To Mad About Arts by Campari είναι ο πιο unexpected θεσμός που «γεννήθηκε» στην πόλη.

Ερμιόνη Σαρρή

Συνήθως οι Δευτέρες είναι μουντές, μονότονες και θεωρείς πως κρατούν πάνω από ένα 24ωρο. Την προηγούμενη, όμως, Δευτέρα θα την χαρακτήριζα ως «unexpected». Αν με ρωτούσες να στην περιγράψω με ένα χρώμα, θα της έδινα αυτό το κόκκινο του Campari. Και αν έπρεπε να της δώσω έναν τίτλο θα έγραφα αυτόν του… Mad about Arts. Η Τέχνη, άλλωστε, είναι εκείνη που «έρχεται» με τον δικό της τρόπο, σε κρατά από το χέρι και σε βοηθά να ανακαλύψεις νέους ορίζοντες μέσα στην ήδη υπάρχουσα καθημερινότητά σου.

Ήμουν η Ερμιόνη και δήλωνα δημιουργική στην τοποθεσία Κτήριο 56 στον «Ελληνικό Κόσμο» με ένα δροσιστικό Campari Tonic ανά χείρας. Ότι η βραδιά θα έκρυβε πολλές εκπλήξεις φαινόταν από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που διέσχισα το εντυπωσιακό experiential Campari Tonic tube.

Γιατί όμως βρισκόμουν εκεί;

Σκοπός της βραδιάς ήταν να επιβραβευτεί η τέχνη, η πρωτοτυπία, η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση που υπάρχει εκεί έξω, για το 2019. Εξάλλου το Campari είναι υποστηρικτής της τέχνης, εκφράζεται μέσα από αυτήν και την εκφράζει. Το Mad about Arts δημιουργήθηκε για να φέρει την τέχνη κοντά στον κόσμο μέσα από «unexpected» κατηγορίες βραβείων. Ήταν και είναι μια πρωτοβουλία που δίνει χώρο σε κάθε μορφή τέχνης, στον αντίποδα οτιδήποτε μαύρου, αρνητικού απαισιόδοξου υπάρχει εκεί έξω.

Λίγο πριν καθίσουμε στους καναπέδες μας, το pre welcome της βραδιάς είχε αναλάβει η Penny Baltatzi. Ένα μουσικό intro, πριν δούμε τον Σάκη Ρουβά επί σκηνής σε ρόλο παρουσιαστή. Ήταν εκείνος που μας γνώρισε τους κριτές της βραδιάς και αργότερα υποδέχθηκε διάφορους celebrities επί σκηνής, οι οποίοι και θα απένειμαν τα πιο unexpected βραβεία της χρονιάς.



Η Κριτική Επιτροπή με επικεφαλής το χορογράφο, σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνο Ρήγο και σπουδαίες προσωπικότητες στη σύνθεσή της, όπως τον Σάκη Ρουβά, τραγουδιστή, τον Άρης Βεζενέ, chef, την Ορσαλία Παρθένη, σχεδιάστρια μόδας, τον Βασίλη Βελισκιώτη, Spirits, Snacks & Coffee Unit Manager, για Ελλάδα και Κύπρο, Coca-Cola Τρία ‘Εψιλον, τον Κώστα Βογιατζή, interior stylist και trend forecaster, τη Μαρίνα Βρανοπούλου, ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων, τον Λέλο Γεωργόπουλο, συνιδιοκτήτη του Clumsies, τη Ρεγγίνα Κουρή, Communications Director του MAD, τον Νίκο Υφαντή, Style Consultant και Fashion Director και την Καλλιόπη Χαραλάμπους, Ιδρυτικό μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, ήταν και εκείνη που ανέδειξε τα πιο δημιουργικά ταλέντα που καινοτομούν με την έμπνευση και το έργο τους σε όλες τις εκφάνσεις της τέχνης.

Οι κατηγορίες 8 ακριβώς. Και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους ώστε να εμβαθύνουμε στον χώρο της τέχνης και να αναγνωρίσουμε (και επιβραβεύσουμε ) νέους μουσικούς, σχεδιαστές, σεφ, mixologists και χορευτές.

Το χειροκρότημα ήταν δυνατό για όλους και όλες. Μα το δικό μου είχε λίγο περισσότερη ένταση στην ανακοίνωση του ονόματος της Γωγώ Δελογιάννη, ως νικήτριας στο βραβείο γαστρονομίας. Ανεβαίνοντας στη σκηνή και παραλαμβάνοντας το βραβείο της από τα χέρια του Μύρωνα Στρατή και του Δημήτρης Μακρυνιώτη πέρασε το δικό της μήνυμα για τις γυναίκες και τις ενθάρρυνε να κυνηγάνε τα όνειρά τους και να μην τα παρατάνε πολλοί.

Και επειδή οι επιβραβεύσεις πρέπει πάντα να γίνονται με τον καλύτερο τρόπο, η βραδιά έκλεισε με μία μουσική έκπληξη. Unexpected ξεκίνησε, unexpected έπρεπε και να ολοκληρωθεί. Οι «ΜΕΛΙΣΣΕΣ» ανέβηκαν στο stage την ώρα που κράτησα στα χέρια μου το πρώτο negroni (τα cheers ήταν αρκετά βλέπεις). Τέλος,το πιο Unexpected Highlight ήταν η guest εμφάνιση επί σκηνής της Τάμτα!

Dear Mad about Arts by Campari, ας ευχηθούμε (και ας τσουγκρίσουμε) και εις άλλες τέτοιες βραδιές. Γεμάτες τέχνη, δημιουργούς και Campari με tonic. Βραδιές δροσερές σαν negroni και φαντασμαγορικές όπως οι δημιουργίες των νικητών.

Dear Mad about Arts… see you next year!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης