«Με Κρασί κι Ελληνικά»: Ένα πρωτότυπο δώρο για όσους αγαπούν το φαγητό

«Με Κρασί κι Ελληνικά»: Ένα πρωτότυπο δώρο για όσους αγαπούν το φαγητό

Το φαγητό είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πόσο μάλλον τις γιορτινές μέρες που οικογένεια και φίλοι συγκεντρώνονται σε όμορφα τραπέζια γεμάτα νόστιμα πιάτα, οικεία πρόσωπα και χαμόγελα... Για να μην πας με άδεια χέρια στις χριστουγεννιάτικες επισκέψεις σου, ανακαλύψαμε το ιδανικό δώρο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!

Χάρισε ένα διαφορετικό βιβλίο με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το «Με Κρασί κι Ελληνικά» ταιριάζει απόλυτα σε όλους όσοι εκτιμούν τις αξίες της μαγειρικής αλλά και σε εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν πρωτότυπες αυθεντικές γεύσεις της χώρας μας. Θέλεις να μαγειρέψεις κάτι καινούργιο και ταυτόχρονα οικείο;
Στις σελίδες του, η δημοσιογράφος γεύσης Νίκη Μηταρέα μας συνοδεύει σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι με οδηγό το κρασί και το φαγητό. Κάθε συνταγή γίνεται και μία αφορμή για να μπούμε στην κουζίνα και να μαγειρέψουμε αλλά και να εμβαθύνουμε στα μυστικά του κρασιού, απογειώνοντας τη γευστική μας εμπειρία.

ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ 2

Η κουζίνα της σύγχρονης ελληνικής καθημερινότητας

Το βιβλίο με απλή και κατανοητή γλώσσα παρουσιάζει 60+1 συνταγές οι οποίες παρασκευάζονται με κρασί και αγνά ελληνικά προϊόντα που μας θυμίζουν την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα του γευστικού μας πολιτισμού. Είναι η μαγειρική όσων επαγγελματιών ή ερασιτεχνών μαγείρων σέβονται την παράδοση, μαγεύονται από τα ελληνικά προϊόντα, γοητεύονται από την ιδέα να μαγειρέψουν κάτι που να είναι τόσο γνώριμο, αλλά και να ξαφνιάζει ταυτόχρονα. Είναι η κουζίνα της σύγχρονης ελληνικής καθημερινότητας που θα μπορούσε να γίνει τόσο κλασική ώστε να θεωρείται «η κουζίνα τη μαμάς» μετά από μια γενιά. Είναι η κουζίνα που αγαπάμε όλοι μας...

Θέλεις να μάθεις τα πάντα για το κρασί;

Το βιβλίο της Νίκης Μηταρέα δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στις συνταγές μαγειρικής. Μυεί τους αναγνώστες στον κόσμο του κρασιού και αναλύει βήμα - βήμα πώς γίνεται το ταίριασμα του φαγητού με το κρασί. Έτσι, θα μάθεις σημαντικές πληροφορίες για τη διαδικασία σερβιρίσματος, τις θερμοκρασίες, τα εργαλεία και τα ποτήρια ώστε να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου! Θα γνωρίσεις τις σημαντικότερες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου καθώς και χρήσιμες πρακτικές οδηγίες για τον τρόπο που «συμπεριφέρεται» στην κατσαρόλα.
Χάρισε μοναδικές γεύσεις και χαμόγελα στους αγαπημένους σου με ένα χρήσιμο δώρο που θα τους ταξιδέψει στην Ελλάδα και θα τους βοηθήσει να απολαμβάνουν περισσότερο το φαγητό αλλά και... το κρασί!

Τι είπαν όσοι γνωρίζουν από «καλό κρασί»

Γνωστοί οινοποιοί της χώρας διάβασαν το βιβλίο της Νίκης Μηταρέα και εξέφρασαν την άποψή τους. «Το βιβλίο της Νίκης μας οδηγεί σε έναν κόσμο απόλαυσης και μας δίνει και όλα τα κατάλληλα εφόδια για να τον προσεγγίσουμε» είπε για το βιβλίο ο -πάνω από όλα- οινοποιός Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου σημείωσε: «Καταγράφει γευστικές μνήμες, που αποτελούν παρακαταθήκη της πολιτιστικής μας κουλτούρας για τις επόμενες γενεές».

Την άποψη πως το βιβλίο «Με Κρασί κι Ελληνικά» προτείνει «με μαεστρία ποικιλίες, προελεύσεις, συνδυασμούς» διατύπωσε ο οινοποιός Γιώργος Σκούρας, για να συμπληρώσει: «Δημιουργεί έναν αληθινό πρέσβη της γαστρονομικής και της οινικής Ελλάδας», ενώ η οινοποιός Μυρτώ Σάλλα, τόνισε: «Προβάλλει την Ελλάδα που αισιοδοξεί και εργάζεται με μεράκι παράγοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας».

Αν δεν είναι αυτό το απόλυτο χριστουγεννιάτικο δώρο για όσους αγαπούν το φαγητό, τότε τι;