Λαϊνά.

Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν ΚΑΙ την Αθήνα την Τρίτη (10/9), ο Φοίβος ανακοίνωσε με σχετική ανάρτηση πως η συναυλία θα γίνει κανονικά οπότε το στοίχημα κερδήθηκε και από τις δύο πλευρές -αφού κι εμείς καταφέραμε να βρεθούμε στην Τεχνόπολη, παρά τις αντίξοες συνθήκες, σε μια συναυλία -γιορτή, που πράγματι, έπιασε το νήμα απ’ την αρχή..

Οι θαυμαστές του τραγουδοποιού -που «υπάρχει» μουσικά since 1989, κατέκλυσαν τον αγαπημένο χώρο δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που πρεσβεύει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια του καλλιτέχνη. Και κάπου εδώ, όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί ορκίζονται πως εκείνος ανταπέδωσε το vibe που εξέλαβε από τον κόσμο βάζοντας ακόμα ένα θετικό πρόσημο στα επιτυχημένα live που πραγματοποιεί.

Τη συναυλία άνοιξε το Παιδί Τραύμα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα προσμονής μέχρι τις δέκα παρά, όπου ο Φοίβος κατέκτησε τη σκηνή ταξιδεύοντάς μας σε ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, ξεκινώντας από τα πρώτα του βήματα με την «Παρέλαση» και φτάνοντας μέχρι το πρόσφατο άλμπουμ του «ΑΝΙΜΕ».

Από τη setlist δεν έλειπαν τα αγαπημένα τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη δισκογραφία του καλλιτέχνη αλλά και γενιές, όπως το «Ελεφαντάκι», το «Θέλω να σε ξεπεράσω», ο «Καθρέφτης», η «Εκείνη» και ο «Μπάσταρδος Γιος».

Στο ταξίδι αυτό, τον συνόδευσαν αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, όπως η Νεφέλη Φασούλη, η Ρένα Μόρφη και ο Βαγγέλης Χατζηγιάννης, δημιουργώντας μοναδικές στιγμές επί σκηνής.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Φοίβο να μοιράζεται τη σκηνή με το Παιδί Τραύμα, και μετά από μια συγκινητική αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών, να τραγουδούν μαζί «Το Λάθος Τρένο», αφήνοντας το κοινό με ένα δυνατό μήνυμα.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς κατέβηκε από την Ταράτσα του και είπε να πάει μέχρι Τεχνόπολη για μια συναυλιάρα

Πράγματι. Παρά τη βροχή ο Φοίβος κατάφερε να μας κάνει να θέλουμε όχι να τον ξεπεράσουμε, αλλά να τον έχουμε πάντα στην κορυφή της ατζέντας των συναυλιών που αξίζει να πας. Γιατί η μουσική του, όπως και η αγάπη του κοινού για εκείνον, είναι ένας «κόμπος που δε λύνεται».

Χωρίς αμφιβολία, ήταν μια βραδιά που απέδειξε πως η μουσική έχει τη δύναμη να μας ενώνει, να μας συγκινεί και να μας υπενθυμίζει πως, ακόμα και όταν «θέλουμε να ξεπεράσουμε» μια κατάσταση, η αλήθεια είναι πως κάποια πράγματα δεν ξεπερνιούνται έτσι απλά. Και ίσως αυτό να είναι τελικά και το πιο όμορφο.

Με βεβαιότητα θα πούμε πως ήταν μια συναυλιάρα για το πείσμα, την τρέλα και τον έρωτα που «οδηγεί κάθε φορά σ’ ένα καινούργιο τραγούδι τον καλλιτέχνη», ρε γαμώτο...

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης