Oscars injustice: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία (δικαστήριο τώρα)

Γωγώ Φούντα

Και ναι, αν ήμουν σκηνοθέτης προφανώς θα ήμουν ο Hitchcock

Η ζωή είναι άδικη, αλήθεια την οποία πιθανότατα να έχεις βιώσει από τις πρώτες στιγμές της γέννησής σου, ή έστω της ζωής που θυμάσαι, από τα τρία και μετά νομίζω. Εφόσον λοιπόν η αδικία δίνει βροντερό παρών στην καθημερινότητα, δε θα μπορούσε να λείπει και από τα ίδια τα Oscars (προφανώς πιο επίκαιρα από ποτέ μιας και την Κυριακή προς Δευτέρα είναι η απονομή). Διότι σου λέει, η επιτροπή αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι πιθανότατα να κάνουν λάθος, να έχουν κάποια εμπάθεια ή να μην έχουν απολύτως κανένα καλλιτεχνικό ή έστω κινηματογραφικό κριτήριο-αντίστοιχη ανεπάρκεια υπάρχει βέβαια σε πολλούς τομείς δυστυχώς αλλά τι τα θες;-.

Και μιας και η 91η απονομή θα διεξαχθεί σε κάποια 24ωρα, και μιας και η αδικία βασιλεύει και επικρατεί, είπαμε να θυμηθούμε τα μεγαλύτερα λάθη της ιστορίας του θεσμού –για άλλον ήταν το Oscar και άλλος το πήρε τελευταία στιγμή-. Σε περίπτωση που θέλεις να νιώσεις καλύτερα με τη δική σου ατυχία σκέψου έναν από όλους αυτούς τους huge stars που ΔΕΝ βραβεύτηκαν ενώ έπρεπε, μουδιασμένοι με το χαμόγελο του Τζόκερ ζωγραφισμένο στο πρόσωπο, να ρίχνουν από μέσα τους κατάρες ενώ παράλληλα προσπαθούν να μην καταρρεύσουν. Και… όλα αυτά να καταγράφονται!!!

Έτος 1994

Το Oscar καλύτερης ταινίας το παίρνει το « Forrest Gump» την ίδια στιγμή που στην κατηγορία διαγωνίζονταν το «Pulp Fiction» και το «The Shawshank Redemption». Σε περίπτωση που έχεις δει και τις τρεις ταινίες, μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος της αδικίας. Σε περίπτωση που δεν τις έχεις δει, καλό θα ήταν να το κάνεις γιατί λίγη pop κουλτούρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

ΥΓ: Τώρα αλήθεια δεν έχεις δει το Pulp Fiction;

Έτος 1998

Όλοι θυμόμαστε την America’s Sweetheart, Gwyneth Paltrow να μυξοκλαίει μέσα στην ροζ bon-bon Ralph Lauren (απαίσια προσωπική γνωμούλα) τουαλέτα της, για το Oscar Α’ Γυναικείου Ρόλου για το «Shakespeare in Love». Ok καλή ήταν. Στην ίδια κατηγορία υπήρχε όμως και η Cate Blanchett για το «Elizabeth»…. Τέτοιες στιγμές τα λόγια περισσεύουν.

Έτος 1991

Το Oscar καλύτερης σκηνοθεσίας το πήρε ο Kevin Costner για το «Dances with Wolves» και όχι ο Martin Scorsese για το «Goodfellas» το οποίο θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

‘Ετος 1999

Τη χρονιά του μεγάλου σεισμού στην Αττική, συνέβη ακόμη ένας μεγάλος σεισμός στο Dolby Theater μιας και έλαβε χώρα μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία του θεσμού. Oscar Α’ Αντρικού Ρόλου στον Roberto Benigni για το «La Vita e bella» ενώ υποψήφιος στην ίδια κατηγορία ήταν και ο Edward Norton για το «Αmerican History». Να σημειώσουμε ότι για πολλούς ήταν η καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του.

Έτος 2016

Η Alicia Vikander κερδίζει το Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου για το «Danish Girl» αν και για πολλούς θα έπρεπε να πάει στην Jennifer Jason Leigh από το «The Hateful Eight». Καλή η Αlicia δε λέω, αλλά η Jennifer κυριολεκτικά κέντησε. Να υπογραμμίσω στο σημείο αυτό, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως εμπάθεια απέναντι στη Vikander που παντρεύτηκε τον Michael Fassbender!!! Αυτά…

Έτος 2012

Υποψήφιες για το Oscar Α' Γυναικείου Ρόλου οι Meryl Streep για το «Τhe Iron Lady» και η Viola Davis για το «The Help». Το πήρε η πρώτη (για ακόμη μία φορά) αν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το θεώρησαν τεράστια αδικία-για τη Viola πάντα-. Aναρωτιόμαστε, ποιος ψήφισε τελοσπάντων...

Για το τέλος, να σημειώσουμε ότι ούτε ο Stanley Kubrick ούτε και ο Alfred Hitchcock κέρδισαν ποτέ Oscar.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης